2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A MH folyamatosan fejlődik

2018. 03. 20., 10:27

Mindennap tenni kell a magyar emberek biztonságának megőrzéséért – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter március 19-én, az új katonai eszközök átadásán a fővárosban...

A miniszter az MH Anyagellátó Raktárbázison tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: folyamatosan, lépésről lépésre halad előre a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program, ami történelmi lehetőséget jelent a hadseregnek. „A Magyar Honvédség fejlesztésének egyetlen célja van: az ország biztonságának garantálása” – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy az új eszközök beszerzése éppen ezt szolgálja. Ugyanakkor a fejlesztések mellett a katonák megbecsülése is kiemelt szempont, ami megjelenik az illetmények emelésében, az új ruházat és felszerelés biztosításában is. Dr. Simicskó István kiemelte: a modernizációt nem pártpolitikai érdekek mozgatják, hanem kormányzati ciklusokon átívelő, a honvédség fejlődését szolgáló kezdeményezésről van szó.

tun_7968.jpgA miniszter a most átadott huszonhét Rába gépjármű kapcsán elmondta: a beszerzés a hazai ipart, illetve hadiipart is erősíti, ami szintén kiemelt célja a tízéves modernizációs programnak. „Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Magyar Honvédség mobilitása, mozgékonysága és országvédelmi képességei erősödjenek” – mutatott rá. A tárcavezető elmondta: a katonák teljesítik feladataikat, helytállnak a határon, a külföldi missziókban, az ipari és természeti katasztrófák idején, és minden körülmények között garantálják a magyar emberek biztonságát.

tun_8212.jpgDr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök azt mondta: a mintegy 3 milliárd forint értékű beszerzésben összesen huszonhét Rába tehergépjármű, nyolc készlet mobil ellenőrző-áteresztő pont, négy készlet drótakadály gyors telepítésére szolgáló utánfutó és egy emelővillás targonca szerepel. A Rába H14-esekkel huszonöt-harminc éves, régi tehergépjárműveket cserélnek le. A beszerzésnél figyeltek arra is, hogy az eddigiektől eltérően ne több, hanem csak egy gyártó terméke kerüljön rendszerbe, így ugyanis sokkal egyszerűbb a fenntartás és az üzemeltetés. A mobil ellenőrző-áteresztő pontokat elsősorban missziós feladatokban használják majd, de azok egy esetleges terrortámadás idején is alkalmazhatók.

A vezérezredes lapunk kérdésére elmondta: a Magyar Honvédség az utóbbi években egy leszálló pályán haladt, de a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően ez most megfordult. Ugyanakkor később is folyamatosan tartani kell a lépést a korral, és olyan katonákra van szükség, akik szembe tudnak nézni – kiképzésüknek, elhivatottságuknak köszönhetően – a kihívásokkal. „Ezért nagyon fontos, hogy a technikai eszközeink mellé jól felkészült, kiképzett, motivált katonák álljanak rendelkezésre, mindig megfelelő számban” – fogalmazott dr. Benkő Tibor vezérezredes.

tun_7553.jpg

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.