2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Altisztnek lenni hivatás

2018. 10. 29., 08:39

132 katona tett esküt október 26-án délelőtt Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. A honvéd altisztjelöltek, pályakezdő tisztek és altisztek, valamint szerződéses legénységi állományú katonák ünnepélyes eskütételén részt vett Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke is. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a rendezvényen...

Korom Ferenc altábornagy ünnepi köszöntőjében elmondta: a ma altisztjei nem lehetnek egyszerű végrehajtói a katonai feladatoknak. „Önök nemcsak a feladatok végrehajtásáért, de annak szervezéséért és vezetéséért is felelősséget viselnek majd. Altisztnek lenni nemcsak egy munka, hanem hivatás” – hangsúlyozta a Honvéd Vezérkar főnöke. Hozzátette: a katonák az esküjükkel megerősítették, hogy megvédik hazájukat. „Esküjükkel egy új közösség tagjai közé léptek, amely közösség számára hazájuk szeretete, annak elkötelezett és áldozatkész szolgálata örök érték” – fejtette ki az altábornagy.

A Honvéd Vezérkar főnöke kijelentette: az esküt tett katonák egy a teljes megújulás folyamatán elindult Magyar Honvédségnek váltak teljes tagjaivá. „A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programkeretében a Magyar Honvédség minden területen megújul, hogy valódi 21. századi haderőként mindig, minden körülmények között a haza és a magyar emberek rendelkezésére állhasson. Ez azonban nem képzelhető el elkötelezett, esküjében és morális tartásában szilárd személyi állomány nélkül. Önöknek így kell dolgozniuk az elkövetkező időszakban, nemcsak az iskolapadban, hanem majd az altiszti esküjük után, a Magyar Honvédség feladataiban is” – hangsúlyozta az altábornagy.

tun_0920.jpgAz ünnepi beszédet megelőzően Vajda Pál honvéd altisztjelölt mondta el társai előtt az eskü szövegét, majd Berkecz Gábor, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója adott át emléklapot az egykori honvéd középiskolás altisztjelölteknek.

Az esküt tevő honvéd altisztjelöltek az ünnepség után folytatják tanulmányaikat az MH Altiszti Akadémián, míg az esküt tevő szerződéses állomány megkezdi katonai szolgálatát a Magyar Honvédség valamely alakulatánál. A tízhetes egységes alapkiképzés alatt az MH Altiszti Akadémiához bevonuló állomány elsajátított minden, a katonai szolgálat ellátáshoz szükséges alapvető ismeretet: az alaki, szolgálati szabályzat, lőkiképzés, harcászat, műszaki, egészségügyi és egyéb ismeretek mellett kiemelt figyelmet kapott az állomány fizikai felkészítése is.

tun_1116.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.