2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerződéses katonák próbaidő alatti besorolása

Hosz  |  2005. 12. 05., 12:03

Az elmúlt időszakban több alkalommal foglalkoztunk a szerződéses katonák próbaidő alatti illetmény-besorolásának témakörével. A Hjt. alapján ugyanis az állomány speciális beosztást betöltő tagját - mindaddig, amíg a viselt rendfokozata elmarad a beosztásában elérhető legmagasabb rendfokozattól - az annál eggyel alacsonyabb rendfokozatnak megfelelő besorolási kategória és a viselt rendfokozata szerinti honvédelmi szorzószámok alapján kell besorolni...    

Legutóbb az Egység újság novemberi számában jelent meg írás arról, hogy – a jogerős bírósági ítéletek következtében – várható-e központi intézkedés a próbaidő alatti besorolás ügyében. Nos, mára a honvédelmi tárcával való egyeztetések során kiderült, hogy a központi intézkedést nem tudják garantálni, ezért arra szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét, hogy - a honvédelmi tárca illetékeseinek tájékoztatása szerint, - aki nem peresíti az igényét, az eleshet a megítélt összegtől. Vagyis: egy esetleges kedvező Legfelsőbb Bírósági döntés esetén is csak azok kapják meg a nekik járó összeget, akik ezt munkaügyi per útján kérték. A Hjt. 2006. január 1-től hatályos módosítása után, a pert megelőző szolgálati panaszt a döntés tudomásra jutásától számított 30 napon belül kell benyújtani, így a tavalyi és idei helytelen besorolások csak 2005. december 31-ig támadhatóak meg szolgálati panasszal! Ez pedig elengedhetetlenül szükséges a per megindítása előtt. Ehhez minden szakszervezeti tag esetében a Honvédszakszervezet Jogsegélyszolgálata készségesen segítséget nyújt!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.