2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2005. 12. 01., 17:55

Önálló csoport alakult

Idöszerü és aktuális kérdésekröl, valamint a szakszervezeti tagsággal járó elönyökröl tartottak - november 14-én - elöadást a Hosz tisztségviselöi a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ (MH KIAK) személyi állománya részére. Szincsák Gyula alelnök és Jakubik András budapesti területi ügyvivö elöadásai után többen is kitöltötték a belépési nyilatkozatot, majd a jelenlévö tagság megalapította a szakszervezet KIAK önálló csoportját. Az újonnan alakult csoport vezetöjévé Mihóczáné Bencze Erzsébetet választották.

 Megalakult a Felderítök Társasága

A Felderítök Társasága a közelmúltban tartotta elökészítö, alakuló ülését a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A társaság a katonai-, nemzeti -ezen belül a felderítö - hagyományok ápolása mellett a felderítés magyarországi történetének tudományos igényü feldolgozását, a hagyományos katonai értékek, mint a bajtársiasság, a hon védelme iránti elkötelezettség, az elhunytak méltó búcsúztatása, emlékük megörzése alapgondolatait jelölte meg tevékenységének mottójául.

A jelenlévök az alapító közgyülést megelözö idöszakra elökészítö bizottságot választottak, amelynek elnökéül dr. Tömösváry Zsigmond nyugállományú dandártábornokot kérték fel. Várjuk a felderítés területén dolgozó aktív, vagy felderítö alakulatoknál szolgált nyugállományú kollégák jelentkezését a 06/1/431-2900/317, valamint a HM 38-973-as telefonszámokon.

 Logisztikai vezetöket köszöntöttek

A logisztikusok közelgö fegyvernemi napja alkalmából - a Honvédszakszervezet logisztikai képviselete nevében - Besenyei Csaba haderönemi képviselö, elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivö, megbízott haderönemi titkár köszöntötte az MH ÖLTP vezetését és az MH Támogató Ezred parancsnokát.

December elseje a logisztikusok napja. Ebböl az alkalomból kért találkozót a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje dr. Gáspár Tibor mérnök vezérörnagytól, Anda Árpád és Turi János dandártábornokoktól, valamint Krnák János ezredestöl. A magas beosztású katonai vezetök - november 25-én - örömmel fogadták a Hosz tisztségviselöit, majd mindannyian kifejezték, hogy a gyümölcsözö együttmüködést továbbra is fenn kívánják tartani, és közösen egymást támogatva igyekeznek a másik fél munkáját segíteni. A közeli napokban az MH Ellátó Központok parancsnokait is felkeresik a szakszervezeti tisztségviselök.

 Programok, rendezvények

Ha év vége, akkor cirkuszi elöadás!

Az ,,Egység 2002" Kft. szervezésében december 10-én és - korlátozott részvételi lehetöséggel - december 17-én is cirkuszi elöadás lesz Budapesten, a Fövárosi Nagycirkuszban. Jegyek 920 forintos egységáron - írásban - igényelhetök a Hosz központi irodája, 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b alatti címén vagy a (06-1) 450-0347-es faxszámon! A jegyrendeléseket az igények sorrendjében teljesítjük. Az alapszervezetek, önálló csoportok az öket megilletö tagdíjhányadot - 30% - is felhasználhatják jegyvásárlásra.

- december 6-án „Rekonverziós feladatok a Magyar Honvédségben“ címmel konferenciát rendez a „Katonákért“ Alapítvány és a BHKKA Gödön, a HM ReCreativ Kht. telephelyén

- december 9-10-én LIGA kongreszszus lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.