2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az advent legfontosabb üzenete: a hit, a remény, az öröm és a szeretet

2017. 12. 04., 13:37

Karácsonykor, az adventi várakozás időszakában is fontos, hogy a hitünk, a szeretetünk, az örömünk kiteljesedjen, a reményünk megerősödjön – mondta dr. Simicskó István december 2-án, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt az ünnepségen...

A Honvéd Vezérkar főnök által szervezett, hagyományos adventi hangversenyen elmondott köszöntőjében a honvédelmi miniszter úgy fogalmazott: adventkor mindenki megpróbálja lassítani a napi rohanást, megpróbálunk magunk és szeretteink felé fordulni. „Fontos, hogy a lelkünk felé is forduljunk, hogy visszagondolva az elmúlt évre és az előttünk álló feladatokra, megerősítsük a hitünket” – mondta dr. Simicskó István. 

A honvédelmi miniszter szerint az elmúlt év is sok próbatételhez vezetett, de a katonáink és rendőreink mindenhol helytálltak, amiért köszönet és tisztelet jár nekik. „A karácsony és az adventi várakozás legfontosabb üzenete a keresztény emberek számára: otthont teremteni a szeretetnek a Földön. Ez a dolgunk, ez a feladatunk, de ehhez biztonságra is szükség van. (…) A katonáink, a rendőreink ezt teszik, ezt szolgálják szerte a világban, 14 országban és a déli határainkon” – mondta dr. Simicskó István, hangsúlyozva: erre a közösségre minden magyar állampolgárnak büszkének kell lennie. Dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntőjében úgy fogalmazott: katonai pályafutása során mindig fontosnak tartotta a társadalmi kapcsolatok erősítését, bővítését, a katonák elismertségének növelését, művelődésük, szórakozásuk támogatását. Hozzátette: adventkor az együvé tartozásról és a szeretetről beszélünk; mindarról, amely meghatározza egy ember értékét. „Nagyon fontos az, hogy egy katonában ne csak az elöljárót lássák az emberek, hanem az embert lássák a rendfokozat mögött. Nem az a legfontosabb, hogy ki milyen rendfokozatot visel vagy beosztást tölt be, az a legfontosabb, hogy az emberek, a katonák értsék szavait” – mondta a Honvéd Vezérkar főnök, hozzátéve: advent legfontosabb üzenete a hit, a remény, az öröm és a szeretet. Éppen ezért nagyon fontos, hogy amikor emberi kapcsolatokról beszélünk, akkor lássuk, hogy hit, remény, öröm és szeretet nélkül nem lehet teljes az életünk.„Arra kérném önöket, hogy szenteste, amikor meggyújtjuk a szeretet gyertyáját otthon, akkor gondoljunk katonáinkra. Mert ugyanebben az időben sok-sok gyertya fénye lobban majd fel Afganisztánban, Irakban, a Nyugat-Balkánon, Cipruson és a világ számtalan pontján. De ne feledkezzünk el azon katonáinkról sem, akik a határon innen teljesítenek szolgálatot. A szolgálati helyeken és a határ mentén. Az ilyen fellobbanó gyertyák száma közel négyezer... Közel négyezer katonacsalád fogja nélkülözni a szeretteit a szeretet ünnepén” – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes.Az idei adventi hangversenyen az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekarai közösen léptek fel. A katonazenekarokat – amelyek az ünnephez köthető közismert és ritkában játszott számokat is előadtak – Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, valamint Kovács István őrnagy, a hódmezővásárhelyi, illetve Pál István őrnagy, a debreceni zenekar karmestere vezényelte. Közreműködött Rácz Rita Franciska és Haja Zsolt, a Magyar Állami Operaház két magánénekese, valamint a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola énekkara és a debreceni Ady Endre Gimnázium leánykara. 

Az est meglepetésvendége a Kowalsky meg a Vega együttes volt, akik a közelmúltban mutatták be Tizenötmillióból egy című dalukhoz készített vadonatúj videoklipjüket, amit a Magyar Honvédség segítségével és közreműködésével készítettek el. A fiatalok körében népszerű együttes három tagja két számot adott elő akusztikus hangszerkísérettel.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.