2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A nemzetközi katonai teljesítménytúra 23. alkalommal került megszervezésre a Krivánon

2018. 09. 06., 08:55

Augusztus 31 és Szeptember 02. között került megrendezésre Szlovákiában a 23 nemzetközi katonai Kriván hegymászó túra, melyen Czövek János elnököt Bazsik István alelnököt a Hosz elnökségének képviseletében, valamint Hazuga Károly nyá. altábornagy BEOSZ elnököt és Sztanó Zsuzsanna alelnököt látta vendégül a Szlovák Katonai Szövetség (ZVSR)…

Augusztus 31-én került sor a hivatalos megnyitó ünnepségre Tatranske Zruby katonai üdülőjében, ahol először a megjelent nemzetközi delegációkat köszöntötték, majd a Szlovák Katonai Szövetség elnöksége szervezetüket támogatok részére kitüntetéseket adott át a Szlovák Nemzeti Felkelés alkalmából. Az ünnepség zárásaként a helyi népzenei együttes lépett fel nagy sikerrel.

Szeptember 01-én reggel 8:00-kor folytatódott a 23. nemzetközi katonai Kriván hegymászó túra hivatalos programja a Csorba tónál lévő Szlovák Nemzeti Felkelés emlékművének megkoszorúzásával (képünkön), ahol a Honvédszakszervezet és a BEOSZ képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

 

Ezt követően került sor a komoly kihívást jelentő hegymászásra. A Magas-Tátra legnyugatibb csúcsa a Kriván (2496 m). A hegycsúcs a szlovákok szabadságának jelképe, megmászását pedig több évtizede minden évben a Szlovák Nemzeti Felkelés, Kriván környéki hőseinek szentelik. A nyolc órás magas hegyi túra alatt a résztvevők számára nem csak az 1200 m-es szintkülönbség jelentett komoly kihívást, hanem a több mint 18 km-es távolság is. A túra napsütésben, gyönyörű időben zajlott, mely megkönnyítette a fizikai erőpróbát. Az esemény elismertségét jelzi, hogy az Angol, Cseh Köztársaság, Lengyelország, és Magyarország küldöttségei mellett a túrát teljesítette, mintegy 1200 fő.  A teljes túrát a Hosz tisztségviselői is sikeresen hajtották végre. A túra során és azt követően kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség több nemzet katonáival.

A rendezvény zárására szeptember 01-án este Tatranske Zruby–ban került sor, ahol a hivatalos adatok és a köszönetnyilvánítások is lehetőség nyílt. A rendezvény jól szolgálta a

 V-4-ek katonai érdekképviseleti együttműködését.

Szöveg és fotó: Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.