2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Bértárgyalások

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:14

A Honvédelmi Érdekegyeztetö Fórum (HÉF) november 10-i, rendkívüli ülésének napirendjén a 2005-ös bérmaradvány helyzete szerepelt. A tanácskozáson Szincsák Gyula alelnök kiemelte: az áldozatvállalás méltánylandó körülmény, így a költségvetési korlátokat ugyan megértik az érdekképviseleti szervezetek, ám a hivatásos és a szerzödéses katona- állomány többletterhei kompenzálásának elmaradását nem tudják elfogadni. Mészáros Géza Hosz elnök javaslatként elmondta, hogy még az év végén kerüljön sor nem illetmény jellegü kifizetésre, továbbá a két ünnep közötti munkarend kialakítása - szabadságolás helyett kiképzésmentes napok biztosítása - is módot adhat a szaktárca számára egyfajta elismerés megjelenítésére. A Hosz mellett a Hodosz is azt kérte, hogy a 2005. decemberi illetményeket még az idén átutalja a HM tárca valamennyi - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség égisze alá tartozó - munkavállaló bankszámlájára.

Az ülésen dr. Alkéri István dandártábornok, a HM KPSZH föigazgatója adott tájékoztatást a 2005-ös bérmaradvány helyzetéröl. A munkavállalói oldal sajnálattal vette tudomásul, hogy a haderö-átalakítás és az egyéb nem tervezett feladatok a személyi juttatásokra elöirányzott pénzügyi kereteket gyakorlatilag felemésztették.

***

Az év végi, illetményen felüli, a két ünnep közötti illetménykifizetés és a 2006-os illetményfejlesztés volt a téma Juhász Ferenc és Mészáros Géza november 22-i találkozóján. A honvédelmi miniszter és a Honvédszakszervezet elnöke kölcsönösen tájékoztatta egymást az elmúlt idöszak védelmi ügyekkel kapcsolatos és szakszervezeti történéseiröl. Az egyeztetés végén a Hosz elnöke átadta a szakminiszternek a Liga Szakszervezetek december 9-i kongresszusára szóló meghívót.

***

November 28-i lapzártánkkor még tartott a - HM és a Hosz közötti - szakmai egyeztetés a jövö évi illetményfejlesztésröl.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.