2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz 2019. május 15-én tartotta Küldöttgyűlését

2019. 05. 16., 15:52

A Honvédszakszervezet legfőbb döntéshozó fóruma 2019. május 15-én tartotta Küldöttgyűlését, amelyen elfogadásra került a Hosz Elnökségének és a Felügyelő Bizottság beszámolója, a Hosz 2018. évi zárszámadása és számviteli beszámolója, valamint a döntéshozó testület megválasztotta a 2019. november 19-20-i tisztújító küldöttgyűlésre a jelölő bizottságot…

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

HM II. Objektum Nagytanácstermében tartott Küldöttgyűlés megnyitásakor Czövek János elnök köszöntötte a megjelent küldötteket, alapító tagokat, szakszervezeti munkáért díjasokat, valamint a meghívott vendégeket. A tisztségviselők megválasztását követően Jakubik András levezetô elnök ismertette a Küldöttgyűlés lefolyásának rendjét.

Katócs Zsolt a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke tájékoztatta a küldötteket a határozatképességről, a 161 kiosztható mandátumból 135 mandátum került kiosztásra.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A napirend elfogadása után az Elnökség és a Felügyelő Bizottság beszámolója, valamint Dr. Hajdók Marcell az Etikai Bizottság elnökének a tájékoztatója hangzott el. Az elnökség beszámolójához hozzászólt Doszpolyné Dr Mészáros Melinda Liga elnök, aki részletesen ismertette a Liga tevékenységét az érdekvédelem és a szolgáltatások tekintetében.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Az elmúlt időszak feladatainak ismertetése mellett kiemelt hangsúlyt kapott a szervezeti élet és a szakszervezet gazdálkodásaA beszámolókat Küldöttgyűlés elfogadta.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Bazsik István alelnök beterjesztette a 2018. évi zárszámadást, mérleg és eredmény kimutatást, valamint a számviteli beszámolót. A haderőnemi üléseken és a Nyugállományú Tagozat választmányi ülésén már korábban megtárgyalt anyagba bedolgozásra kerültemódosító javaslatok is. A Küldöttgyűlés elfogadta a beterjesztéseket.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

 A 2019. november 19-20-i tisztújító küldöttgyűlés jelölő bizottságába megválasztásra került:

Jelölő Bizottság elnökének Kővári Károly

Bizottsági tagoknak: Debre GáborJakubik AndrásGarda ZoltánGrell NorbertTóvári Róbert.

A Jelölő Bizottság: jelolobizottság@hsz.hu email címen várja a tagságtól a jelöléseket.

Az egyebek napirendben a küldöttek részére tájékoztatót tartott az MH Szociálpolitikai Közalapítvány tevékenységével kapcsolatban Szendrei Zoltán alelnök. Bazsik István alelnök az 2019 év aktuális pénzügyeiről és elkövetkezendő feladatokról tartott tájékoztatót. Czövek János a Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány részére kérte az 1%-os felajánlásokat.

Szó esett az elkövetkezendő időszak főbb feladatairól, a hamarosan megrendezésre kerülő közösségi rendezvényekről illetve a szervezeti életet érintő egyéb ügyekről is.

Hamarosan megtartásra kerülő rendezvényeink:

2019. május 25. Sobri Jóska kalandpark családi nap (Kislőd)

2019. június 14-15Országos horgász és babgulyás főző versenyt (Délegyháza)

2019. július 06aquaparki fürdőnap a Ceglédi Gyógyfürdő- és Szabadidőközpontban és a Tatabányai Gyémántfürdőben (Cegléd és Tatabánya)

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A Küldöttgyűlés befejezéseként Czövek János elnök megköszönte a tagság, a tisztségviselők a Honvédszakszervezet érdekében elvégzett egész éves munkáját. Kérte, hogy az elkövetkezendő időszakban is tevékenyen vegyenek részt az előttünk álló feladatokban.

Szöveg:Czövek János

Fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.