2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás Lakos Péter otthonában

Hosz  |  2005. 11. 11., 21:15

Az októberben megrendezett választmányi ülés döntése értelmében idén Lakos Péter tapolcai és Horváth Jenő taszári alapszervezeti vezetők, valamint Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő veheti át a ,,Szakszervezeti Munkáért\" díjat. Lakos Péter számára - megromlott egészségi állapota miatt november 11-én - saját, tapolcai lakásán adta át az elismerést Mészáros Géza Hosz elnök...

Miután a ház asszonyát, Lakos Péter feleségét köszöntötte Mészáros Géza, kötetlen beszélgetés keretében, a régi katonai és szakszervezeti élményeket elevenítették fel. A Hosz elnöke kiemelte: aki a megannyi hivatásos és szerződéses katona érdekében rengeteget tett az elmúlt tíz-tizenöt évben, az kiérdemli e díjat.

- A sikeres tagtoborzásokat, helyi konfliktusok felvállalását, a tagság és a Honvédszakszervezet érdekében végzett kiemelkedő munkád elismeréséül fogadd szeretettel – mondta a díjat átnyújtva Mészáros Géza.

A Hosz elnöke hozzátette: Péter, most az a feladatod, hogy foglalkozz az egészségeddel, gyógyulj meg, aztán alakítsd meg a helyi nyugdíjas alapszervezetet és szervezd továbbra is eredményesen a szakszervezeti életet.

 

- Nagyon örülök, számomra az elmúlt egy évtizedet jelenti a ,,Szakszervezeti Munkáért” díj, ám a fele nem az enyém, az alapszervezetet, illetve a helyettesemet, ,,Ködit” (Ködbaum Józsefet) illeti – köszönte meg szerényen az elismerést Lakos Péter.

A tapolcai beszélgetés közben a díjazott még elmondta: katonaként, mérnökként a legbüszkébb arra, hogy a 70’-es évek végén, a 80’-as évek elején ő még szerelhette a méltán híres SCUD-rakétákat. Szinte egyedülálló a mai Magyar Honvédség életében Lakos Péter őrnagy karrierje, hiszen csak a katonai tanulmányait nem itt teljesítette, több mint három évtizedet egy helyőrségben, Tapolcán szolgált. A november 11-i díjátadáson Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Ködbaum József alapszervezeti vezető is közremüködött.  

A találkozás végén - gyógyulást és jó egészséget kívánva - a Hosz további segítségét is felajánlotta a díjazottnak a Hosz elnöke.   

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.