2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vendégeink mondták

Hosz  |  2006. 01. 03., 17:45

Számtalan európai ország érdekvédelmi szervezetének vezetõje jelent meg a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája rendkívüli kongresszusán és üdvözölte magyar kollégáit.Köztük volt Bauke Snoep, az Euromil elnöke is, aki elmondta: félmillió fegyveres munkavállaló érzi már fontosnak az öreg kontinensen, hogy szakszervezeti tagként az összefogás erejével javítson a munkáltatóval történõ tárgyalási pozícióin.Wim van den Burg, a holland katona-szakszervezet elnöke néhány évvel ezelõtt turistaként ismerkedett meg a magyar tájjal, a magyar emberekkel, s késõbb sorsa úgy alakult, hogy hivatalosan is több alkalommal kellett a Kárpát-medencébe utaznia. Az elnök legutóbb december elején a Liga szakszervezeti konföderáció kongresszusa alkalmából látogatott Budapestre, s részt vett a Honvédszakszervezet elnökségi ülésén is. Elmondta, hogy korábban is nagyon jó kapcsolata volt a magyar katonai érdekvédõk szervezetének vezetõivel, s ez az áprilisi kongresszus után sem változott: A legfontosabb üzenete ezeknek a találkozóknak az, hogy mi, európai katonák összetartozunk. Igaz ugyan, hogy csaknem száz évvel elõbb alakult meg a holland katona-szakszervezet, mint a Hosz, mégsem ez a döntõ ebben a kontaktusban. Legmarkánsabb feladatnak azt tartom, hogy a katonákat érintõ problémákra adekvát megoldásokat találjunk. Azonos gondok feszítenek bennünket: bér, szociális helyzet, a munkahely védelme. S mivel már a kongresszus elõtt kikérték magyar kollégáink véleményünket a Liga szakszervezeti konföderációhoz való csatlakozásról, el kell mondanom, hogy ez rendkívül bölcs döntés volt, melyet az élet valószínûleg visszaigazol. Mi, Hollandiában már korábban megtettük ezt, amikor egy 1,2 milliós taglétszámú szakszervezeti tömörülésbe léptünk. Az ilyen hatalmas szervezeteknek lehetõségük van arra, hogy a kormányzattal vagy az Európai Unióval történõ tárgyalások során – közvetve vagy közvetlenül – befolyásolják a munkavállalók helyzetét. Az elnök elmondta, hogy nemcsak a HÉF aktuális ülésén vehetett még részt, de lehetõsége nyílt arra, hogy konzultációt folytasson Keleti Györggyel, az Országgyülés Honvédelmi Bizottsága elnökével és Iváncsik Imrével, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkárával is.- Nagyon hasznos találkozó volt ez, s valóban úgy álltam fel a tárgyalóasztaloktól, hogy azonos ügyek foglalkoztatnak bennünket Hollandiában és Magyarországon. Megállapíthattam, hogy a Hosz-nak rendkívül komoly szerepe van az érdekegyeztetésben, s kitûnõ kapcsolatrendszert épített ki. Magyarországi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a százéves múltunk sem jogosít fel bennünket arra, hogy az oktató szerepében lépjünk fel – úgy gondolom, mi is tanulhatunk a Honvédszakszervezet vezetõitõl, hiszen rövid idõ, mindössze tizenöt év alatt jelentõs sikereket értek el a katonák helyzetének javításában, az érdekvédelemben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.