2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 02. 02., 17:49

A Honvédszakszervezet elnöksége január 25-én - a budapesti központi irodán - tartotta az idei év elsõ ülését. A Mészáros Géza Hosz elnök által levezetett eseményen az elnökségi tagok és a napirendi témák elõadói mellett a szakmai és területi ügyvivõk, a haderõnemi titkárok, valamint a szekcióelnökök is részt vettek.Az elnökségi ülés napirendjének elfogadása után az elnöki tájékoztatóban elhangzott: az elmúlt idõszakban tovább javult a kapcsolat a Hodosz-szal és a BEOSZ-szal is. Mészáros Géza beszámolt a szárazföldi haderõnemi munkaértekezleten történtekrõl, a Hjt.-módosítások helyzetérõl, a szolgálati idõ pótlék bevezetésének kezdeményezésérõl szóló tárgyalásokról, valamint a rendkívüli OKÉT ülés kezdeményezésérõl is. A Hosz elnöke a január 24-i HÉF munkavállalói oldal egyeztetésérõl, a január 20-i szentendrei tagtoborzásról és a szerzõdéses szekció január 23-i vezetõségi ülésérõl is tájékoztatta az elnökséget. A közeljövõ rendezvényei közül kiemelte a februári HÉF ülés, a további tagtoborzások, aktuális tájékoztatók, valamint a márciusi - az alapszervezeti és csoportvezetõk számára szervezett - szakszervezeti továbbképzés fontosságát. Ezt követõen az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvét fogadták el a döntéshozók. A 2006. évi rendezvénytervet dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A Hosz fõtitkára kiemelte, hogy a terv állandóan frissül még, így errõl folyamatosan tájékoztatást kapnak majd az elnökség és az ügyvezetés tagjai. Ezután a haderõnemi képviselõk, a területi és a szakmai ügyvivõk, a haderõnemi titkárok saját szervezeti programjaikkal is kiegészítették az éves tervet. A Hosz 15 éves jubileumi rendezvényeit szintén dr. Ujfaludi Zoltán ismertette. A szakszervezet által kiírandó pályázatokról Oláh Gábor adott elõzetes információkat. A Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje az adminisztratív teendõket is ismertette, majd hozzátette, hogy honlapunkon minden jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalót és ûrlapot közzé is tesz.

A Hosz 2006. évi fõ feladatai címû választmányi határozat-tervezetet Szincsák Gyula terjesztette elõ. A Hosz alelnöke hangsúlyozta: mind az érdekvédelmi- érdekképviseleti területen, mind a szervezeti élet és a szolgáltatások terén sokat vállalt 2006-ra a szakszervezet. Az MH Szociálpolitikai Közalapítvány szolgáltatásairól Csetényi László számolt be az elnökségnek. A Hosz által delegált kuratóriumi tag azt kérte, hogy a nagyobb szakszervezeti rendezvényeken - ismeretterjesztõ céllal - jelenhessen meg a közalapítvány. Az Egység 2002 Kft. tájékoztatóját Sárkány Ferenc terjesztette elõ. A kft. ügyvezetõje a Vodafone-telefonokkal kapcsolatos ügyekrõl, a számlázás anomáliáiról, az új díjcsomagról és a legújabb üdülési, autó- és részvényvásárlási lehetõségekrõl is informálta az elnökségi ülés résztvevõit. Pusztai Lajos, a „Katonákért“ Közhasznú Alapítvány kuratóriumi titkára az szja 1%-ának - az Alapítvány javára történõ - felajánlására és a szûkös, február 20-i határidõre hívta fel a figyelmet. A Hosz kezelésében lévõ üdülõk helyzetérõl Kepics György számolt be. Az egyebek napirendi pontban - többek között - pártolótagi felvételrõl, az Idõsügyi Tanács munkájáról, a Hosz üdülõk bemutatásáról, illetve egy jövõbeni prospektus elkészítésérõl, valamint az Egység újság kezdeményezésérõl, a jubileumi évhez kapcsolódó irodalmi- és rejtvénypályázat kiírásáról is tárgyaltak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.