2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és önálló csoportalakítás

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:01

Pécsett tartott fórumot a Hosz elnöke

 Pécsett, a Baranya Megyei Hadkiegészítö Parancsnokságon szolgáló tiszteknek és tiszthelyetteseknek tartott aktuális fórumot a Honvédszakszervezet. Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö – a november 8-i eseményt kihasználva – részt vett a megye elsö szakszervezeti nyugdíjas önálló csoportjának megalakításában is.

A tájékoztató elött Décsei Attila ezredessel, a helyi parancsnokkal folytatott megbeszélést Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö. A találkozón részt vett Hegedüs Norbert, a helyi Hosz önálló csoport vezetöje, valamint a közelmúltban nyugállományba vonult, egykori önálló csoportvezetö, Farkas Péter is.

Nem lehet megtenni, hogy a katonák érdekében tevékenykedö Honvédszakszervezet ne legyen beszélö viszonyban a szakminisztériummal, az eredményes párbeszéd kialakítása, a Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórumra történö visszatérés mindenki érdeke volt – jelentette ki tájékoztatójában Mészáros Géza. A Hosz elnöke hozzátette: a Hjt. módosítások és a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) ügyében lefolytatott egyeztetések a kompromisszumra való törekvések sikerét hozták. A szakszervezeti vezetö az elmúlt fél év legfontosabb szakszervezeti tevékenységei között említette – egyebek mellett – az érdekegyeztetö fórumra történö visszatérést, a családtámogató rendszer és a tagtoborzó rendezvények fontosságát, az ,,Egység 2002” Kft. szolgáltatásainak bövülését, a külsö és a belsö kommunikáció hatékonyságát, a nemzetközi és hazai kapcsolati rendszert, valamint a Hosz pozitív külsö megjelenését hangsúlyozó országos és regionális jellegü szakszervezeti rendezvényeket.

A résztvevö szakszervezeti tagok - a fórum során - a vidéki Hosz rendezvények lebonyolítását igényelték, emellett a ,,Párbeszéd 2005" állománygyülések tapasztalatairól, a haderö-átalakítás folyamatáról, a 13. havi illetmények kifizetéséröl és a ruházati illetmény terhére történö kifizetésekröl is megbeszélést folytattak a Hosz elnökével.

Ezt követöen létrehozták az elsö, Baranya megyében müködö önálló nyugdíjas csoportot. A Hosz Nyugállományú Tagozatának legújabb csoportját tizenkét alapító tag hozta létre, a nyílt jelölés és a titkos szavazást követöen az önálló csoport vezetöje Farkas Péter, míg helyettese Földiné Tolnai Klára lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.