2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkaértekezletet tartott a szárazföldi haderőnem

Hosz  |  2006. 01. 17., 09:59

A Honvédszakszervezet (Hosz) szárazföldi haderőneme képviseleti ülést tartott január 17-én. A székesfehérvári Helyőrségi Klubban megtartott eseményen - a légierő és a logisztikai haderőnemi képviselő, az alapszervezeti és csoportvezetők, a nyugat-magyarországi területi- a jogi és a kommunikációs ügyvivők mellett - részt vett és felszólalt Mészáros Géza, a Hosz elnöke is...  

Az alapszervezeti és csoportvezetőket Kun Ferenc hadrőnemi képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd a napirendet ismertette. Ezt követően Mészáros Géza Hosz elnök tartott aktuális tájékoztatót. A szakszervezet vezetője elöljáróban arról adott tájékoztatást, hogy - a HM KPSZH-tól származó információk szerint - január 18-ig minden katona számláján megjelenik a 13. havi illetmény. Ezt követően az elmúlt esztendő végén lezajlott szakmai egyeztetésekről, a bértárgyalások eredményéről, majd a személyzeti, a jogi- és információvédelmi, valamint a humánpolitikai főosztály munkatársaival - az állomány illetményével és szociális juttatásaival kapcsolatban - elkezdett tárgyalásokról számolt be.

Mészáros Géza a szakszervezet idei legfőbb feladatairól, a rétegérdekekről, a szerződéses és a női szekció életének dinamizálásáról, az idén nyáron beinduló üdültetési lehetőségekről, valamint a Hosz által közvetített befektetési módozatokról is tájékoztatta a megjelent alapszervezeti és csoportvezetőket. A Hosz elnöke a 2006-os jubileumi év főbb rendezvényeiről, - köztük a tavaszi választmányi és a márciusi haderőnemi gyülés megfelelő előkészítéséről - az ,,Egység 2002" Kft. által nyújtott szolgáltatások bővítéséről is szót ejtett. A szakszervezet elnöke a missziókban és a nagyobb helyőrségekben szolgálók meglátogatását, a készenléti jellegü beosztásokat ellátók munkaidejének pontos meghatározását is fontosnak nevezte.

Az elnöki tájékoztató után Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő többek között az év eleji - az alapszervezeteknél lefolytatandó - leltározások előkészítéséről, a ,,Katonákért" Alapítvány számára, a személyi jövedelemadóból felajánlható 1%-os támogatási lehetőségről beszélt. A haderőnem 2005-ös munkájáról, egyebek mellett a székesfehérvári alapszervezet megalakulásáról, a tapolcai alapszervezet megszünéséről, az információ-áramoltatás hatékonyságának javításáról, illetve a tavalyi pénzfelhasználásról Kun Ferenc haderőnemi képviselő számolt be. A 2006-os pénzügyi és rendezvénytervet szintén a szárazföldi haderőnemet képviselő elnökségi tag ismertette. Az ülés végén személyi kérdésekről egyeztettek; az ősz óta szociális és személyügyi ügyvivői munkakörbe került Oláh Gábor helyére Czövek Jánost jelölte a haderőnem. A Székesfehérváron élő személyügyi főtiszti beosztásából közelmúltban nyugállományba vonult haderőnemi titkár-jelölt bemutatkozása után kötetlen beszélgetést folytattak a helyi és a haderőnem csapatait érintő problémákról.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.