2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz 2018. május 16-án tartotta Küldöttgyűlését

2018. 05. 24., 11:10

A Honvédszakszervezet legfőbb döntéshozó fóruma 2018. május 16-án tartotta Küldöttgyűlését, amelyen elfogadásra került a Hosz Elnökségének és a Felügyelő Bizottság beszámolója, a Hosz 2017. évi zárszámadása és számviteli beszámolója, valamint módosításra került a Hosz valamint a Nyugállományú Tagozat SZMSZ-e…

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

A HM II. Objektum Kistanácstermében tartott Küldöttgyűlés megnyitásakor Bazsik István alelnök köszöntötte a megjelent küldötteket, alapító tagokat, szakszervezeti munkáért díjasokat, valamint a meghívott vendégeket. A tisztségviselők megválasztását követően Lippai Csaba levezető elnök ismertette a Küldöttgyűlés lefolyásának rendjét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Dr. Hajdók Marcell a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke tájékoztatta a küldötteket a határozatképességről.

A napirend elfogadása után az Elnökség és a Felügyelő Bizottság beszámolója, valamint az Etikai Bizottság tájékoztatója hangzott el. Az elmúlt időszak feladatainak ismertetése mellett kiemelt hangsúlyt kapott a szervezeti élet és a szakszervezet gazdálkodása.

A beszámolókat - hozzászólásokat követően - nagy többséggel fogadta el a Küldöttgyűlés.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Bazsik István alelnök ismertette a 2017. évi zárszámadást, mérleg és eredmény kimutatást, valamint a számviteli beszámolót. A régiós üléseken és a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén megtárgyalt anyagba bedolgozásra kerültek azok a módosító javaslatok is. Rövid vita után a Küldöttgyűlés túlnyomó többsége támogatta szavazatával a beterjesztéseket.

 

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Ezt követően a napirendnek megfelelően az egyéb küldöttgyűlési határozat tervezetet vitatta meg a küldöttgyűlés. A Nyugállományú Tagozat és a Honvédszakszervezet SZMSZ módosítási határozatokat nagy többséggel elfogadta a döntéshozó fórum.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

A Hold Alapkezelő képviselője az elmúlt 4 éves együttműködés eredményeiről számolt be a Küldöttgyűlés részére.

Az egyebek napirendben a küldöttek részére tájékoztatót tartott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány tevékenységével kapcsolatban Szendrei Zoltán alelnök. Lippai Csaba a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány tevékenységéről tartott rövid beszámolót. Megköszönte mindenkinek a munkáját, aki az elmúlt évben segítette az Alapítvány tevékenységét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Kiemelten kerültek szóba a határ menti feladatok kapcsán még megoldásra váró ügyek.

Szó esett az elkövetkezendő időszak főbb feladatairól, a hamarosan megrendezésre kerülő közösségi rendezvényekről illetve a szervezeti életet érintő egyéb ügyekről is.

Hamarosan megtartásra kerülő rendezvényeink:

2018. május 26. és június 03. Sobri Jóska kalandpark családi nap (Kislőd)

2018. június 01-02. Országos horgászverseny (Dunavarsány)

A Küldöttgyűlés befejezéseként Czövek János elnök zárszavát hallgathatták meg a küldöttek.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.