2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Adatvédelmi tájékoztatót tartottak

2018. 05. 07., 15:31

A szigorodó adatvédelmi és információvédelmi törvényről tartott tájékoztatót a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály - a HM Hatósági Hivatal közreműködésével - május 3-án, csütörtökön a tárca Balaton utcai objektumában. Az ülésen a minisztériummal szoros együttműködésben tevékenykedő, a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek képviselői vettek részt. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán képviselte az ülésen...

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője a tájékoztatón elmondta: a társadalmi szervezetek gyakran tartanak olyan rendezvényt, ahol elengedhetetlen a résztvevők megfelelő adatkezelése. Ez a tájékoztató nyújt segítséget ahhoz, hogy a szigorodó adatvédelmi törvénynek megfelelően járhassanak el.

A szakmai tájékoztatást dr. Ujfaludi Zoltán ezredes, a HM Hatósági Főosztály Adatvédelmi és Információszabadság Osztály osztályvezetője tartotta. Előadásában a május 25-től hatályba lépő általános adatvédelmi rendelet és az infotörvény tervezet rendelkezéseiről beszélt. „Nagy változások várhatók, de alapvetően nem szerveződnek át az adatvédelmi szabályok. Ez a rendelet fogja egységesíteni az európai adatvédelmet” - mondta az ezredes.

f2.jpgUjfaludi Zoltán beszámolójában – többek között - kitért a személyazonosítás folyamataira, az adatkezelők és az adatfeldolgozók feladataira, valamint a teljes körű adatvédelem fogalmára. Ismertette az adatkezelés menetét és az erre vonatkozó jogszabályokat, majd az érintett hozzájárulási kötelezettségeit. Előadásában részletezte a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveket és az adatvédelmi szabályzat elemeit. Felhívta a figyelmet a pontos és naprakész adatkezelés fontosságára, végül a rendszeres adatmentés szükségességét hangsúlyozta. A résztvevők megtudhatták, mikor jogszerű az adatkezelés, miként kell előkészíteni az adatkezelési tevékenységek nyilvántartását, illetve azt, hogy milyen hatósági bejelentést kell tenni adatvédelmi incidens esetén.

f3.jpgAz ezredes előadását követően dr. Dudás Tímea alezredes és dr. Kiss Adél kormánytisztviselő segítségével űrlapokat és adatlapokat értelmeztek, a fórum végén pedig, a jelenlévőket érdeklő speciális problémákat beszélték meg a résztvevők.

f4.jpg

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.