2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A MH folyamatosan fejlődik

2018. 03. 20., 10:27

Mindennap tenni kell a magyar emberek biztonságának megőrzéséért – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter március 19-én, az új katonai eszközök átadásán a fővárosban...

A miniszter az MH Anyagellátó Raktárbázison tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: folyamatosan, lépésről lépésre halad előre a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, ami történelmi lehetőséget jelent a hadseregnek. „A Magyar Honvédség fejlesztésének egyetlen célja van: az ország biztonságának garantálása” – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy az új eszközök beszerzése éppen ezt szolgálja. Ugyanakkor a fejlesztések mellett a katonák megbecsülése is kiemelt szempont, ami megjelenik az illetmények emelésében, az új ruházat és felszerelés biztosításában is. Dr. Simicskó István kiemelte: a modernizációt nem pártpolitikai érdekek mozgatják, hanem kormányzati ciklusokon átívelő, a honvédség fejlődését szolgáló kezdeményezésről van szó.

tun_7968.jpgA miniszter a most átadott huszonhét Rába gépjármű kapcsán elmondta: a beszerzés a hazai ipart, illetve hadiipart is erősíti, ami szintén kiemelt célja a tízéves modernizációs programnak. „Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Honvédség mobilitása, mozgékonysága és országvédelmi képességei erősödjenek” – mutatott rá. A tárcavezető elmondta: a katonák teljesítik feladataikat, helytállnak a határon, a külföldi missziókban, az ipari és természeti katasztrófák idején, és minden körülmények között garantálják a magyar emberek biztonságát.

tun_8212.jpgDr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök azt mondta: a mintegy 3 milliárd forint értékű beszerzésben összesen huszonhét Rába tehergépjármű, nyolc készlet mobil ellenőrző-áteresztő pont, négy készlet drótakadály gyors telepítésére szolgáló utánfutó és egy emelővillás targonca szerepel. A Rába H14-esekkel huszonöt-harminc éves, régi tehergépjárműveket cserélnek le. A beszerzésnél figyeltek arra is, hogy az eddigiektől eltérően ne több, hanem csak egy gyártó terméke kerüljön rendszerbe, így ugyanis sokkal egyszerűbb a fenntartás és az üzemeltetés. A mobil ellenőrző-áteresztő pontokat elsősorban missziós feladatokban használják majd, de azok egy esetleges terrortámadás idején is alkalmazhatók.

A vezérezredes lapunk kérdésére elmondta: a Magyar Honvédség az utóbbi években egy leszálló pályán haladt, de a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően ez most megfordult. Ugyanakkor később is folyamatosan tartani kell a lépést a korral, és olyan katonákra van szükség, akik szembe tudnak nézni – kiképzésüknek, elhivatottságuknak köszönhetően – a kihívásokkal. „Ezért nagyon fontos, hogy a technikai eszközeink mellé jól felkészült, kiképzett, motivált katonák álljanak rendelkezésre, mindig megfelelő számban” – fogalmazott dr. Benkő Tibor vezérezredes.

tun_7553.jpg

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.