2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:49

A Honvédszakszervezet elnöksége január 25-én - a budapesti központi irodán - tartotta az idei év elsõ ülését. A Mészáros Géza Hosz elnök által levezetett eseményen az elnökségi tagok és a napirendi témák elõadói mellett a szakmai és területi ügyvivõk, a haderõnemi titkárok, valamint a szekcióelnökök is részt vettek.Az elnökségi ülés napirendjének elfogadása után az elnöki tájékoztatóban elhangzott: az elmúlt idõszakban tovább javult a kapcsolat a Hodosz-szal és a BEOSZ-szal is. Mészáros Géza beszámolt a szárazföldi haderõnemi munkaértekezleten történtekrõl, a Hjt.-módosítások helyzetérõl, a szolgálati idõ pótlék bevezetésének kezdeményezésérõl szóló tárgyalásokról, valamint a rendkívüli OKÉT ülés kezdeményezésérõl is. A Hosz elnöke a január 24-i HÉF munkavállalói oldal egyeztetésérõl, a január 20-i szentendrei tagtoborzásról és a szerzõdéses szekció január 23-i vezetõségi ülésérõl is tájékoztatta az elnökséget. A közeljövõ rendezvényei közül kiemelte a februári HÉF ülés, a további tagtoborzások, aktuális tájékoztatók, valamint a márciusi - az alapszervezeti és csoportvezetõk számára szervezett - szakszervezeti továbbképzés fontosságát. Ezt követõen az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvét fogadták el a döntéshozók. A 2006. évi rendezvénytervet dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A Hosz fõtitkára kiemelte, hogy a terv állandóan frissül még, így errõl folyamatosan tájékoztatást kapnak majd az elnökség és az ügyvezetés tagjai. Ezután a haderõnemi képviselõk, a területi és a szakmai ügyvivõk, a haderõnemi titkárok saját szervezeti programjaikkal is kiegészítették az éves tervet. A Hosz 15 éves jubileumi rendezvényeit szintén dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A szakszervezet által kiírandó pályázatokról Oláh Gábor adott elõzetes információkat. A Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje az adminisztratív teendõket is ismertette, majd hozzátette, hogy honlapunkon minden jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalót és ûrlapot közzé is tesz.

A Hosz 2006. évi fõ feladatai címû választmányi határozat-tervezetet Szincsák Gyula terjesztette elõ. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: mind az érdekvédelmi- érdekképviseleti területen, mind a szervezeti élet és a szolgáltatások terén sokat vállalt 2006-ra a szakszervezet. Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány szolgáltatásairól Csetényi László számolt be az elnökségnek. A Hosz által delegált kuratóriumi tag azt kérte, hogy a nagyobb szakszervezeti rendezvényeken - ismeretterjesztõ céllal - jelenhessen meg a közalapítvány. Az Egység 2002 Kft. tájékoztatóját Sárkány Ferenc terjesztette elõ. A kft. ügyvezetõje a Vodafone-telefonokkal kapcsolatos ügyekrõl, a számlázás anomáliáiról, az új díjcsomagról és a legújabb üdülési, autó- és részvényvásárlási lehetõségekrõl is informálta az elnökségi ülés résztvevõit. Pusztai Lajos, a „Katonákért“ Közhasznú Alapítvány kuratóriumi titkára az szja 1%-ának - az Alapítvány javára történõ - felajánlására és a szûkös, február 20-i határidõre hívta fel a figyelmet. A Hosz kezelésében lévõ üdülõk helyzetérõl Kepics György számolt be. Az egyebek napirendi pontban - többek között - pártolótagi felvételrõl, az Idõsügyi Tanács munkájáról, a Hosz üdülõk bemutatásáról, illetve egy jövõbeni prospektus elkészítésérõl, valamint az Egység újság kezdeményezésérõl, a jubileumi évhez kapcsolódó irodalmi- és rejtvénypályázat kiírásáról is tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.