2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkaértekezlet a szerződéses szekciónál

Hosz  |  2006. 01. 23., 10:07

A Magyar Honvédség személyi állományának - az önkéntes haderőre történő áttérés óta - egyre jelentősebb részét alkotják a szerződéses katonák. A róluk történő gondoskodást, törődést a Honvédszakszervezet is kiemelt feladatának tekinti. Ezért a szerződéses szekció munkáját is még hatékonyabbá szükséges tenni. A Szincsák Gyula alelnök vezetésével január 23-án - a budapesti központi irodán - lebonyolított szekció vezetőségi ülésen a legnagyobb katonai szervezeteknél szolgáló szerződéses katonák képviselői mellett a Hosz elnöke, területi és szakmai ügyvivői is részt vettek...

A Hosz alelnökének megnyitó szavai után - egyebek mellett - a szakszervezet 2006. évi legfontosabb célkitüzéseiről, érdekvédelmi és érdekképviseleti feladatairól, valamint a nemzetközi és hazai kapcsolatrendszeréről kaptak tájékoztatást a megjelent szerződéses katonák. Ezt követően Jáger Tibor nyugat-magyarországi területi ügyvivő a szakszervezet szolgáltatásait, illetve a területi ügyvivők érdekvédelmi, érdekképviseleti munkában betöltött szerepét ismertette.

A szakszervezet jogosítványairól, az érdekérvényesítési és a jogorvoslati lehetőségekről dr. Hortobágyi Tibor tájékoztatott. A jogi ügyvivő - többek között - a választott tisztségviselők munkajogi védelméről, a fegyelmi eljárások rendjéről adott hasznos információkat, majd kiemelte a jogsegélyszolgálati tevékenység fontosságát is. A szerződéses szekció müködési kereteiről, a további lehetőségekről Szincsák Gyula beszélt. A Hosz alelnöke kiemelte: rendkívül lényeges a csapatoknál felmerülő problémák, gondok időbeni kezelése.

A szekció vezetőségi ülésének végén - már Mészáros Géza elnök, Oláh Gábor szociális és személyügyi ügyvivő részvételével - konzultáción egyeztették a jövőbeni legfontosabb feladatokat. A szerződéses szekció küldöttértekezletét február 20-ára hívták össze, ekkor fogják a szekció új vezetőségét is megválasztani.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.