2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felhívás az SZJA 1%-ának gyűjtésére

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:47

Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke:

Felhívom a Hosz vezetõit, tagjait a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatására az SZJA 1%-ának felajánlásával. Az állomány több mint 50%-a a tavalyi adatok alapján nem rendelkezett az SZJA 1%-áról. A Hosz elnöksége fontosnak tartja, hogy február hónapban állítsuk munkánk középpontjába a Hosz tagok tájékoztatását e lehetõségrõl, ugyanis óriási tartalékaink vannak, ha a több, mint tizenkétezres Hosz tagságra gondolunk. Tudjuk jól, hogy katonatársaink szívesen adakoznak, ha nemes a cél és átlátható a pénz felhasználása. Az Alapítvány a tagságunkért dolgozik, eredményei pedig a nyilvános közhasznú jelentésekbõl mindenki számára megismerhetõk.

Az Alapítvány a növekvõ forrásokból tudja bõvíteni szolgáltatásait, amelyet természetesen a Hosz tagjai és családtagjaik vehetnek igénybe. Azért fordul hozzánk az Alapítvány, mert bármelyikünk kerülhet nehéz élethelyzetbe. Halljuk meg felhívását – Támogass, hogy segíthessünk!

Kérem a Hosz tisztségviselõit, minden tagot szólítsatok meg - ne legyen olyan Hosz tag, aki nem rendelkezik adója 1%-áról.

Szekeres István, a Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke:

Az Alapítvány programja teljes összhangban van a Hosz kongresszusának és választmányának határozataival. Az SZJA 1%-ából az Alapítványnak évrõl-évre jelentõs bevétele származik, 2000. óta 11 millió forinttal nõtt a szolgáltatásokra fordítható anyagi lehetõsége. Az Alapítvány sikeres mûködése kétszeresen is az SZJA 1%-ának felajánlásán múlik. A kuratórium a felajánlásokból befolyó összeggel azonos támogatásra pályázhat a Nemzeti Civil Alapprogramhoz is. 2004-2005-ben több sikeres pályázat kapcsán 1.9 millió forinttal gazdagodott így az Alapítvány.

Fontosnak tartom tehát tudatosítani katonatársainkban, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásával bajtársainknak, bajba jutott kollégáinknak, az elhunytak özvegyeinek segít az adakozó. Jelentõsnek tartom a 2005-ben elindított Önsegélyezési és Szolidaritási Alap sikeres mûködését, hiszen mintegy 100 fõnek több mint 2 millió forint segélyt fizettünk ki, nagyrészt a felajánlott 1%-okból.

Ebben az évben az APEH azoknál az adózóknál, akik a munkáltatót bízzák meg adójuk elszámolásával, elõre hozta február 20-ára a rendelkezési nyilatkozatok leadásának határidejét. Tudjuk, hogy 2005. évben az adózók 2/3-a a Magyar Honvédségnél a munkáltatót bízta meg adóelszámolásával - gondolom, ez ebben az évben sem lesz másképp. Így nagyon rövid a rendelkezésünkre álló idõ a szervezõmunkára. Bízom a Hosz tisztségviselõinek támogató-operatív tevékenységében és az Alapítvány kuratóriuma nevében ezúton is köszönöm eddigi és további segítõ munkájukat. Fogjunk össze valamennyien, hogy mindenki meghallja – Támogass, hogy segíthessünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.