2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Díjátadás Lakos Péter otthonában

Hosz  |  2005. 11. 11., 21:15

Az októberben megrendezett választmányi ülés döntése értelmében idén Lakos Péter tapolcai és Horváth Jenő taszári alapszervezeti vezetők, valamint Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő veheti át a ,,Szakszervezeti Munkáért\" díjat. Lakos Péter számára - megromlott egészségi állapota miatt november 11-én - saját, tapolcai lakásán adta át az elismerést Mészáros Géza Hosz elnök...

Miután a ház asszonyát, Lakos Péter feleségét köszöntötte Mészáros Géza, kötetlen beszélgetés keretében, a régi katonai és szakszervezeti élményeket elevenítették fel. A Hosz elnöke kiemelte: aki a megannyi hivatásos és szerződéses katona érdekében rengeteget tett az elmúlt tíz-tizenöt évben, az kiérdemli e díjat.

- A sikeres tagtoborzásokat, helyi konfliktusok felvállalását, a tagság és a Honvédszakszervezet érdekében végzett kiemelkedő munkád elismeréséül fogadd szeretettel – mondta a díjat átnyújtva Mészáros Géza.

A Hosz elnöke hozzátette: Péter, most az a feladatod, hogy foglalkozz az egészségeddel, gyógyulj meg, aztán alakítsd meg a helyi nyugdíjas alapszervezetet és szervezd továbbra is eredményesen a szakszervezeti életet.

 

- Nagyon örülök, számomra az elmúlt egy évtizedet jelenti a ,,Szakszervezeti Munkáért” díj, ám a fele nem az enyém, az alapszervezetet, illetve a helyettesemet, ,,Ködit” (Ködbaum Józsefet) illeti – köszönte meg szerényen az elismerést Lakos Péter.

A tapolcai beszélgetés közben a díjazott még elmondta: katonaként, mérnökként a legbüszkébb arra, hogy a 70’-es évek végén, a 80’-as évek elején ő még szerelhette a méltán híres SCUD-rakétákat. Szinte egyedülálló a mai Magyar Honvédség életében Lakos Péter őrnagy karrierje, hiszen csak a katonai tanulmányait nem itt teljesítette, több mint három évtizedet egy helyőrségben, Tapolcán szolgált. A november 11-i díjátadáson Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő és Ködbaum József alapszervezeti vezető is közremüködött.  

A találkozás végén - gyógyulást és jó egészséget kívánva - a Hosz további segítségét is felajánlotta a díjazottnak a Hosz elnöke.   

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.