2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktuális tájékoztató és önálló csoportalakítás

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:01

Pécsett tartott fórumot a Hosz elnöke

 Pécsett, a Baranya Megyei Hadkiegészítö Parancsnokságon szolgáló tiszteknek és tiszthelyetteseknek tartott aktuális fórumot a Honvédszakszervezet. Mészáros Géza elnök és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö – a november 8-i eseményt kihasználva – részt vett a megye elsö szakszervezeti nyugdíjas önálló csoportjának megalakításában is.

A tájékoztató elött Décsei Attila ezredessel, a helyi parancsnokkal folytatott megbeszélést Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke és Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivö. A találkozón részt vett Hegedüs Norbert, a helyi Hosz önálló csoport vezetöje, valamint a közelmúltban nyugállományba vonult, egykori önálló csoportvezetö, Farkas Péter is.

Nem lehet megtenni, hogy a katonák érdekében tevékenykedö Honvédszakszervezet ne legyen beszélö viszonyban a szakminisztériummal, az eredményes párbeszéd kialakítása, a Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórumra történö visszatérés mindenki érdeke volt – jelentette ki tájékoztatójában Mészáros Géza. A Hosz elnöke hozzátette: a Hjt. módosítások és a választható illetményen kívüli juttatások (kafetéria) ügyében lefolytatott egyeztetések a kompromisszumra való törekvések sikerét hozták. A szakszervezeti vezetö az elmúlt fél év legfontosabb szakszervezeti tevékenységei között említette – egyebek mellett – az érdekegyeztetö fórumra történö visszatérést, a családtámogató rendszer és a tagtoborzó rendezvények fontosságát, az ,,Egység 2002” Kft. szolgáltatásainak bövülését, a külsö és a belsö kommunikáció hatékonyságát, a nemzetközi és hazai kapcsolati rendszert, valamint a Hosz pozitív külsö megjelenését hangsúlyozó országos és regionális jellegü szakszervezeti rendezvényeket.

A résztvevö szakszervezeti tagok - a fórum során - a vidéki Hosz rendezvények lebonyolítását igényelték, emellett a ,,Párbeszéd 2005" állománygyülések tapasztalatairól, a haderö-átalakítás folyamatáról, a 13. havi illetmények kifizetéséröl és a ruházati illetmény terhére történö kifizetésekröl is megbeszélést folytattak a Hosz elnökével.

Ezt követöen létrehozták az elsö, Baranya megyében müködö önálló nyugdíjas csoportot. A Hosz Nyugállományú Tagozatának legújabb csoportját tizenkét alapító tag hozta létre, a nyílt jelölés és a titkos szavazást követöen az önálló csoport vezetöje Farkas Péter, míg helyettese Földiné Tolnai Klára lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.