2024. 07. 18. csütörtök
Frigyes
: 391 Ft   : 357 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2005. 12. 01., 17:55

Önálló csoport alakult

Idöszerü és aktuális kérdésekröl, valamint a szakszervezeti tagsággal járó elönyökröl tartottak - november 14-én - elöadást a Hosz tisztségviselöi a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ (MH KIAK) személyi állománya részére. Szincsák Gyula alelnök és Jakubik András budapesti területi ügyvivö elöadásai után többen is kitöltötték a belépési nyilatkozatot, majd a jelenlévö tagság megalapította a szakszervezet KIAK önálló csoportját. Az újonnan alakult csoport vezetöjévé Mihóczáné Bencze Erzsébetet választották.

 Megalakult a Felderítök Társasága

A Felderítök Társasága a közelmúltban tartotta elökészítö, alakuló ülését a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A társaság a katonai-, nemzeti -ezen belül a felderítö - hagyományok ápolása mellett a felderítés magyarországi történetének tudományos igényü feldolgozását, a hagyományos katonai értékek, mint a bajtársiasság, a hon védelme iránti elkötelezettség, az elhunytak méltó búcsúztatása, emlékük megörzése alapgondolatait jelölte meg tevékenységének mottójául.

A jelenlévök az alapító közgyülést megelözö idöszakra elökészítö bizottságot választottak, amelynek elnökéül dr. Tömösváry Zsigmond nyugállományú dandártábornokot kérték fel. Várjuk a felderítés területén dolgozó aktív, vagy felderítö alakulatoknál szolgált nyugállományú kollégák jelentkezését a 06/1/431-2900/317, valamint a HM 38-973-as telefonszámokon.

 Logisztikai vezetöket köszöntöttek

A logisztikusok közelgö fegyvernemi napja alkalmából - a Honvédszakszervezet logisztikai képviselete nevében - Besenyei Csaba haderönemi képviselö, elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivö, megbízott haderönemi titkár köszöntötte az MH ÖLTP vezetését és az MH Támogató Ezred parancsnokát.

December elseje a logisztikusok napja. Ebböl az alkalomból kért találkozót a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje dr. Gáspár Tibor mérnök vezérörnagytól, Anda Árpád és Turi János dandártábornokoktól, valamint Krnák János ezredestöl. A magas beosztású katonai vezetök - november 25-én - örömmel fogadták a Hosz tisztségviselöit, majd mindannyian kifejezték, hogy a gyümölcsözö együttmüködést továbbra is fenn kívánják tartani, és közösen egymást támogatva igyekeznek a másik fél munkáját segíteni. A közeli napokban az MH Ellátó Központok parancsnokait is felkeresik a szakszervezeti tisztségviselök.

 Programok, rendezvények

Ha év vége, akkor cirkuszi elöadás!

Az ,,Egység 2002" Kft. szervezésében december 10-én és - korlátozott részvételi lehetöséggel - december 17-én is cirkuszi elöadás lesz Budapesten, a Fövárosi Nagycirkuszban. Jegyek 920 forintos egységáron - írásban - igényelhetök a Hosz központi irodája, 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b alatti címén vagy a (06-1) 450-0347-es faxszámon! A jegyrendeléseket az igények sorrendjében teljesítjük. Az alapszervezetek, önálló csoportok az öket megilletö tagdíjhányadot - 30% - is felhasználhatják jegyvásárlásra.

- december 6-án „Rekonverziós feladatok a Magyar Honvédségben“ címmel konferenciát rendez a „Katonákért“ Alapítvány és a BHKKA Gödön, a HM ReCreativ Kht. telephelyén

- december 9-10-én LIGA kongreszszus lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Elegánsak, kiemelkedően figyelmesek, munkájukat pedig mindig a legmagasabb szinten végzik. Az Emirates légiutas-kísérőiről sok mindent lehet tudni, de arról, hogy pontosan mit is tanulnak a dubaji központban, eddig csak keveset lehetett hallani.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.