2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Adatvédelmi tájékoztatót tartottak

2018. 05. 07., 15:31

A szigorodó adatvédelmi és információvédelmi törvényről tartott tájékoztatót a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály - a HM Hatósági Hivatal közreműködésével - május 3-án, csütörtökön a tárca Balaton utcai objektumában. Az ülésen a minisztériummal szoros együttműködésben tevékenykedő, a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek képviselői vettek részt. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán képviselte az ülésen...

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője a tájékoztatón elmondta: a társadalmi szervezetek gyakran tartanak olyan rendezvényt, ahol elengedhetetlen a résztvevők megfelelő adatkezelése. Ez a tájékoztató nyújt segítséget ahhoz, hogy a szigorodó adatvédelmi törvénynek megfelelően járhassanak el.

A szakmai tájékoztatást dr. Ujfaludi Zoltán ezredes, a HM Hatósági Főosztály Adatvédelmi és Információszabadság Osztály osztályvezetője tartotta. Előadásában a május 25-től hatályba lépő általános adatvédelmi rendelet és az infotörvény tervezet rendelkezéseiről beszélt. „Nagy változások várhatók, de alapvetően nem szerveződnek át az adatvédelmi szabályok. Ez a rendelet fogja egységesíteni az európai adatvédelmet” - mondta az ezredes.

f2.jpgUjfaludi Zoltán beszámolójában – többek között - kitért a személyazonosítás folyamataira, az adatkezelők és az adatfeldolgozók feladataira, valamint a teljes körű adatvédelem fogalmára. Ismertette az adatkezelés menetét és az erre vonatkozó jogszabályokat, majd az érintett hozzájárulási kötelezettségeit. Előadásában részletezte a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveket és az adatvédelmi szabályzat elemeit. Felhívta a figyelmet a pontos és naprakész adatkezelés fontosságára, végül a rendszeres adatmentés szükségességét hangsúlyozta. A résztvevők megtudhatták, mikor jogszerű az adatkezelés, miként kell előkészíteni az adatkezelési tevékenységek nyilvántartását, illetve azt, hogy milyen hatósági bejelentést kell tenni adatvédelmi incidens esetén.

f3.jpgAz ezredes előadását követően dr. Dudás Tímea alezredes és dr. Kiss Adél kormánytisztviselő segítségével űrlapokat és adatlapokat értelmeztek, a fórum végén pedig, a jelenlévőket érdeklő speciális problémákat beszélték meg a résztvevők.

f4.jpg

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.