2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Adatvédelmi tájékoztatót tartottak

2018. 05. 07., 15:31

A szigorodó adatvédelmi és információvédelmi törvényről tartott tájékoztatót a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály - a HM Hatósági Hivatal közreműködésével - május 3-án, csütörtökön a tárca Balaton utcai objektumában. Az ülésen a minisztériummal szoros együttműködésben tevékenykedő, a honvédelem ügyét támogató társadalmi szervezetek képviselői vettek részt. A Honvédszakszervezetet Szendrei Zoltán képviselte az ülésen...

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője a tájékoztatón elmondta: a társadalmi szervezetek gyakran tartanak olyan rendezvényt, ahol elengedhetetlen a résztvevők megfelelő adatkezelése. Ez a tájékoztató nyújt segítséget ahhoz, hogy a szigorodó adatvédelmi törvénynek megfelelően járhassanak el.

A szakmai tájékoztatást dr. Ujfaludi Zoltán ezredes, a HM Hatósági Főosztály Adatvédelmi és Információszabadság Osztály osztályvezetője tartotta. Előadásában a május 25-től hatályba lépő általános adatvédelmi rendelet és az infotörvény tervezet rendelkezéseiről beszélt. „Nagy változások várhatók, de alapvetően nem szerveződnek át az adatvédelmi szabályok. Ez a rendelet fogja egységesíteni az európai adatvédelmet” - mondta az ezredes.

f2.jpgUjfaludi Zoltán beszámolójában – többek között - kitért a személyazonosítás folyamataira, az adatkezelők és az adatfeldolgozók feladataira, valamint a teljes körű adatvédelem fogalmára. Ismertette az adatkezelés menetét és az erre vonatkozó jogszabályokat, majd az érintett hozzájárulási kötelezettségeit. Előadásában részletezte a személyes adatok kezelésére vonatkozó elveket és az adatvédelmi szabályzat elemeit. Felhívta a figyelmet a pontos és naprakész adatkezelés fontosságára, végül a rendszeres adatmentés szükségességét hangsúlyozta. A résztvevők megtudhatták, mikor jogszerű az adatkezelés, miként kell előkészíteni az adatkezelési tevékenységek nyilvántartását, illetve azt, hogy milyen hatósági bejelentést kell tenni adatvédelmi incidens esetén.

f3.jpgAz ezredes előadását követően dr. Dudás Tímea alezredes és dr. Kiss Adél kormánytisztviselő segítségével űrlapokat és adatlapokat értelmeztek, a fórum végén pedig, a jelenlévőket érdeklő speciális problémákat beszélték meg a résztvevők.

f4.jpg

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.