2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A magyar légierő ihlette őket

2018. 08. 17., 14:02

Kihirdették „A magyar légierő” alkotóművészeti pályáza győzteseit augusztus 15-én, szerdán, Székesfehérváron. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki épületében - az ünnepélyes díjkiosztást követően - a résztvevők megtekinthették az alkotásokból összeállított kiállítást.A Honvédszakszervezet által felajánlott díjat a zsűri Szegedi Olga törzszászlósnak ítélte (MH LVIK festő), melyet Czövek János elnök adott át részére...

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ pályázatára száztíz pályamunka érkezett. A katonaművészek mellett idén közalkalmazottak, köztisztviselők, valamint a Honvéd Kulturális Egyesület civil tagjai is megmutathatták, mi számukra a „szépség” a magyar légierőben.

A képzőművészeti kategóriában külön értékelte a zsűri a festményeket és a grafikákat. A fotóművészek alkotásai között fotósorozatokkal is találkozhatunk. Az iparművészeti kategóriában tizenegy alkotás érkezett, köztük horgolt terítő, fából faragott szobrok, makettek és kisplasztikák, tűzzománc képek, valamint bőrdíszművek.

dsc_0086.jpgA konferenciatermet zsúfolásig megtöltő érdeklődőket és alkotókat, Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke köszöntötte. „Az ember és a gép kapcsolata a légierőben mindig is nagyon szoros volt. Ez az alkotópályázat és annak eredményei nagyon jól mutatják azt, hogy mit jelent ma a légierőben szolgálni. Ez a látásmód mindannyiunk számára azt üzeni, hogy a légierő működik, él és érdemes érte dolgozni” - mondta a pályázat fővédnöke.

Beszédét követően Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka méltatta az alkotásokat. „Jómagam is kíváncsi voltam arra, hogy a való világ érzékelése milyen formában kerül elénk az alkotók szemszögéből. Ki, hogyan, mit mutat meg a légierő világából? Mi lesz fontosabb, a gép, az ember, a repülés vágya, annak szabadsága vagy a természet? Mindenre találunk példát a beérkezett alkotásokban” - fogalmazott a pályázatot kiíró védnök.

dsc_0213.jpgA legszebb munkákért járó díjakat - Sáfár Albert dandártábornok és Szücs József ezredes mellett - Vigh Mihály, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. kommunikációs ágazati igazgatója adta át az alkotóknak. Az ünnepélyes díjkiosztót követően a résztvevők - köztük dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály vezetője, dr. Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka és Zentai László ezredes, az MH. 54 Veszprém Radarezred parancsnoka - megtekintették az alkotóművészeti pályázatra benyújtott remekműveket.

A szervezők a rendezvénnyel méltó módon megemlékeztek a légierő és repülő fegyvernem napjáról is.

dsc_0150.jpg

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.