2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz 2018. május 16-án tartotta Küldöttgyűlését

2018. 05. 24., 11:10

A Honvédszakszervezet legfőbb döntéshozó fóruma 2018. május 16-án tartotta Küldöttgyűlését, amelyen elfogadásra került a Hosz Elnökségének és a Felügyelő Bizottság beszámolója, a Hosz 2017. évi zárszámadása és számviteli beszámolója, valamint módosításra került a Hosz valamint a Nyugállományú Tagozat SZMSZ-e…

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

A HM II. Objektum Kistanácstermében tartott Küldöttgyűlés megnyitásakor Bazsik István alelnök köszöntötte a megjelent küldötteket, alapító tagokat, szakszervezeti munkáért díjasokat, valamint a meghívott vendégeket. A tisztségviselők megválasztását követően Lippai Csaba levezető elnök ismertette a Küldöttgyűlés lefolyásának rendjét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Dr. Hajdók Marcell a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke tájékoztatta a küldötteket a határozatképességről.

A napirend elfogadása után az Elnökség és a Felügyelő Bizottság beszámolója, valamint az Etikai Bizottság tájékoztatója hangzott el. Az elmúlt időszak feladatainak ismertetése mellett kiemelt hangsúlyt kapott a szervezeti élet és a szakszervezet gazdálkodása.

A beszámolókat - hozzászólásokat követően - nagy többséggel fogadta el a Küldöttgyűlés.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Bazsik István alelnök ismertette a 2017. évi zárszámadást, mérleg és eredmény kimutatást, valamint a számviteli beszámolót. A régiós üléseken és a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén megtárgyalt anyagba bedolgozásra kerültek azok a módosító javaslatok is. Rövid vita után a Küldöttgyűlés túlnyomó többsége támogatta szavazatával a beterjesztéseket.

 

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Ezt követően a napirendnek megfelelően az egyéb küldöttgyűlési határozat tervezetet vitatta meg a küldöttgyűlés. A Nyugállományú Tagozat és a Honvédszakszervezet SZMSZ módosítási határozatokat nagy többséggel elfogadta a döntéshozó fórum.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

A Hold Alapkezelő képviselője az elmúlt 4 éves együttműködés eredményeiről számolt be a Küldöttgyűlés részére.

Az egyebek napirendben a küldöttek részére tájékoztatót tartott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány tevékenységével kapcsolatban Szendrei Zoltán alelnök. Lippai Csaba a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány tevékenységéről tartott rövid beszámolót. Megköszönte mindenkinek a munkáját, aki az elmúlt évben segítette az Alapítvány tevékenységét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Kiemelten kerültek szóba a határ menti feladatok kapcsán még megoldásra váró ügyek.

Szó esett az elkövetkezendő időszak főbb feladatairól, a hamarosan megrendezésre kerülő közösségi rendezvényekről illetve a szervezeti életet érintő egyéb ügyekről is.

Hamarosan megtartásra kerülő rendezvényeink:

2018. május 26. és június 03. Sobri Jóska kalandpark családi nap (Kislőd)

2018. június 01-02. Országos horgászverseny (Dunavarsány)

A Küldöttgyűlés befejezéseként Czövek János elnök zárszavát hallgathatták meg a küldöttek.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.