2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A LIGA Szakszervezetek a Jogpontokban

2019. 05. 30., 14:55

2019. május 27-én a LIGA Szakszervezetek sajtóközleményben jelentette be, hogy munkavállalói és munkáltatói szövetségekkel közösen folytatni fogja azokat a jogi tanácsadást biztosító projekteket, amelyek a munkavállalók számára ingyenes szolgáltatást biztosítanak 6 magyarországi régióban.

Élj az ingyenes jogi tanácsadás lehetőségével!

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Széchényi 2020 program kertében a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programon belül közzétette „A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” című pályázati felhívást, melyre konzorciumi partnerség keretében sikeres pályázatokat nyújtottak be az országos munkáltatói érdekképviseletek és szakszervezetek, a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség, az IPOSZ, a KISOSZ, az OKISZ, és az ÉSZT.

„A jogszerű foglalkoztatást célzó szolgáltatásnyújtás támogatása” című, GINOP-5.3.3-18 kódszámú pályázati felhívás keretében megvalósuló projektek célja, hogy a munkavállalók és munkáltatók, illetve ezek képviseletei szakszerű, naprakész, ingyenes jogi segítséget vehessenek igénybe a jogszerű foglalkoztatás és a jogkövető, jogtudatos magatartás érdekében, melyet a munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek nyújtanak számukra. A szolgáltatás munkajogi, foglalkoztatási jogi, társadalombiztosítási és a munkavállaláshoz kapcsolódó adójogi és vállalkozási kérdésekre terjed ki.

A projektek célja emellett olyan országos egyeztetési, békéltetési, közvetítői, tanácsadási és döntőbírói szolgáltatási hálózat működtetése, mely segít a kollektív szintű munkaügyi érdekviták rendezésében és megelőzésében.

A hat projekt, összesen közel 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével, az ország hat kevésbé fejlett - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl – régiójában a jogszerű foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások biztosítását, az érdekképviseleti szervezetek jogsegély működtetését, valamint egyeztetési, békéltetési, közvetítői, tanácsadási és döntőbírói szolgáltatásokat, mint alternatív vitarendezési eszközöket valósítanak meg a konzorciumok.

A projektek 2019. május 2. és 2021. december 31. időtartam alatt kerülnek megvalósításra.
Az ingyenesen és anonim módon igénybe vehető telefonos, személyes, e-mailes, online/chates jogsegélyszolgálat várhatóan 2019. október 1-től indul el.

Az érdeklődők a projektről bővebb információt a www.jogpontok.hu oldalon olvashatnak.

Forrás: www.liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.