2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 01. 24., 12:39

A Honvédszakszervezet elnöksége január 25-én - a budapesti központi irodán - tartotta az idei év első ülését. A Mészáros Géza Hosz elnök által levezetett eseményen az elnökségi tagok és a napirendi témák előadói mellett a szakmai és területi ügyvivők, a haderőnemi titkárok, valamint a szekcióelnökök is részt vettek...

Az elnökségi ülés napirendjének elfogadása után az elnöki tájékoztatóban elhangzott: az elmúlt időszakban tovább javult a kapcsolat a Hodosz-szal és a BEOSZ-szal is.

Mészáros Géza beszámolt a szárazföldi haderőnemi munkaértekezleten történtekről, a Hjt.-módosítások helyzetéről, a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről szóló tárgyalásokról, valamint a rendkívüli OKÉT ülés kezdeményezéséről is. A Hosz elnöke a január 24-i HÉF munkavállalói oldal-egyeztetéséről, a január 20-i szentendrei tagtoborzásról és a szerződéses szekció január 23-i vezetőségi üléséről is tájékoztatta az elnökséget. A közeljövő rendezvényei közül kiemelte a január 26-i és a februári HÉF ülés, a további tagtoborzások, aktuális tájékoztatók, valamint a márciusi - az alapszervezeti és csoportvezetők számára szervezett - szakszervezeti továbbképzés fontosságát. Ezt követően az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el a döntéshozók. 

A 2006. évi rendezvénytervet dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A Hosz főtitkára kiemelte, hogy a terv állandóan frissül még, így erről folyamatosan tájékoztatást kapnak majd az elnökség és az ügyvezetés tagjai. Ezután a haderőnemi képviselők, a területi és a szakmai ügyvivők, a haderőnemi titkárok saját szervezeti programjaikkal is kiegészítették az éves tervet. A Hosz 15 éves jubileumi rendezvényeit szintén dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A szakszervezet által kiírandó pályázatokról Oláh Gábor adott előzetes információkat. A Hosz szociális és személyügyi ügyvivője az adminisztratív teendőket is ismertette, majd hozzátette, hogy honlapunkon minden jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalót és ürlapot hamarosan közzé is tesz.   

A Hosz 2006. évi fő feladatai címü Választmányi határozattervezetet Szincsák Gyula terjesztette elő. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: mind az érdekvédelmi- érdekvédelmi területen, mind a szervezeti élet és a szolgáltatások terén sokat vállalt 2006-ra a szakszervezet. Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány szolgáltatásairól Csetényi Lászlótól hallhatta az elnökség. A Hosz által delegált kuratóriumi tag azt kérte, hogy a nagyobb szakszervezeti rendezvényeken - ismeretterjesztő céllal - jelenhessen meg a közalapítvány. Az Egység 2002 Kft. tájékoztatóját Sárkány Ferenc terjesztette elő. A Kft. ügyvezetője a Vodafone-telefonokkal kapcsolatos ügyekről, a számlázás anomáliáiról, az új kormányzati díjcsomagról és a legújabb üdülési és autó- és részvényvásárlási lehetőségekről is informálta az elnökségi ülés résztvevőit.

Pusztai Lajos, a ,,Katonákért" Közhasznú Alapítvány kuratóriumi titkára az szja 1%-ának - az Alapítvány javára történő - felajánlására és a szükös, február 20-i határidőre hívta fel a figyelmet. A Hosz kezelésében lévő üdülők helyzetéről Kepics György számolt be.

Az egyebek napirendi pontban - többek között - pártolótagi felvételről, az Idősügyi Tanács munkájáról, a Hosz üdülők bemutatásáról, illetve egy jövőbeni prospektus elkészítéséről, valamint az Egység újság kezdeményezéséről, a jubileumi évhez kapcsolódó irodalmi- és rejtvénypályázat kiírásáról is tárgyaltak.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.