2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bértárgyalások

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:14

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum (HÉF) november 10-i, rendkívüli ülésének napirendjén a 2005-ös bérmaradvány helyzete szerepelt. A tanácskozáson Szincsák Gyula alelnök kiemelte: az áldozatvállalás méltánylandó körülmény, így a költségvetési korlátokat ugyan megértik az érdekképviseleti szervezetek, ám a hivatásos és a szerzödéses katona- állomány többletterhei kompenzálásának elmaradását nem tudják elfogadni. Mészáros Géza Hosz elnök javaslatként elmondta, hogy még az év végén kerüljön sor nem illetmény jellegü kifizetésre, továbbá a két ünnep közötti munkarend kialakítása - szabadságolás helyett kiképzésmentes napok biztosítása - is módot adhat a szaktárca számára egyfajta elismerés megjelenítésére. A Hosz mellett a Hodosz is azt kérte, hogy a 2005. decemberi illetményeket még az idén átutalja a HM tárca valamennyi - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség égisze alá tartozó - munkavállaló bankszámlájára.

Az ülésen dr. Alkéri István dandártábornok, a HM KPSZH föigazgatója adott tájékoztatást a 2005-ös bérmaradvány helyzetéröl. A munkavállalói oldal sajnálattal vette tudomásul, hogy a haderö-átalakítás és az egyéb nem tervezett feladatok a személyi juttatásokra elöirányzott pénzügyi kereteket gyakorlatilag felemésztették.

***

Az év végi, illetményen felüli, a két ünnep közötti illetménykifizetés és a 2006-os illetményfejlesztés volt a téma Juhász Ferenc és Mészáros Géza november 22-i találkozóján. A honvédelmi miniszter és a Honvédszakszervezet elnöke kölcsönösen tájékoztatta egymást az elmúlt idöszak védelmi ügyekkel kapcsolatos és szakszervezeti történéseiröl. Az egyeztetés végén a Hosz elnöke átadta a szakminiszternek a Liga Szakszervezetek december 9-i kongresszusára szóló meghívót.

***

November 28-i lapzártánkkor még tartott a - HM és a Hosz közötti - szakmai egyeztetés a jövö évi illetményfejlesztésröl.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.