2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkaértekezlet a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2006. 01. 23., 10:07

A Magyar Honvédség személyi állományának - az önkéntes haderőre történő áttérés óta - egyre jelentősebb részét alkotják a szerződéses katonák. A róluk történő gondoskodást, törődést a Honvédszakszervezet is kiemelt feladatának tekinti. Ezért a szerződéses szekció munkáját is még hatékonyabbá szükséges tenni. A Szincsák Gyula alelnök vezetésével január 23-án - a budapesti központi irodán - lebonyolított szekció vezetőségi ülésen a legnagyobb katonai szervezeteknél szolgáló szerződéses katonák képviselői mellett a Hosz elnöke, területi és szakmai ügyvivői is részt vettek...

A Hosz alelnökének megnyitó szavai után - egyebek mellett - a szakszervezet 2006. évi legfontosabb célkitüzéseiről, érdekvédelmi és érdekképviseleti feladatairól, valamint a nemzetközi és hazai kapcsolatrendszeréről kaptak tájékoztatást a megjelent szerződéses katonák. Ezt követően Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a szakszervezet szolgáltatásait, illetve a területi ügyvivők érdekvédelmi, érdekképviseleti munkában betöltött szerepét ismertette.

A szakszervezet jogosítványairól, az érdekérvényesítési és a jogorvoslati lehetőségekről dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - többek között - a választott tisztségviselők munkajogi védelméről, a fegyelmi eljárások rendjéről adott hasznos információkat, majd kiemelte a jogsegélyszolgálati tevékenység fontosságát is. A szerződéses szekció müködési kereteiről, a további lehetőségekről Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke kiemelte: rendkívül lényeges a csapatoknál felmerülő problémák, gondok időbeni kezelése.

A szekció vezetőségi ülésének végén - már Mészáros Géza elnök, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő részvételével - konzultáción egyeztették a jövőbeni legfontosabb feladatokat. A szerződéses szekció küldöttértekezletét február 20-ára hívták össze, ekkor fogják a szekció új vezetőségét is megválasztani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.