2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Állatkert 2021

2021. 09. 28., 11:34

Sikeres volt a COVID utáni első állatkerti látogatás

A kiváló időjárásnak köszönhetően már reggel csoportosan érkeztek a Honvédszakszervezet által 2021. szeptember 25-re szervezett  30. éves születésnapi programra. 

Szakszervezeti tagjainkat családtagjaik is elkísérték.

 

A közelmúltban nagyon sok kölyök és fióka született, illetve kelt az Állatkertben, így most különösen sok látnivaló volt. Gyermekáldás volt például az elefántoknál, a tapíroknál, az ázsiai vadkutyáknál, a prérikutyáknál, a vízidisznóknál és a nagy maráknál, az éji majmoknál, a Bennett-kenguruknál, a fekete hattyúknál, az üregi baglyoknál és a tarvarjaknál is.

A nyári szezon kezdetével megnyílt a Lepkekertet, illetve elindíult a Légy ott! élményprogram is, állattréningekkel, látványetetésekkel és sok más érdekességgel. Az egyik ilyen program sztárjai a Dél-Amerikában őshonos óriásvidrák, akiknél egyébként a múlt év őszén születtek kölykök.

A bejáratnál az adminisztráció ideje alatt Lippai Csaba és Szoboszlai Annamária kollegáink nagy szeretettel fogadták a honvédségi buszokkal érkező alapszervezetek tagjait, akik szép számban vettek részt Győrből, Várpalotáról, Tatáról és Székesfehérvár, Szentes, és Kaposvár helyőrségből. 

A beléptetést követően  Czövek János a Hosz elnöke és Szendrei Zoltán alelnök mondott rövid köszöntőt, majd a kötetlen szórakozásé volt a főszerep.

 

 

A gyermekek nagy örömére a COVID járvány utány előszőr a Honvédszakszervezet szervesében találkozhattak saját kedvenceikkel az Állatkert lakóival. 

 

Tagjaink - mint azt többen is elmondták - kitűnően érezték magukat és jövőre a Honvédszakszervezet 31. születésnapja alkalmából is szívesen vesznek részt a jól megszokott programon.

 

Szöveg: Bazsik István

Fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.