2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktív nyugdíjas csoportvezetô-helyettes

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:19

A Honvédszakszervezet tizedik születésnapján még kevés katonanö szolgált a Magyar Honvédségnél, így a szakszervezetnek is a mostaninál kevesebb hölgytagja volt.

A Hosz-nak 1999-óta vagyok tagja, a katonanöi szekció alelnökeként kaptam a felkérést, legyek a helyi alapszervezet vezetőségi tagja. Akkoriban a pécsi tüzérdandárnál szolgáltam, s mivel rendezvényszervezéssel és lebonyolítással foglalkoztam, minden parancsnoki értekezleten, állománygyülésen jelen voltam. A Hosz – még Lehel úti – központi irodájában is gyakran megfordultam, több értekezleten tevékenyen müködtem közre – mondta lapunknak a november 8-i pécsi szakszervezeti fórumon.

- Nagyon nehézkesen indult a szervezömunka, igen kevés nöi aktivista volt. Amikor elöször vettem részt Hosz választmányi ülésen – ha jól emlékszem – rajtam kívül csak Czeglédiné Marsi Katalin volt katonanö. A tüzérdandár átszervezése után, 2001 nyarán – élelmezési anyagbeszerzö beosztásból – mentem el nyugállományba.

November 8-án a pécsi nyugdíjasok önálló csoportja helyettes csoportvezetönek választotta Földiné Tolnai Klárát.

- Eddig semmi lehetöségünk, szervezödési-kötödési alkalmunk nem volt, így most különösen örülök, hogy Baranyában is megalakulhatott a helyi nyugállományú csoport.

Földiné Tolnai Klára sokáig egy divatáru-boltban dolgozott, napjainkban pedig középiskolás fián kívül, két – Kaposvárott és Budapesten élö – kis unokája köti le szinte minden idejét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.