2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkába állt az új titkár

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:42

Február elsejei hatállyal Czövek János ny. alezredest bízta meg a – szárazföldi haderőnem felhatalmazása alapján – a Hosz elnöke a haderőnemi titkári funkció ellátásával. A következőkben a szakszervezet új tisztségviselőjét, a már munkába is állt új titkárt ismerhetik meg.Czövek János 1981-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, majd müszaki szakvégzettségének megfelelő katonai beosztásokat látott el. Az évek múlásával ,,átigazolt" a humán szakterületre: humán tiszt, aztán humán főnök lett. Később, a haderőreformok és a különböző szervezeti átalakítások következtében Székesfehérvárra, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságára került. Itt előbb humán főtiszti, majd személyügyi főtiszti beosztásokat látott el. Czövek János 2005-ben – a haderő-átalakítás következtében, huszonkilenc év katonai szolgálat után – alezredesi rendfokozatot viselve vonult nyugállományba. – Mióta ismeri a Honvédszakszervezetet, voltak-e már a szakszervezet érdekében végzett teendői?– 2000-ben léptem a Honvédszakszervezet tagjai sorába. Folyamatosan kaptam a különböző feladatokat, de elsősorban a szárazföldi tagozat személyügyi tevékenységében segédkeztem.– Most, a funkció átadás-átvétele után mit tart legfontosabb feladatának?– A tagsággal történő kapcsolattartást tartom elsődleges megbízatásomnak. Úgy gondolom, hogy a hivatásos és szerződéses katonák mindennapi gondjainak felszínre hozása, azok az ügyvezetés, az elnökség tudomására hozása, közvetítése, majd megoldása, a szociális, üdültetési és egyéb személyügyi problémák orvoslása lehet az, amivel elnyerem a bizalmat.

A Székesfehérváron élő, nős, kétgyermekes Czövek János szabadidejében szívesen sportol, leginkább focizik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.