2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Választmány elôtti elnökségi

Hosz  |  2005. 12. 01., 18:27

A Honvédszakszervezet elnöksége november 5-én tartott ülést. A választmányi ülés elé kerülö napirendek mellett a szakszervezet irányító testületeinek müködéséröl szóló elgondolást Szincsák Gyula vezetésével vitatták meg.

A Hosz alelnöke kiemelte: generációs váltás történt az alapszervezetek élén, ezért kiemelten is foglalkozni kell a szakmai ügyvivök együttes - központi irodához kötött - munkájának megszervezésével, a területi ügyvivök országos hatáskörü ügyvivövel történö megerösítésével, illetve az eddig függetlenített tisztségviselökkel még fel nem töltött munkakörök betöltésével. Miután az OV elé kerülö határozat-tervezetekröl egyeztettek, az ülést  Palásti Ferenc dandártábornok tájékoztatójával folytatták. A HM Személyzeti Föosztályának vezetöje kijelentette, hogy a közelmúltban átvett beosztását közszolgálatnak tekinti. A tábornok hangsúlyozta, hogy a munkáltató és a munkavállaló közötti párbeszéd nagyon fontos, ezért külön is örül annak, hogy a Hosz az egyedüli - a honvédelmi tárca égisze alatt müködö - szakszervezet, mely pragmatikusan közelíti meg a katonák problémáit. A föosztályvezetö hozzátette: a HM számára fontos az a tény, hogy a Hosz tartalmi kérdésekkel áll elö, ezért a kommunikáció és a tisztességes hangnem mindig rendkívül lényeges marad az érdekegyeztetés során. Palásti dandártábornok, a hozzá intézett kérdésekre elmondta, hogy a jövöben sokkal több idöt kell fordítani a jogszabályok megfelelö elökészítésére, életszerübbé kell tenni a minisztériumi rendeleteket, s ha szükséges, változtatni is kell rajtuk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.