2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Felhívás az SZJA 1%-ának gyűjtésére

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:47

Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet elnöke:

Felhívom a Hosz vezetõit, tagjait a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatására az SZJA 1%-ának felajánlásával. Az állomány több mint 50%-a a tavalyi adatok alapján nem rendelkezett az SZJA 1%-áról. A Hosz elnöksége fontosnak tartja, hogy február hónapban állítsuk munkánk középpontjába a Hosz tagok tájékoztatását e lehetõségrõl, ugyanis óriási tartalékaink vannak, ha a több, mint tizenkétezres Hosz tagságra gondolunk. Tudjuk jól, hogy katonatársaink szívesen adakoznak, ha nemes a cél és átlátható a pénz felhasználása. Az Alapítvány a tagságunkért dolgozik, eredményei pedig a nyilvános közhasznú jelentésekbõl mindenki számára megismerhetõk.

Az Alapítvány a növekvõ forrásokból tudja bõvíteni szolgáltatásait, amelyet természetesen a Hosz tagjai és családtagjaik vehetnek igénybe. Azért fordul hozzánk az Alapítvány, mert bármelyikünk kerülhet nehéz élethelyzetbe. Halljuk meg felhívását – Támogass, hogy segíthessünk!

Kérem a Hosz tisztségviselõit, minden tagot szólítsatok meg - ne legyen olyan Hosz tag, aki nem rendelkezik adója 1%-áról.

Szekeres István, a Katonákért Közhasznú Alapítvány kuratóriumának elnöke:

Az Alapítvány programja teljes összhangban van a Hosz kongresszusának és választmányának határozataival. Az SZJA 1%-ából az Alapítványnak évrõl-évre jelentõs bevétele származik, 2000. óta 11 millió forinttal nõtt a szolgáltatásokra fordítható anyagi lehetõsége. Az Alapítvány sikeres mûködése kétszeresen is az SZJA 1%-ának felajánlásán múlik. A kuratórium a felajánlásokból befolyó összeggel azonos támogatásra pályázhat a Nemzeti Civil Alapprogramhoz is. 2004-2005-ben több sikeres pályázat kapcsán 1.9 millió forinttal gazdagodott így az Alapítvány.

Fontosnak tartom tehát tudatosítani katonatársainkban, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásával bajtársainknak, bajba jutott kollégáinknak, az elhunytak özvegyeinek segít az adakozó. Jelentõsnek tartom a 2005-ben elindított Önsegélyezési és Szolidaritási Alap sikeres mûködését, hiszen mintegy 100 fõnek több mint 2 millió forint segélyt fizettünk ki, nagyrészt a felajánlott 1%-okból.

Ebben az évben az APEH azoknál az adózóknál, akik a munkáltatót bízzák meg adójuk elszámolásával, elõre hozta február 20-ára a rendelkezési nyilatkozatok leadásának határidejét. Tudjuk, hogy 2005. évben az adózók 2/3-a a Magyar Honvédségnél a munkáltatót bízta meg adóelszámolásával - gondolom, ez ebben az évben sem lesz másképp. Így nagyon rövid a rendelkezésünkre álló idõ a szervezõmunkára. Bízom a Hosz tisztségviselõinek támogató-operatív tevékenységében és az Alapítvány kuratóriuma nevében ezúton is köszönöm eddigi és további segítõ munkájukat. Fogjunk össze valamennyien, hogy mindenki meghallja – Támogass, hogy segíthessünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.