2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vendégeink mondták

Hosz  |  2006. 01. 03., 17:45

Számtalan európai ország érdekvédelmi szervezetének vezetõje jelent meg a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája rendkívüli kongresszusán és üdvözölte magyar kollégáit.Köztük volt Bauke Snoep, az Euromil elnöke is, aki elmondta: félmillió fegyveres munkavállaló érzi már fontosnak az öreg kontinensen, hogy szakszervezeti tagként az összefogás erejével javítson a munkáltatóval történõ tárgyalási pozícióin.Wim van den Burg, a holland katona-szakszervezet elnöke néhány évvel ezelõtt turistaként ismerkedett meg a magyar tájjal, a magyar emberekkel, s késõbb sorsa úgy alakult, hogy hivatalosan is több alkalommal kellett a Kárpát-medencébe utaznia. Az elnök legutóbb december elején a Liga szakszervezeti konföderáció kongresszusa alkalmából látogatott Budapestre, s részt vett a Honvédszakszervezet elnökségi ülésén is. Elmondta, hogy korábban is nagyon jó kapcsolata volt a magyar katonai érdekvédõk szervezetének vezetõivel, s ez az áprilisi kongresszus után sem változott: A legfontosabb üzenete ezeknek a találkozóknak az, hogy mi, európai katonák összetartozunk. Igaz ugyan, hogy csaknem száz évvel elõbb alakult meg a holland katona-szakszervezet, mint a Hosz, mégsem ez a döntõ ebben a kontaktusban. Legmarkánsabb feladatnak azt tartom, hogy a katonákat érintõ problémákra adekvát megoldásokat találjunk. Azonos gondok feszítenek bennünket: bér, szociális helyzet, a munkahely védelme. S mivel már a kongresszus elõtt kikérték magyar kollégáink véleményünket a Liga szakszervezeti konföderációhoz való csatlakozásról, el kell mondanom, hogy ez rendkívül bölcs döntés volt, melyet az élet valószínûleg visszaigazol. Mi, Hollandiában már korábban megtettük ezt, amikor egy 1,2 milliós taglétszámú szakszervezeti tömörülésbe léptünk. Az ilyen hatalmas szervezeteknek lehetõségük van arra, hogy a kormányzattal vagy az Európai Unióval történõ tárgyalások során – közvetve vagy közvetlenül – befolyásolják a munkavállalók helyzetét. Az elnök elmondta, hogy nemcsak a HÉF aktuális ülésén vehetett még részt, de lehetõsége nyílt arra, hogy konzultációt folytasson Keleti Györggyel, az Országgyülés Honvédelmi Bizottsága elnökével és Iváncsik Imrével, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkárával is.- Nagyon hasznos találkozó volt ez, s valóban úgy álltam fel a tárgyalóasztaloktól, hogy azonos ügyek foglalkoztatnak bennünket Hollandiában és Magyarországon. Megállapíthattam, hogy a Hosz-nak rendkívül komoly szerepe van az érdekegyeztetésben, s kitûnõ kapcsolatrendszert épített ki. Magyarországi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a százéves múltunk sem jogosít fel bennünket arra, hogy az oktató szerepében lépjünk fel – úgy gondolom, mi is tanulhatunk a Honvédszakszervezet vezetõitõl, hiszen rövid idõ, mindössze tizenöt év alatt jelentõs sikereket értek el a katonák helyzetének javításában, az érdekvédelemben.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.