2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jövő évi költségvetés és új tisztségviselők

Hosz  |  2005. 11. 17., 20:24

A Honvédszakszervezet november 18-i választmányi ülése - egyebek mellett - a jövő évi költségvetésről és az új tisztségviselők személyéről döntött. A Hosz új főtitkára dr. Ujfaludi Zoltán, a szociális és személyügyi ügyvivő Oláh Gábor, a szárazföldi haderőnemi képviselő-helyettes Bátor Ferenc lett...  

Mészáros Géza elnök és az elnökségA november 18-i – az MH ÖLTP budapesti Zách utcai objektumában megrendezett – választmányi ülésen Mészáros Géza elnöki megnyitója, a mandátumvizsgálat, az ügyrend elfogadása után, a döntéshozó fórum tisztségviselőit választották meg: a levezető elnök Kurczina János, segítője Mészáros Mária lett. A napirend elfogadása után az elnökség beszámolója hangzott el. A választmányi tagoknak előzetesen kiadott írásos tájékoztatót kiegészítve Mészáros Géza elnök – egyebek mellett – az októberi haderőnemi értekezletek óta történt szakszervezeti eseményekről, így az évvégi, illetményen felüli, illetve a két ünnep közötti illetménykifizetésről, az írországi Euromil elnökségi ülés tapasztalatairól, valamint a Veszprémbe, november 25-re tervezett szakmai egyeztetés előkészületeiről számolt be. A Hosz elnöke által elmondottakat kiegészítendő, Szincsák Gyula kiemelte: a 13.havi illetmények ügyében jogegységi határozat szükséges. A Hosz alelnöke azt is elmondta, hogy a hivatásos és szerződéses katonák letöltött szolgálati idejét anyagilag kell elismerni.

Sándor Roland pénzügyi referensEzután a Hosz 2006. évi költségvetése és a költségvetés egyes tételeit meghatározó határozat-tervezetek kerültek a választmány elé. A beterjesztő Sándor Roland pénzügyi referens hangsúlyozta: a pénzügyi tervezés során az óvatosság volt a vezérlőelv. Ezt követően az egyes Hosz szervek müködési költségeinek biztosításáról, az alapítványi támogatásról, az Egység újság elkészítéséről és terjesztéséről, az üdültetés támogatásáról, valamint a gépjármü-vásárlásról határoztak a megjelent küldöttek.

\'SzekeresEközben Szekeres István ny. dandártábornok, a ,,Katonákért” Alapítvány kuratóriumi elnöke külön is beszámolt a Hosz által nyújtott támogatásról és az Alapítvány mindennapos müködéséről. Iváncsik Miklós szolnoki alapszervezeti vezető hozzászólásában az Egység újság terjesztésének pontosítását kérte. Ezt követően az ,,Egység 2002” Kft. részére nyújtott tagi hitel tőketartalékba helyezéséről, majd a pártoló tagsági jogviszonyról döntöttek.

dr. Ujfaludi Zoltán, a Hosz új főtitkáraA személyi kérdésekről szóló napirendet Mészáros Géza terjesztette elő. A Hosz elnöke miután megköszönte a nyugállományba készülő Kepics György főtitkár és Pusztai Lajos szociális ügyvivő eddigi tevékenységét, az elnökség javaslatait indokolta. A szakszervezet választmánya ezután az új tisztségviselők személyéről döntött: dr. Ujfaludi Zoltánt főtitkárrá,

Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő

Oláh Gábort szociális és személyügyi ügyvivővé, míg Bátor Ferencet szárazföldi haderőnemi képviselő-helyettessé választották. Az ülésen a Pénzkezelési és Gazdálkodási Szabályzat mellékletének módosítása és a Hosz 2006. évi átlag szakszervezeti tagdíjának elfogadása után az egyebeket tárgyalták. A sajtóközlemény ismertetése után Németh Péter munkavédelmi ügyvivő bejelentette nyugállományba vonulását és – január elsejei hatállyal – szakmai ügyvivői tisztségéről szóló lemondását. Szincsák Gyula alelnök miután megköszönte Németh Péter kétéves ügyvivői tevékenységét, a munkavédelmi szakember számára sok sikert kívánt magánéletében. Ezután Kepics György leköszönő főtitkár köszönte meg a tagság és a közvetlen kollégák bizalmát, majd az elmúlt fél esztendő szakszervezeti sikereit szedte csokorba. Az ülés végén Szincsák Gyula alelnök a következő időszak legfontosabb szakszervezeti tárgyalásairól adott tájékoztatást, majd Mészáros Géza elnök évvégi jókívánságai zárták a döntéshozó fórum ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.