2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 01. 24., 12:39

A Honvédszakszervezet elnöksége január 25-én - a budapesti központi irodán - tartotta az idei év első ülését. A Mészáros Géza Hosz elnök által levezetett eseményen az elnökségi tagok és a napirendi témák előadói mellett a szakmai és területi ügyvivők, a haderőnemi titkárok, valamint a szekcióelnökök is részt vettek...

Az elnökségi ülés napirendjének elfogadása után az elnöki tájékoztatóban elhangzott: az elmúlt időszakban tovább javult a kapcsolat a Hodosz-szal és a BEOSZ-szal is.

Mészáros Géza beszámolt a szárazföldi haderőnemi munkaértekezleten történtekről, a Hjt.-módosítások helyzetéről, a szolgálati időpótlék bevezetésének kezdeményezéséről szóló tárgyalásokról, valamint a rendkívüli OKÉT ülés kezdeményezéséről is. A Hosz elnöke a január 24-i HÉF munkavállalói oldal-egyeztetéséről, a január 20-i szentendrei tagtoborzásról és a szerződéses szekció január 23-i vezetőségi üléséről is tájékoztatta az elnökséget. A közeljövő rendezvényei közül kiemelte a január 26-i és a februári HÉF ülés, a további tagtoborzások, aktuális tájékoztatók, valamint a márciusi - az alapszervezeti és csoportvezetők számára szervezett - szakszervezeti továbbképzés fontosságát. Ezt követően az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvét fogadták el a döntéshozók. 

A 2006. évi rendezvénytervet dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A Hosz főtitkára kiemelte, hogy a terv állandóan frissül még, így erről folyamatosan tájékoztatást kapnak majd az elnökség és az ügyvezetés tagjai. Ezután a haderőnemi képviselők, a területi és a szakmai ügyvivők, a haderőnemi titkárok saját szervezeti programjaikkal is kiegészítették az éves tervet. A Hosz 15 éves jubileumi rendezvényeit szintén dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A szakszervezet által kiírandó pályázatokról Oláh Gábor adott előzetes információkat. A Hosz szociális és személyügyi ügyvivője az adminisztratív teendőket is ismertette, majd hozzátette, hogy honlapunkon minden jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalót és ürlapot hamarosan közzé is tesz.   

A Hosz 2006. évi fő feladatai címü Választmányi határozattervezetet Szincsák Gyula terjesztette elő. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: mind az érdekvédelmi- érdekvédelmi területen, mind a szervezeti élet és a szolgáltatások terén sokat vállalt 2006-ra a szakszervezet. Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány szolgáltatásairól Csetényi Lászlótól hallhatta az elnökség. A Hosz által delegált kuratóriumi tag azt kérte, hogy a nagyobb szakszervezeti rendezvényeken - ismeretterjesztő céllal - jelenhessen meg a közalapítvány. Az Egység 2002 Kft. tájékoztatóját Sárkány Ferenc terjesztette elő. A Kft. ügyvezetője a Vodafone-telefonokkal kapcsolatos ügyekről, a számlázás anomáliáiról, az új kormányzati díjcsomagról és a legújabb üdülési és autó- és részvényvásárlási lehetőségekről is informálta az elnökségi ülés résztvevőit.

Pusztai Lajos, a ,,Katonákért" Közhasznú Alapítvány kuratóriumi titkára az szja 1%-ának - az Alapítvány javára történő - felajánlására és a szükös, február 20-i határidőre hívta fel a figyelmet. A Hosz kezelésében lévő üdülők helyzetéről Kepics György számolt be.

Az egyebek napirendi pontban - többek között - pártolótagi felvételről, az Idősügyi Tanács munkájáról, a Hosz üdülők bemutatásáról, illetve egy jövőbeni prospektus elkészítéséről, valamint az Egység újság kezdeményezéséről, a jubileumi évhez kapcsolódó irodalmi- és rejtvénypályázat kiírásáról is tárgyaltak.   

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.