2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2005. 12. 01., 17:55

Önálló csoport alakult

Idöszerü és aktuális kérdésekröl, valamint a szakszervezeti tagsággal járó elönyökröl tartottak - november 14-én - elöadást a Hosz tisztségviselöi a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Adatfeldolgozó Központ (MH KIAK) személyi állománya részére. Szincsák Gyula alelnök és Jakubik András budapesti területi ügyvivö elöadásai után többen is kitöltötték a belépési nyilatkozatot, majd a jelenlévö tagság megalapította a szakszervezet KIAK önálló csoportját. Az újonnan alakult csoport vezetöjévé Mihóczáné Bencze Erzsébetet választották.

 Megalakult a Felderítök Társasága

A Felderítök Társasága a közelmúltban tartotta elökészítö, alakuló ülését a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A társaság a katonai-, nemzeti -ezen belül a felderítö - hagyományok ápolása mellett a felderítés magyarországi történetének tudományos igényü feldolgozását, a hagyományos katonai értékek, mint a bajtársiasság, a hon védelme iránti elkötelezettség, az elhunytak méltó búcsúztatása, emlékük megörzése alapgondolatait jelölte meg tevékenységének mottójául.

A jelenlévök az alapító közgyülést megelözö idöszakra elökészítö bizottságot választottak, amelynek elnökéül dr. Tömösváry Zsigmond nyugállományú dandártábornokot kérték fel. Várjuk a felderítés területén dolgozó aktív, vagy felderítö alakulatoknál szolgált nyugállományú kollégák jelentkezését a 06/1/431-2900/317, valamint a HM 38-973-as telefonszámokon.

 Logisztikai vezetöket köszöntöttek

A logisztikusok közelgö fegyvernemi napja alkalmából - a Honvédszakszervezet logisztikai képviselete nevében - Besenyei Csaba haderönemi képviselö, elnökségi tag és Jakubik András területi ügyvivö, megbízott haderönemi titkár köszöntötte az MH ÖLTP vezetését és az MH Támogató Ezred parancsnokát.

December elseje a logisztikusok napja. Ebböl az alkalomból kért találkozót a Hosz logisztikai haderönemi képviselöje dr. Gáspár Tibor mérnök vezérörnagytól, Anda Árpád és Turi János dandártábornokoktól, valamint Krnák János ezredestöl. A magas beosztású katonai vezetök - november 25-én - örömmel fogadták a Hosz tisztségviselöit, majd mindannyian kifejezték, hogy a gyümölcsözö együttmüködést továbbra is fenn kívánják tartani, és közösen egymást támogatva igyekeznek a másik fél munkáját segíteni. A közeli napokban az MH Ellátó Központok parancsnokait is felkeresik a szakszervezeti tisztségviselök.

 Programok, rendezvények

Ha év vége, akkor cirkuszi elöadás!

Az ,,Egység 2002" Kft. szervezésében december 10-én és - korlátozott részvételi lehetöséggel - december 17-én is cirkuszi elöadás lesz Budapesten, a Fövárosi Nagycirkuszban. Jegyek 920 forintos egységáron - írásban - igényelhetök a Hosz központi irodája, 1087 Budapest, Kerepesi út 29/b alatti címén vagy a (06-1) 450-0347-es faxszámon! A jegyrendeléseket az igények sorrendjében teljesítjük. Az alapszervezetek, önálló csoportok az öket megilletö tagdíjhányadot - 30% - is felhasználhatják jegyvásárlásra.

- december 6-án „Rekonverziós feladatok a Magyar Honvédségben“ címmel konferenciát rendez a „Katonákért“ Alapítvány és a BHKKA Gödön, a HM ReCreativ Kht. telephelyén

- december 9-10-én LIGA kongreszszus lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.