2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses katonák próbaidő alatti besorolása

Hosz  |  2005. 12. 05., 12:03

Az elmúlt időszakban több alkalommal foglalkoztunk a szerződéses katonák próbaidő alatti illetmény-besorolásának témakörével. A Hjt. alapján ugyanis az állomány speciális beosztást betöltő tagját - mindaddig, amíg a viselt rendfokozata elmarad a beosztásában elérhető legmagasabb rendfokozattól - az annál eggyel alacsonyabb rendfokozatnak megfelelő besorolási kategória és a viselt rendfokozata szerinti honvédelmi szorzószámok alapján kell besorolni...    

Legutóbb az Egység újság novemberi számában jelent meg írás arról, hogy – a jogerős bírósági ítéletek következtében – várható-e központi intézkedés a próbaidő alatti besorolás ügyében. Nos, mára a honvédelmi tárcával való egyeztetések során kiderült, hogy a központi intézkedést nem tudják garantálni, ezért arra szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét, hogy - a honvédelmi tárca illetékeseinek tájékoztatása szerint, - aki nem peresíti az igényét, az eleshet a megítélt összegtől. Vagyis: egy esetleges kedvező Legfelsőbb Bírósági döntés esetén is csak azok kapják meg a nekik járó összeget, akik ezt munkaügyi per útján kérték. A Hjt. 2006. január 1-től hatályos módosítása után, a pert megelőző szolgálati panaszt a döntés tudomásra jutásától számított 30 napon belül kell benyújtani, így a tavalyi és idei helytelen besorolások csak 2005. december 31-ig támadhatóak meg szolgálati panasszal! Ez pedig elengedhetetlenül szükséges a per megindítása előtt. Ehhez minden szakszervezeti tag esetében a Honvédszakszervezet Jogsegélyszolgálata készségesen segítséget nyújt!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.