2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Munkába állt az új titkár

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:42

Február elsejei hatállyal Czövek János ny. alezredest bízta meg a – szárazföldi haderőnem felhatalmazása alapján – a Hosz elnöke a haderőnemi titkári funkció ellátásával. A következőkben a szakszervezet új tisztségviselőjét, a már munkába is állt új titkárt ismerhetik meg.Czövek János 1981-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán, majd müszaki szakvégzettségének megfelelő katonai beosztásokat látott el. Az évek múlásával ,,átigazolt" a humán szakterületre: humán tiszt, aztán humán főnök lett. Később, a haderőreformok és a különböző szervezeti átalakítások következtében Székesfehérvárra, a Magyar Honvédség Szárazföldi Parancsnokságára került. Itt előbb humán főtiszti, majd személyügyi főtiszti beosztásokat látott el. Czövek János 2005-ben – a haderő-átalakítás következtében, huszonkilenc év katonai szolgálat után – alezredesi rendfokozatot viselve vonult nyugállományba. – Mióta ismeri a Honvédszakszervezetet, voltak-e már a szakszervezet érdekében végzett teendői?– 2000-ben léptem a Honvédszakszervezet tagjai sorába. Folyamatosan kaptam a különböző feladatokat, de elsősorban a szárazföldi tagozat személyügyi tevékenységében segédkeztem.– Most, a funkció átadás-átvétele után mit tart legfontosabb feladatának?– A tagsággal történő kapcsolattartást tartom elsődleges megbízatásomnak. Úgy gondolom, hogy a hivatásos és szerződéses katonák mindennapi gondjainak felszínre hozása, azok az ügyvezetés, az elnökség tudomására hozása, közvetítése, majd megoldása, a szociális, üdültetési és egyéb személyügyi problémák orvoslása lehet az, amivel elnyerem a bizalmat.

A Székesfehérváron élő, nős, kétgyermekes Czövek János szabadidejében szívesen sportol, leginkább focizik.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.