2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság közös javaslata: 2022-ig kapjanak túlórapénzt a katonák és a rendvédelmiek

2018. 10. 26., 09:14

A testület közös bizottsági módosító javaslat formájában terjeszti a parlament elé a törvénymódosítás, amely 2023-ig kitolja a túlszolgálat pénzbeli ellentételezésének lehetőségét az egyenruhások számára.

Egy korábbi törvénymódosítás értelmében 2019. január 1-től kizárólag szabadnap formájában váltható meg a túlszolgálat, azaz pénzt nem kaphatnak a túlóráért a dolgozók. Ez komoly érvágást jelentene az egyenruhásoknak, hiszen a fizetésük egy jelentős részét a túlórapénz tette ki, másrészt szinte lehetetlen helyzetbe hozza a fegyveres és rendvédelmi szerveket, hisz a túlórákat eddig is azért kellett elrendelni, mert nem volt elegendő ember.Mindezek alapján előrelátható, hogy ha marad a jelenleg hatályos rendszer, akkor nem tudják kiadni a szabadnapokat, ha pedig mégis kiadják, akkor nem lesz, elegendő ember aki dolgozzon.  Kósa Lajos képviselő, a bizottság elnöke már az előző bizottsági ülésen azt mondta, hogy napolják el Harangozó Tamás képviselő javaslatának tárgysorozatba vételéről szóló vitát, de azt szeretné, ha ez a probléma megoldódna. Most csütörtökön ismét napirendre került a javaslat, és a bizottsági elnök ígérete szerint az eredeti javaslattal tartalmilag szinkronban lévő, de néhány elemében módosított közös bizottsági javaslatot nyújtottak be. A bizottság egyhangú döntést hozott, így véleményük szerint a parlament várhatóan megszavazza a módosítást. 

Szöveg: Bazsik István

Kép: Archív

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.