2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A nemzetközi katonai teljesítménytúra 23. alkalommal került megszervezésre a Krivánon

2018. 09. 06., 08:55

Augusztus 31 és Szeptember 02. között került megrendezésre Szlovákiában a 23 nemzetközi katonai Kriván hegymászó túra, melyen Czövek János elnököt Bazsik István alelnököt a Hosz elnökségének képviseletében, valamint Hazuga Károly nyá. altábornagy BEOSZ elnököt és Sztanó Zsuzsanna alelnököt látta vendégül a Szlovák Katonai Szövetség (ZVSR)…

Augusztus 31-én került sor a hivatalos megnyitó ünnepségre Tatranske Zruby katonai üdülőjében, ahol először a megjelent nemzetközi delegációkat köszöntötték, majd a Szlovák Katonai Szövetség elnöksége szervezetüket támogatok részére kitüntetéseket adott át a Szlovák Nemzeti Felkelés alkalmából. Az ünnepség zárásaként a helyi népzenei együttes lépett fel nagy sikerrel.

Szeptember 01-én reggel 8:00-kor folytatódott a 23. nemzetközi katonai Kriván hegymászó túra hivatalos programja a Csorba tónál lévő Szlovák Nemzeti Felkelés emlékművének megkoszorúzásával (képünkön), ahol a Honvédszakszervezet és a BEOSZ képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúját.

 

Ezt követően került sor a komoly kihívást jelentő hegymászásra. A Magas-Tátra legnyugatibb csúcsa a Kriván (2496 m). A hegycsúcs a szlovákok szabadságának jelképe, megmászását pedig több évtizede minden évben a Szlovák Nemzeti Felkelés, Kriván környéki hőseinek szentelik. A nyolc órás magas hegyi túra alatt a résztvevők számára nem csak az 1200 m-es szintkülönbség jelentett komoly kihívást, hanem a több mint 18 km-es távolság is. A túra napsütésben, gyönyörű időben zajlott, mely megkönnyítette a fizikai erőpróbát. Az esemény elismertségét jelzi, hogy az Angol, Cseh Köztársaság, Lengyelország, és Magyarország küldöttségei mellett a túrát teljesítette, mintegy 1200 fő.  A teljes túrát a Hosz tisztségviselői is sikeresen hajtották végre. A túra során és azt követően kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség több nemzet katonáival.

A rendezvény zárására szeptember 01-án este Tatranske Zruby–ban került sor, ahol a hivatalos adatok és a köszönetnyilvánítások is lehetőség nyílt. A rendezvény jól szolgálta a

 V-4-ek katonai érdekképviseleti együttműködését.

Szöveg és fotó: Czövek János

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.