2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmány elôtti elnökségi

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:27

A Honvédszakszervezet elnöksége november 5-én tartott ülést. A választmányi ülés elé kerülö napirendek mellett a szakszervezet irányító testületeinek müködéséröl szóló elgondolást Szincsák Gyula vezetésével vitatták meg.

A Hosz alelnöke kiemelte: generációs váltás történt az alapszervezetek élén, ezért kiemelten is foglalkozni kell a szakmai ügyvivök együttes - központi irodához kötött - munkájának megszervezésével, a területi ügyvivök országos hatáskörü ügyvivövel történö megerösítésével, illetve az eddig függetlenített tisztségviselökkel még fel nem töltött munkakörök betöltésével. Miután az OV elé kerülö határozat-tervezetekröl egyeztettek, az ülést  Palásti Ferenc dandártábornok tájékoztatójával folytatták. A HM Személyzeti Föosztályának vezetöje kijelentette, hogy a közelmúltban átvett beosztását közszolgálatnak tekinti. A tábornok hangsúlyozta, hogy a munkáltató és a munkavállaló közötti párbeszéd nagyon fontos, ezért külön is örül annak, hogy a Hosz az egyedüli - a honvédelmi tárca égisze alatt müködö - szakszervezet, mely pragmatikusan közelíti meg a katonák problémáit. A föosztályvezetö hozzátette: a HM számára fontos az a tény, hogy a Hosz tartalmi kérdésekkel áll elö, ezért a kommunikáció és a tisztességes hangnem mindig rendkívül lényeges marad az érdekegyeztetés során. Palásti dandártábornok, a hozzá intézett kérdésekre elmondta, hogy a jövöben sokkal több idöt kell fordítani a jogszabályok megfelelö elökészítésére, életszerübbé kell tenni a minisztériumi rendeleteket, s ha szükséges, változtatni is kell rajtuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.