2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet Nyugállományú Tagozatának Somogy-megyei alapszervezetének taggyűlése Kaposváron

2022. 10. 13., 14:49

2022. október 05-én 16 órakor tartotta Kaposváron a Helyőrségi Művelődési Otthonban a Hosz Nyugállományú Tagozat Somogy megyei alapszervezete a taggyűlését. A rendezvényen megjelent Lóki Ferenc Zoltán alezredes a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ Parancsnoka és Czövek János a Honvédszakszervezet elnöke…

A taggyűlést Virág Zoltánné alapszervezet vezető nyitotta meg, a napirendi pontokat Révész Imre levezető elnök ismertette.

A hagyományokhoz híven megemlékeztek az Aradi vértanúkról, az Idősek Világnapjáról és a kerek évfordulós katonatársaink születésnapjáról.

Czövek János elnök hozzászólásában értékelte az elmúlt időszak eredményeit, meghatározta a Honvédszakszervezet előtt álló feladatokat és ismertette a következő év célkitűzéseit.

Lóki Ferenc Zoltán alezredes köszöntötte a megjelent szépkorúakat, valamint ismertette Szücs Imre ezredes köszöntőlevelét.

A Nyugdíjasok Kaposvári Egyesületének duója az idősek napjához kapcsolódó versek szavalásával folytatódott a rendezvény. Az Aradi vértanúkról a megemlékezést Bánné Jáger Anna vezetőségi tag tartotta, majd Balogh Dezső tagtársunk Kányádi Sándor versét szavalta el.

A kerek évfordulós tagtársak köszöntése után Virág Zoltánné alapszervezet vezető értékelte a 2022-es évet. Kiemelte, a néha Balatinácz Pálné Klárika volt alapszervezet vezető emlékére szervezett emléktúrát és sírhelyének megkoszorúzását.

Kérte a tagtársakat, hogy támogassák Puskás Béla nyá. ezredest, a Somogy Temetkezési Vállalat vezetőjét a Kaposvár Díszpolgára díj elnyerésében. Ezt követően az ünnepi gyűlést a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klubjának obsitos dalkara zárta katonanótákkal.

Szöveg: Virág Zoltánné

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.