2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2005. 12. 01., 17:55

Önálló csoport alakult

Idöszerü és aktuális kérdésekröl, valamint a szakszervezeti tagsággal járó elönyökröl tartottak - november 14-én - elöadást a Hosz tisztségviselöi a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ (MH KIAK) személyi állománya részére. Szincsák Gyula alelnök és Jakubik András budapesti területi ügyvivö elöadásai után többen is kitöltötték a belépési nyilatkozatot, majd a jelenlévö tagság megalapította a szakszervezet KIAK önálló csoportját. Az újonnan alakult csoport vezetöjévé Mihóczáné Bencze Erzsébetet választották.

 Megalakult a Felderítök Társasága

A Felderítök Társasága a közelmúltban tartotta elökészítö, alakuló ülését a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A társaság a katonai-, nemzeti -ezen belül a felderítö - hagyományok ápolása mellett a felderítés magyarországi történetének tudományos igényü feldolgozását, a hagyományos katonai értékek, mint a bajtársiasság, a hon védelme iránti elkötelezettség, az elhunytak méltó búcsúztatása, emlékük megörzése alapgondolatait jelölte meg tevékenységének mottójául.

A jelenlévök az alapító közgyülést megelözö idöszakra elökészítö bizottságot választottak, amelynek elnökéül dr. Tömösváry Zsigmond nyugállományú dandártábornokot kérték fel. Várjuk a felderítés területén dolgozó aktív, vagy felderítö alakulatoknál szolgált nyugállományú kollégák jelentkezését a 06/1/431-2900/317, valamint a HM 38-973-as telefonszámokon.

 Logisztikai vezetöket köszöntöttek

A logisztikusok közelgö fegyvernemi napja alkalmából - a Honvédszakszervezet logisztikai képviselete nevében - Besenyei Csaba haderönemi képviselö, elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivö, megbízott haderönemi titkár köszöntötte az MH ÖLTP vezetését és az MH Támogató Ezred parancsnokát.

December elseje a logisztikusok napja. Ebböl az alkalomból kért találkozót a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje dr. Gáspár Tibor mérnök vezérörnagytól, Anda Árpád és Turi János dandártábornokoktól, valamint Krnák János ezredestöl. A magas beosztású katonai vezetök - november 25-én - örömmel fogadták a Hosz tisztségviselöit, majd mindannyian kifejezték, hogy a gyümölcsözö együttmüködést továbbra is fenn kívánják tartani, és közösen egymást támogatva igyekeznek a másik fél munkáját segíteni. A közeli napokban az MH Ellátó Központok parancsnokait is felkeresik a szakszervezeti tisztségviselök.

 Programok, rendezvények

Ha év vége, akkor cirkuszi elöadás!

Az ,,Egység 2002" Kft. szervezésében december 10-én és - korlátozott részvételi lehetöséggel - december 17-én is cirkuszi elöadás lesz Budapesten, a Fövárosi Nagycirkuszban. Jegyek 920 forintos egységáron - írásban - igényelhetök a Hosz központi irodája, 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b alatti címén vagy a (06-1) 450-0347-es faxszámon! A jegyrendeléseket az igények sorrendjében teljesítjük. Az alapszervezetek, önálló csoportok az öket megilletö tagdíjhányadot - 30% - is felhasználhatják jegyvásárlásra.

- december 6-án „Rekonverziós feladatok a Magyar Honvédségben“ címmel konferenciát rendez a „Katonákért“ Alapítvány és a BHKKA Gödön, a HM ReCreativ Kht. telephelyén

- december 9-10-én LIGA kongreszszus lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.