2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz 2018. május 16-án tartotta Küldöttgyűlését

2018. 05. 24., 11:10

A Honvédszakszervezet legfőbb döntéshozó fóruma 2018. május 16-án tartotta Küldöttgyűlését, amelyen elfogadásra került a Hosz Elnökségének és a Felügyelő Bizottság beszámolója, a Hosz 2017. évi zárszámadása és számviteli beszámolója, valamint módosításra került a Hosz valamint a Nyugállományú Tagozat SZMSZ-e…

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

A HM II. Objektum Kistanácstermében tartott Küldöttgyűlés megnyitásakor Bazsik István alelnök köszöntötte a megjelent küldötteket, alapító tagokat, szakszervezeti munkáért díjasokat, valamint a meghívott vendégeket. A tisztségviselők megválasztását követően Lippai Csaba levezető elnök ismertette a Küldöttgyűlés lefolyásának rendjét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Dr. Hajdók Marcell a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke tájékoztatta a küldötteket a határozatképességről.

A napirend elfogadása után az Elnökség és a Felügyelő Bizottság beszámolója, valamint az Etikai Bizottság tájékoztatója hangzott el. Az elmúlt időszak feladatainak ismertetése mellett kiemelt hangsúlyt kapott a szervezeti élet és a szakszervezet gazdálkodása.

A beszámolókat - hozzászólásokat követően - nagy többséggel fogadta el a Küldöttgyűlés.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Bazsik István alelnök ismertette a 2017. évi zárszámadást, mérleg és eredmény kimutatást, valamint a számviteli beszámolót. A régiós üléseken és a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén megtárgyalt anyagba bedolgozásra kerültek azok a módosító javaslatok is. Rövid vita után a Küldöttgyűlés túlnyomó többsége támogatta szavazatával a beterjesztéseket.

 

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Ezt követően a napirendnek megfelelően az egyéb küldöttgyűlési határozat tervezetet vitatta meg a küldöttgyűlés. A Nyugállományú Tagozat és a Honvédszakszervezet SZMSZ módosítási határozatokat nagy többséggel elfogadta a döntéshozó fórum.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

A Hold Alapkezelő képviselője az elmúlt 4 éves együttműködés eredményeiről számolt be a Küldöttgyűlés részére.

Az egyebek napirendben a küldöttek részére tájékoztatót tartott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány tevékenységével kapcsolatban Szendrei Zoltán alelnök. Lippai Csaba a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány tevékenységéről tartott rövid beszámolót. Megköszönte mindenkinek a munkáját, aki az elmúlt évben segítette az Alapítvány tevékenységét.

Képgaléria megtekintése (20 db kép)

Kiemelten kerültek szóba a határ menti feladatok kapcsán még megoldásra váró ügyek.

Szó esett az elkövetkezendő időszak főbb feladatairól, a hamarosan megrendezésre kerülő közösségi rendezvényekről illetve a szervezeti életet érintő egyéb ügyekről is.

Hamarosan megtartásra kerülő rendezvényeink:

2018. május 26. és június 03. Sobri Jóska kalandpark családi nap (Kislőd)

2018. június 01-02. Országos horgászverseny (Dunavarsány)

A Küldöttgyűlés befejezéseként Czövek János elnök zárszavát hallgathatták meg a küldöttek.

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.