2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar légierő ihlette őket

2018. 08. 17., 14:02

Kihirdették „A magyar légierő” alkotóművészeti pályáza győzteseit augusztus 15-én, szerdán, Székesfehérváron. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki épületében - az ünnepélyes díjkiosztást követően - a résztvevők megtekinthették az alkotásokból összeállított kiállítást.A Honvédszakszervezet által felajánlott díjat a zsűri Szegedi Olga törzszászlósnak ítélte (MH LVIK festő), melyet Czövek János elnök adott át részére...

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ pályázatára száztíz pályamunka érkezett. A katonaművészek mellett idén közalkalmazottak, köztisztviselők, valamint a Honvéd Kulturális Egyesület civil tagjai is megmutathatták, mi számukra a „szépség” a magyar légierőben.

A képzőművészeti kategóriában külön értékelte a zsűri a festményeket és a grafikákat. A fotóművészek alkotásai között fotósorozatokkal is találkozhatunk. Az iparművészeti kategóriában tizenegy alkotás érkezett, köztük horgolt terítő, fából faragott szobrok, makettek és kisplasztikák, tűzzománc képek, valamint bőrdíszművek.

dsc_0086.jpgA konferenciatermet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket és alkotókat, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke köszöntötte. „Az ember és a gép kapcsolata a légierőben mindig is nagyon szoros volt. Ez az alkotópályázat és annak eredményei nagyon jól mutatják azt, hogy mit jelent ma a légierőben szolgálni. Ez a látásmód mindannyiunk számára azt üzeni, hogy a légierő működik, él és érdemes érte dolgozni” - mondta a pályázat fővédnöke.

Beszédét követően Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka méltatta az alkotásokat. „Jómagam is kíváncsi voltam arra, hogy a való világ érzékelése milyen formában kerül elénk az alkotók szemszögéből. Ki, hogyan, mit mutat meg a légierő világából? Mi lesz fontosabb, a gép, az ember, a repülés vágya, annak szabadsága vagy a természet? Mindenre találunk példát a beérkezett alkotásokban” - fogalmazott a pályázatot kiíró védnök.

dsc_0213.jpgA legszebb munkákért járó díjakat - Sáfár Albert dandártábornok és Szücs József ezredes mellett - Vigh Mihály, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. kommunikációs ágazati igazgatója adta át az alkotóknak. Az ünnepélyes díjkiosztót követően a résztvevők - köztük dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője, dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka és Zentai László ezredes, az MH. 54 Veszprém Radarezred parancsnoka - megtekintették az alkotóművészeti pályázatra benyújtott remekműveket.

A szervezők a rendezvénnyel méltó módon megemlékeztek a légierő és repülő fegyvernem napjáról is.

dsc_0150.jpg

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.