2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jövő évi költségvetés és új tisztségviselők

Hosz  |  2005. 11. 17., 20:24

A Honvédszakszervezet november 18-i választmányi ülése - egyebek mellett - a jövő évi költségvetésről és az új tisztségviselők személyéről döntött. A Hosz új főtitkára dr. Ujfaludi Zoltán, a szociális és személyügyi ügyvivő Oláh Gábor, a szárazföldi haderőnemi képviselő-helyettes Bátor Ferenc lett...  

Mészáros Géza elnök és az elnökségA november 18-i – az MH ÖLTP budapesti Zách utcai objektumában megrendezett – választmányi ülésen Mészáros Géza elnöki megnyitója, a mandátumvizsgálat, az ügyrend elfogadása után, a döntéshozó fórum tisztségviselőit választották meg: a levezető elnök Kurczina János, segítője Mészáros Mária lett. A napirend elfogadása után az elnökség beszámolója hangzott el. A választmányi tagoknak előzetesen kiadott írásos tájékoztatót kiegészítve Mészáros Géza elnök – egyebek mellett – az októberi haderőnemi értekezletek óta történt szakszervezeti eseményekről, így az évvégi, illetményen felüli, illetve a két ünnep közötti illetménykifizetésről, az írországi Euromil elnökségi ülés tapasztalatairól, valamint a Veszprémbe, november 25-re tervezett szakmai egyeztetés előkészületeiről számolt be. A Hosz elnöke által elmondottakat kiegészítendő, Szincsák Gyula kiemelte: a 13.havi illetmények ügyében jogegységi határozat szükséges. A Hosz alelnöke azt is elmondta, hogy a hivatásos és szerződéses katonák letöltött szolgálati idejét anyagilag kell elismerni.

Sándor Roland pénzügyi referensEzután a Hosz 2006. évi költségvetése és a költségvetés egyes tételeit meghatározó határozat-tervezetek kerültek a választmány elé. A beterjesztő Sándor Roland pénzügyi referens hangsúlyozta: a pénzügyi tervezés során az óvatosság volt a vezérlőelv. Ezt követően az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az alapítványi támogatásról, az Egység újság elkészítéséről és terjesztéséről, az üdültetés támogatásáról, valamint a gépjármü-vásárlásról határoztak a megjelent küldöttek.

\'SzekeresEközben Szekeres István ny. dandártábornok, a ,,Katonákért” Alapítvány kuratóriumi elnöke külön is beszámolt a Hosz által nyújtott támogatásról és az Alapítvány mindennapos müködéséről. Iváncsik Miklós szolnoki alapszervezeti vezető hozzászólásában az Egység újság terjesztésének pontosítását kérte. Ezt követően az ,,Egység 2002” Kft. részére nyújtott tagi hitel tőketartalékba helyezéséről, majd a pártoló tagsági jogviszonyról döntöttek.

dr. Ujfaludi Zoltán, a Hosz új főtitkáraA személyi kérdésekről szóló napirendet Mészáros Géza terjesztette elő. A Hosz elnöke miután megköszönte a nyugállományba készülő Kepics György főtitkár és Pusztai Lajos szociális ügyvivő eddigi tevékenységét, az elnökség javaslatait indokolta. A szakszervezet választmánya ezután az új tisztségviselők személyéről döntött: dr. Ujfaludi Zoltánt főtitkárrá,

Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő

Oláh Gábort szociális és személyügyi ügyvivővé, míg Bátor Ferencet szárazföldi haderőnemi képviselő-helyettessé választották. Az ülésen a Pénzkezelési és Gazdálkodási Szabályzat mellékletének módosítása és a Hosz 2006. évi átlag szakszervezeti tagdíjának elfogadása után az egyebeket tárgyalták. A sajtóközlemény ismertetése után Németh Péter munkavédelmi ügyvivő bejelentette nyugállományba vonulását és – január elsejei hatállyal – szakmai ügyvivői tisztségéről szóló lemondását. Szincsák Gyula alelnök miután megköszönte Németh Péter kétéves ügyvivői tevékenységét, a munkavédelmi szakember számára sok sikert kívánt magánéletében. Ezután Kepics György leköszönő főtitkár köszönte meg a tagság és a közvetlen kollégák bizalmát, majd az elmúlt fél esztendő szakszervezeti sikereit szedte csokorba. Az ülés végén Szincsák Gyula alelnök a következő időszak legfontosabb szakszervezeti tárgyalásairól adott tájékoztatást, majd Mészáros Géza elnök évvégi jókívánságai zárták a döntéshozó fórum ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.