2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság közös javaslata: 2022-ig kapjanak túlórapénzt a katonák és a rendvédelmiek

2018. 10. 26., 09:14

A testület közös bizottsági módosító javaslat formájában terjeszti a parlament elé a törvénymódosítás, amely 2023-ig kitolja a túlszolgálat pénzbeli ellentételezésének lehetőségét az egyenruhások számára.

Egy korábbi törvénymódosítás értelmében 2019. január 1-től kizárólag szabadnap formájában váltható meg a túlszolgálat, azaz pénzt nem kaphatnak a túlóráért a dolgozók. Ez komoly érvágást jelentene az egyenruhásoknak, hiszen a fizetésük egy jelentős részét a túlórapénz tette ki, másrészt szinte lehetetlen helyzetbe hozza a fegyveres és rendvédelmi szerveket, hisz a túlórákat eddig is azért kellett elrendelni, mert nem volt elegendő ember.Mindezek alapján előrelátható, hogy ha marad a jelenleg hatályos rendszer, akkor nem tudják kiadni a szabadnapokat, ha pedig mégis kiadják, akkor nem lesz, elegendő ember aki dolgozzon.  Kósa Lajos képviselő, a bizottság elnöke már az előző bizottsági ülésen azt mondta, hogy napolják el Harangozó Tamás képviselő javaslatának tárgysorozatba vételéről szóló vitát, de azt szeretné, ha ez a probléma megoldódna. Most csütörtökön ismét napirendre került a javaslat, és a bizottsági elnök ígérete szerint az eredeti javaslattal tartalmilag szinkronban lévő, de néhány elemében módosított közös bizottsági javaslatot nyújtottak be. A bizottság egyhangú döntést hozott, így véleményük szerint a parlament várhatóan megszavazza a módosítást. 

Szöveg: Bazsik István

Kép: Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.