2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktív nyugdíjas csoportvezetô-helyettes

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:19

A Honvédszakszervezet tizedik születésnapján még kevés katonanö szolgált a Magyar Honvédségnél, így a szakszervezetnek is a mostaninál kevesebb hölgytagja volt.

A Hosz-nak 1999-óta vagyok tagja, a katonanöi szekció alelnökeként kaptam a felkérést, legyek a helyi alapszervezet vezetőségi tagja. Akkoriban a pécsi tüzérdandárnál szolgáltam, s mivel rendezvényszervezéssel és lebonyolítással foglalkoztam, minden parancsnoki értekezleten, állománygyülésen jelen voltam. A Hosz – még Lehel úti – központi irodájában is gyakran megfordultam, több értekezleten tevékenyen müködtem közre – mondta lapunknak a november 8-i pécsi szakszervezeti fórumon.

- Nagyon nehézkesen indult a szervezömunka, igen kevés nöi aktivista volt. Amikor elöször vettem részt Hosz választmányi ülésen – ha jól emlékszem – rajtam kívül csak Czeglédiné Marsi Katalin volt katonanö. A tüzérdandár átszervezése után, 2001 nyarán – élelmezési anyagbeszerzö beosztásból – mentem el nyugállományba.

November 8-án a pécsi nyugdíjasok önálló csoportja helyettes csoportvezetönek választotta Földiné Tolnai Klárát.

- Eddig semmi lehetöségünk, szervezödési-kötödési alkalmunk nem volt, így most különösen örülök, hogy Baranyában is megalakulhatott a helyi nyugállományú csoport.

Földiné Tolnai Klára sokáig egy divatáru-boltban dolgozott, napjainkban pedig középiskolás fián kívül, két – Kaposvárott és Budapesten élö – kis unokája köti le szinte minden idejét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.