2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi köszöntés

Hosz  |  2005. 12. 12., 10:52

Jubileumi születésnapjukat ünneplő, illetve nyugállományba vonuló katonákat köszöntöttek december 12-én a Honvédelmi Minisztériumban. A szakminiszter – 50. születésnapja alkalmából - díszkardot adományozott, többek mellett Mészáros Géza ezredesnek, a Honvédszakszervezet elnökének. Nyugállományba vonulása alkalmából azonos elismerésben részesült Pusztai Lajos ezredes, a Hosz volt szociális ügyvivője is.

Elöljáró parancsnokai javaslatára, katonai, szakmai felkészültségéért, beosztásában végzett kiemelkedő munkájáért dr. Kovács Tamás altábornagyot emléktárggyal, dr. Tóth Tibor ezredest pedig vezéri buzogánnyal köszöntötték hatvanötödik születésnapján. Utóbbi elismerésben osztozott a hatvanéves dr. Békési László nyugállományú ezredes is.Az egyaránt ötvenéves Mészáros Géza ezredes Hosz elnök, dr. Mózes Zoltán ezredes, Somkutas József mérnök ezredes és dr. Szilágyi Tivadar ezredes díszkardot vehetett át. Nyugállományba helyezésük alkalmából húszan - köztük Pusztai Lajos ezredes, volt szociális ügyvivő - részesültek a megbecsülés különféle formáiban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.