2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Honvédség parancsnoka meglátogatta a határon szolgáló katonákat

2019. 07. 22., 14:35

Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka július 17-18. között kétnapos látogatást tett a déli határ mentén szolgálatot teljesítő honvédeknél.

 

02.jpg

A látogatás során Korom altábornagy felmérte a határvédelmi bázisok állapotát, érdeklődött az ott dolgozók munka- és életkörülményeiről, elhelyezési körleteik színvonaláról. A parancsnok szemrevételezte a határzár szolgálati helyeit, beszélgetett az ott járőröző katonákkal és rendőrökkel. Útja során elkísérte őt Vantal Zsolt ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnoka, továbbá Kiss Róbert törzszászlós, a kötelék vezénylőzászlósa is.

2018. november végén készenlét-ellenőrző gyakorlatra került sor, mely keretében a határvédelmi feladatokba történő zökkenőmentes visszailleszkedésről bizonyosodtak meg az elöljárók. A Magyar Honvédség 2018. július 1-jét követően, manőver erőkkel ekkor vett részt ismételten a határvédelmi feladatokban. Korom altábornagy a látogatás alkalmával nem csak a katonák felkészültségét ellenőrizte, hanem a feladat-végrehajtás körülményeit, a rendőrökkel való együttműködést is.

07.jpg

A Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: „2019. augusztus 31. után az eddigihez képest más rendszer fog életbe lépni a Magyar Honvédség határvédelmi feladataival kapcsolatban. Jelenleg fel kell mérnünk, mi szükséges ahhoz, hogy a Magyar Honvédség továbbra is készen álljon a rendőrség támogatására, amennyiben a határvédelmi helyzet úgy kívánja.”

Korom altábornagy megköszönte a szolgálatot a katonáknak, és emlékeztette őket feladatuk fontosságára. Elmondása szerint a határon szolgálók pozitív hozzáállással és odafigyeléssel hajtják végre feladataikat.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

Az első nyári hónapban repülőnapot rendeznek többek között Dunakeszin, Kadarkúton és Budaörsön is, a Múzeumok Éjszakáján pedig szintén több helyszínen várják a repülés rajongóit!

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.