2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Meghitt hangulatú találkozó - ajándékokkal

Hosz  |  2005. 12. 20., 21:02

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a Hosz Nyugállományú Tagozata azt a karácsonyi találkozót, melyre elsősorban az egyedül élő, idősebb korú Hosz tagokat várták. Győrből, Székesfehérvárról, Budapestről, Békéscsabáról és Dunakesziről érkeztek azok a magányos katonatársak, akiknek rendkívül fontos az emberi szó, a figyelmesség. A Honvédszakszervezet és a Katonákért Alapítvány - december 20-án - összesen ötszázezer forint értékben adott át ajándékcsomagokat és készpénzt a legjobban rászorultaknak.

Kása László, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke köszöntőjében elmondta, hogy változások voltak mind a Hosz, mind a tagozat vezetésében. Tájékoztatta a bajtársakat arról, hogy az érdekvédelmi szervezet kezdeményezésére végre lehetővé vált a nyugállományú katonák egyszeri előléptetése, s a tárgyalások alapján remény van arra, hogy javul egészségügyi ellátásuk is. Fontos esemény volt a tagozat életében, hogy első alkalommal került sor az Idősek Világnapján egy emlékezetes rendezvény megtartására.

Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke rövid köszöntőjében hangsúlyozta: a Hosz vezetése szolidáris a nyugállományú tagokkal, felelősséget érez gondjaik megoldásában.

A rendezvényen jelen volt Tollas Andrásné, Erzsébet asszony is, aki 1982 februárjától nyugdíjas. Az őrnagyi rendfokozattal rendelkező hölgy harmadik éve tagja a Hosz-nak, s rendszeresen részt vesz a hadkiegészítő parancsnokság nyugdíjas tagozatának munkájában. Mint elmondta, számára az ajándék annyit jelent, hogy gondoskodik róluk a szakszervezet, s az egyéni problémákra is érzékenyen reagál.

-         Mindig érdekeltek a mozgalmi ügyek, mindig szerettem emberek között lenni – most a tagozaton belül szociális, kegyeleti dolgokban aktivizálom magam. Fontosnak tartom, hogy ne csak magunkért, másokért is tudjunk áldozatot hozni. Speciális helyzetben vagyunk mi, idősebb katonák, s ezért néha csitítani, néha vigasztalni kell társainkat. Köszönöm, hogy számítanak ránk, hogy gondolnak ránk, hiszen én is sokat kaptam már eddig is a tagozattól. Mi valóban úgy gondoljuk, hogy a lemenő naptól is kaphatunk egy kis meleget, s ebben a tagozat elnökének, Kása Lászlónak óriási szerepe van.

Hahn-Kakas Ferenc Székesfehérvárról érkezett az ünnepségre. A nyugállományú főtörzsőrmester aktív korában ugyan keveset hallott a Honvédszakszervezetről, ám három éve - immár Hosz tagként – a hajdani koronázó város nyugállományú katonáival rendszeresen találkozik a tiszti klubban.

-         Négy gyermekem van, tizenegy, tizenkét, tizennégy és tizenkilenc évesek, feleségem ápolónőként dolgozik a fehérvári kórházban. Tagjai vagyunk a Nagycsaládosok Egyesületének is, de minden apró gesztus, minden apró figyelmesség rendkívül fontos számunkra. Úgy gondolom, itt sem az ajándékon, hanem az összetartozáson van a hangsúly.

Az új évben mi mást is kívánhatnánk nyugállományú tagjainknak, mint azt, amellyel Kása László búcsúzott tőlük: az új évben legyen kevesebb a gondjuk, s legyen több az örömük.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.