2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és önálló csoportalakítás

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:01

Pécsett tartott fórumot a Hosz elnöke

 Pécsett, a Baranya Megyei Hadkiegészítö Parancsnokságon szolgáló tiszteknek és tiszthelyetteseknek tartott aktuális fórumot a Honvédszakszervezet. Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö – a november 8-i eseményt kihasználva – részt vett a megye elsö szakszervezeti nyugdíjas önálló csoportjának megalakításában is.

A tájékoztató elött Décsei Attila ezredessel, a helyi parancsnokkal folytatott megbeszélést Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö. A találkozón részt vett Hegedüs Norbert, a helyi Hosz önálló csoport vezetöje, valamint a közelmúltban nyugállományba vonult, egykori önálló csoportvezetö, Farkas Péter is.

Nem lehet megtenni, hogy a katonák érdekében tevékenykedö Honvédszakszervezet ne legyen beszélö viszonyban a szakminisztériummal, az eredményes párbeszéd kialakítása, a Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórumra történö visszatérés mindenki érdeke volt – jelentette ki tájékoztatójában Mészáros Géza. A Hosz elnöke hozzátette: a Hjt. módosítások és a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) ügyében lefolytatott egyeztetések a kompromisszumra való törekvések sikerét hozták. A szakszervezeti vezetö az elmúlt fél év legfontosabb szakszervezeti tevékenységei között említette – egyebek mellett – az érdekegyeztetö fórumra történö visszatérést, a családtámogató rendszer és a tagtoborzó rendezvények fontosságát, az ,,Egység 2002” Kft. szolgáltatásainak bövülését, a külsö és a belsö kommunikáció hatékonyságát, a nemzetközi és hazai kapcsolati rendszert, valamint a Hosz pozitív külsö megjelenését hangsúlyozó országos és regionális jellegü szakszervezeti rendezvényeket.

A résztvevö szakszervezeti tagok - a fórum során - a vidéki Hosz rendezvények lebonyolítását igényelték, emellett a ,,Párbeszéd 2005" állománygyülések tapasztalatairól, a haderö-átalakítás folyamatáról, a 13. havi illetmények kifizetéséröl és a ruházati illetmény terhére történö kifizetésekröl is megbeszélést folytattak a Hosz elnökével.

Ezt követöen létrehozták az elsö, Baranya megyében müködö önálló nyugdíjas csoportot. A Hosz Nyugállományú Tagozatának legújabb csoportját tizenkét alapító tag hozta létre, a nyílt jelölés és a titkos szavazást követöen az önálló csoport vezetöje Farkas Péter, míg helyettese Földiné Tolnai Klára lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.