2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar légierő ihlette őket

2018. 08. 17., 14:02

Kihirdették „A magyar légierő” alkotóművészeti pályáza győzteseit augusztus 15-én, szerdán, Székesfehérváron. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki épületében - az ünnepélyes díjkiosztást követően - a résztvevők megtekinthették az alkotásokból összeállított kiállítást.A Honvédszakszervezet által felajánlott díjat a zsűri Szegedi Olga törzszászlósnak ítélte (MH LVIK festő), melyet Czövek János elnök adott át részére...

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ pályázatára száztíz pályamunka érkezett. A katonaművészek mellett idén közalkalmazottak, köztisztviselők, valamint a Honvéd Kulturális Egyesület civil tagjai is megmutathatták, mi számukra a „szépség” a magyar légierőben.

A képzőművészeti kategóriában külön értékelte a zsűri a festményeket és a grafikákat. A fotóművészek alkotásai között fotósorozatokkal is találkozhatunk. Az iparművészeti kategóriában tizenegy alkotás érkezett, köztük horgolt terítő, fából faragott szobrok, makettek és kisplasztikák, tűzzománc képek, valamint bőrdíszművek.

dsc_0086.jpgA konferenciatermet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket és alkotókat, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke köszöntötte. „Az ember és a gép kapcsolata a légierőben mindig is nagyon szoros volt. Ez az alkotópályázat és annak eredményei nagyon jól mutatják azt, hogy mit jelent ma a légierőben szolgálni. Ez a látásmód mindannyiunk számára azt üzeni, hogy a légierő működik, él és érdemes érte dolgozni” - mondta a pályázat fővédnöke.

Beszédét követően Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka méltatta az alkotásokat. „Jómagam is kíváncsi voltam arra, hogy a való világ érzékelése milyen formában kerül elénk az alkotók szemszögéből. Ki, hogyan, mit mutat meg a légierő világából? Mi lesz fontosabb, a gép, az ember, a repülés vágya, annak szabadsága vagy a természet? Mindenre találunk példát a beérkezett alkotásokban” - fogalmazott a pályázatot kiíró védnök.

dsc_0213.jpgA legszebb munkákért járó díjakat - Sáfár Albert dandártábornok és Szücs József ezredes mellett - Vigh Mihály, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. kommunikációs ágazati igazgatója adta át az alkotóknak. Az ünnepélyes díjkiosztót követően a résztvevők - köztük dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője, dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka és Zentai László ezredes, az MH. 54 Veszprém Radarezred parancsnoka - megtekintették az alkotóművészeti pályázatra benyújtott remekműveket.

A szervezők a rendezvénnyel méltó módon megemlékeztek a légierő és repülő fegyvernem napjáról is.

dsc_0150.jpg

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.