2023. 12. 06. szerda
Miklós
: 381 Ft   : 353 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat

2019. 07. 22., 14:35

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka július 17-18. között kétnapos látogatást tett a déli határ mentén szolgálatot teljesítő honvédeknél.

 

02.jpg

A látogatás során Korom altábornagy felmérte a határvédelmi bázisok állapotát, érdeklődött az ott dolgozók munka- és életkörülményeiről, elhelyezési körleteik színvonaláról. A parancsnok szemrevételezte a határzár szolgálati helyeit, beszélgetett az ott járőröző katonákkal és rendőrökkel. Útja során elkísérte őt Vantal Zsolt ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, továbbá Kiss Róbert törzszászlós, a kötelék vezénylőzászlósa is.

2018. november végén készenlét-ellenőrző gyakorlatra került sor, mely keretében a határvédelmi feladatokba történő zökkenőmentes visszailleszkedésről bizonyosodtak meg az elöljárók. A Magyar Honvédség 2018. július 1-jét követően, manőver erőkkel ekkor vett részt ismételten a határvédelmi feladatokban. Korom altábornagy a látogatás alkalmával nem csak a katonák felkészültségét ellenőrizte, hanem a feladat-végrehajtás körülményeit, a rendőrökkel való együttműködést is.

07.jpg

A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: „2019. augusztus 31. után az eddigihez képest más rendszer fog életbe lépni a Magyar Honvédség határvédelmi feladataival kapcsolatban. Jelenleg fel kell mérnünk, mi szükséges ahhoz, hogy a Magyar Honvédség továbbra is készen álljon a rendőrség támogatására, amennyiben a határvédelmi helyzet úgy kívánja.”

Korom altábornagy megköszönte a szolgálatot a katonáknak, és emlékeztette őket feladatuk fontosságára. Elmondása szerint a határon szolgálók pozitív hozzáállással és odafigyeléssel hajtják végre feladataikat.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

Kormányközi megállapodás keretein belül, Szlovénia hat Leonardo AW139M típusú, közepes, többcélú helikopter beszerzéséről döntött, a szerződést 2023. november 28-án írták alá a felek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.