2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkaértekezlet a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2006. 01. 23., 10:07

A Magyar Honvédség személyi állományának - az önkéntes haderőre történő áttérés óta - egyre jelentősebb részét alkotják a szerződéses katonák. A róluk történő gondoskodást, törődést a Honvédszakszervezet is kiemelt feladatának tekinti. Ezért a szerződéses szekció munkáját is még hatékonyabbá szükséges tenni. A Szincsák Gyula alelnök vezetésével január 23-án - a budapesti központi irodán - lebonyolított szekció vezetőségi ülésen a legnagyobb katonai szervezeteknél szolgáló szerződéses katonák képviselői mellett a Hosz elnöke, területi és szakmai ügyvivői is részt vettek...

A Hosz alelnökének megnyitó szavai után - egyebek mellett - a szakszervezet 2006. évi legfontosabb célkitüzéseiről, érdekvédelmi és érdekképviseleti feladatairól, valamint a nemzetközi és hazai kapcsolatrendszeréről kaptak tájékoztatást a megjelent szerződéses katonák. Ezt követően Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a szakszervezet szolgáltatásait, illetve a területi ügyvivők érdekvédelmi, érdekképviseleti munkában betöltött szerepét ismertette.

A szakszervezet jogosítványairól, az érdekérvényesítési és a jogorvoslati lehetőségekről dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - többek között - a választott tisztségviselők munkajogi védelméről, a fegyelmi eljárások rendjéről adott hasznos információkat, majd kiemelte a jogsegélyszolgálati tevékenység fontosságát is. A szerződéses szekció müködési kereteiről, a további lehetőségekről Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke kiemelte: rendkívül lényeges a csapatoknál felmerülő problémák, gondok időbeni kezelése.

A szekció vezetőségi ülésének végén - már Mészáros Géza elnök, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő részvételével - konzultáción egyeztették a jövőbeni legfontosabb feladatokat. A szerződéses szekció küldöttértekezletét február 20-ára hívták össze, ekkor fogják a szekció új vezetőségét is megválasztani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.