2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Meghitt hangulatú találkozó - ajándékokkal

Hosz  |  2006. 01. 03., 17:43

Immár harmadik alkalommal szervezte meg a Hosz Nyugállományú Tagozata azt a karácsonyi találkozót, melyre elsõsorban az egyedül élõ, idõsebb korú Hosz tagokat várták. Gyõrbõl, Székesfehérvárról, Budapestrõl, Békéscsabáról és Dunakeszirõl érkeztek azok a magányos katonatársak, akiknek rendkívül fontos az emberi szó, a figyelmesség. A Honvédszakszervezet és a Katonákért Alapítvány - december 20-án - összesen ötszázezer forint értékben adott át ajándékcsomagokat és készpénzt a legjobban rászorultaknak.Kása László, a Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke köszöntõjében elmondta, hogy változások voltak mind a Hosz, mind a tagozat vezetésében. Tájékoztatta a bajtársakat arról, hogy az érdekvédelmi szervezet kezdeményezésére végre lehetõvé vált a nyugállományú katonák egyszeri elõléptetése, s a tárgyalások alapján remény van arra, hogy javul egészségügyi ellátásuk is. Fontos esemény volt a tagozat életében, hogy elsõ alkalommal került sor az Idõsek Világnapján egy emlékezetes rendezvény megtartására.Szincsák Gyula, a Hosz alelnöke rövid köszöntõjében hangsúlyozta: a Hosz vezetése szolidáris a nyugállományú tagokkal, felelõsséget érez gondjaik megoldásában.A rendezvényen jelen volt Tollas Andrásné, Erzsébet asszony is, aki 1982 februárjától nyugdíjas. Az õrnagyi rendfokozattal rendelkezõ hölgy harmadik éve tagja a Hosz-nak, s rendszeresen részt vesz a hadkiegészítõ parancsnokság nyugdíjas tagozatának munkájában. Mint elmondta, számára az ajándék annyit jelent, hogy gondoskodik róluk a szakszervezet, s az egyéni problémákra is érzékenyen reagál.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.