2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet Nyugállományú Tagozatának Somogy-megyei alapszervezetének taggyűlése Kaposváron

2022. 10. 13., 14:49

2022. október 05-én 16 órakor tartotta Kaposváron a Helyőrségi Művelődési Otthonban a Hosz Nyugállományú Tagozat Somogy megyei alapszervezete a taggyűlését. A rendezvényen megjelent Lóki Ferenc Zoltán alezredes a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ Parancsnoka és Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke…

A taggyűlést Virág Zoltánné alapszervezet vezető nyitotta meg, a napirendi pontokat Révész Imre levezető elnök ismertette.

A hagyományokhoz híven megemlékeztek az Aradi vértanúkról, az Idősek Világnapjáról és a kerek évfordulós katonatársaink születésnapjáról.

Czövek János elnök hozzászólásában értékelte az elmúlt időszak eredményeit, meghatározta a Honvédszakszervezet előtt álló feladatokat és ismertette a következő év célkitűzéseit.

Lóki Ferenc Zoltán alezredes köszöntötte a megjelent szépkorúakat, valamint ismertette Szücs Imre ezredes köszöntőlevelét.

A Nyugdíjasok Kaposvári Egyesületének duója az idősek napjához kapcsolódó versek szavalásával folytatódott a rendezvény. Az Aradi vértanúkról a megemlékezést Bánné Jáger Anna vezetőségi tag tartotta, majd Balogh Dezső tagtársunk Kányádi Sándor versét szavalta el.

A kerek évfordulós tagtársak köszöntése után Virág Zoltánné alapszervezet vezető értékelte a 2022-es évet. Kiemelte, a néha Balatinácz Pálné Klárika volt alapszervezet vezető emlékére szervezett emléktúrát és sírhelyének megkoszorúzását.

Kérte a tagtársakat, hogy támogassák Puskás Béla nyá. ezredest, a Somogy Temetkezési Vállalat vezetőjét a Kaposvár Díszpolgára díj elnyerésében. Ezt követően az ünnepi gyűlést a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klubjának obsitos dalkara zárta katonanótákkal.

Szöveg: Virág Zoltánné

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.