2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2005. 12. 01., 17:55

Önálló csoport alakult

Idöszerü és aktuális kérdésekröl, valamint a szakszervezeti tagsággal járó elönyökröl tartottak - november 14-én - elöadást a Hosz tisztségviselöi a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ (MH KIAK) személyi állománya részére. Szincsák Gyula alelnök és Jakubik András budapesti területi ügyvivö elöadásai után többen is kitöltötték a belépési nyilatkozatot, majd a jelenlévö tagság megalapította a szakszervezet KIAK önálló csoportját. Az újonnan alakult csoport vezetöjévé Mihóczáné Bencze Erzsébetet választották.

 Megalakult a Felderítök Társasága

A Felderítök Társasága a közelmúltban tartotta elökészítö, alakuló ülését a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A társaság a katonai-, nemzeti -ezen belül a felderítö - hagyományok ápolása mellett a felderítés magyarországi történetének tudományos igényü feldolgozását, a hagyományos katonai értékek, mint a bajtársiasság, a hon védelme iránti elkötelezettség, az elhunytak méltó búcsúztatása, emlékük megörzése alapgondolatait jelölte meg tevékenységének mottójául.

A jelenlévök az alapító közgyülést megelözö idöszakra elökészítö bizottságot választottak, amelynek elnökéül dr. Tömösváry Zsigmond nyugállományú dandártábornokot kérték fel. Várjuk a felderítés területén dolgozó aktív, vagy felderítö alakulatoknál szolgált nyugállományú kollégák jelentkezését a 06/1/431-2900/317, valamint a HM 38-973-as telefonszámokon.

 Logisztikai vezetöket köszöntöttek

A logisztikusok közelgö fegyvernemi napja alkalmából - a Honvédszakszervezet logisztikai képviselete nevében - Besenyei Csaba haderönemi képviselö, elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivö, megbízott haderönemi titkár köszöntötte az MH ÖLTP vezetését és az MH Támogató Ezred parancsnokát.

December elseje a logisztikusok napja. Ebböl az alkalomból kért találkozót a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje dr. Gáspár Tibor mérnök vezérörnagytól, Anda Árpád és Turi János dandártábornokoktól, valamint Krnák János ezredestöl. A magas beosztású katonai vezetök - november 25-én - örömmel fogadták a Hosz tisztségviselöit, majd mindannyian kifejezték, hogy a gyümölcsözö együttmüködést továbbra is fenn kívánják tartani, és közösen egymást támogatva igyekeznek a másik fél munkáját segíteni. A közeli napokban az MH Ellátó Központok parancsnokait is felkeresik a szakszervezeti tisztségviselök.

 Programok, rendezvények

Ha év vége, akkor cirkuszi elöadás!

Az ,,Egység 2002" Kft. szervezésében december 10-én és - korlátozott részvételi lehetöséggel - december 17-én is cirkuszi elöadás lesz Budapesten, a Fövárosi Nagycirkuszban. Jegyek 920 forintos egységáron - írásban - igényelhetök a Hosz központi irodája, 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b alatti címén vagy a (06-1) 450-0347-es faxszámon! A jegyrendeléseket az igények sorrendjében teljesítjük. Az alapszervezetek, önálló csoportok az öket megilletö tagdíjhányadot - 30% - is felhasználhatják jegyvásárlásra.

- december 6-án „Rekonverziós feladatok a Magyar Honvédségben“ címmel konferenciát rendez a „Katonákért“ Alapítvány és a BHKKA Gödön, a HM ReCreativ Kht. telephelyén

- december 9-10-én LIGA kongreszszus lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.