2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az Elnökség döntött, 2020. szeptember 9-én kerül megtartásra a Hosz Küldöttgyűlése

Helyszín: HM II. Objektum Nagytanácsterem
Dátum: 2020. szeptember 09., szerda 09:00

A Honvédszakszervezet Elnöksége 2020. július 08-án tartotta ülését, ahol döntöttek a szeptember 9-i Küldöttgyűlés összehívásáról, a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatásáról…

Czövek János elnök köszöntő szavai után az Elnökség elfogadta a napirendi pontokat majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről, a HÉF II. negyedéves ülésén elhangzottakról, a Hjt. esetleges módosításából adódó feladatokról esett szó. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Katonákért Közhasznú Alapítvány a LIGA Szakszervezetek segítségével 2020-ban is élt a pályázatokon való indulás lehetőségével és egyben megköszönték az Alapítvány önkénteseinek segítségét. 

Az Elnökség megemlékezett Balatinácz Pálné Klárika, a néhai Somogy-megyei Nyugállományú alapszervezet vezetőről. Méltatta a Honvédszakszervezetben eredményes, nagy odaadással végzett munkásságát, majd döntött arról, hogy a „Hosz halottjává” nyilvánítja.

Szendrei Zoltán alelnök ismertette az elmúlt időszakban végzett tagtoborzó munka eredményességét, melynek során jelentős létszámú tag lépett be a szakszervezetbe. 

Kővári Károly a Katonákért Közhasznú Alapítvány kurátora tájékoztatta az Elnökséget az Alapítvány elmúlt évi munkájával kapcsolatban és jövő évi terveiről. Az Elnökség döntött az Alapítvány II. féléves támogatásának átutalásáról.

Az Elnökség javaslatot tett kettő tagtársunk temetési segélyére a Katonákért Közhasznú Alapítvány kurátorának.

Czövek János elnök beterjesztette a járványhelyzet miatt az idei összevont, 2020. szeptember 09-i Küldöttgyűlés (Bp. HM II.) összehívásáról szóló határozattervezetet, melyet kisebb módosításokkal az elnökség elfogadott. Meghatározásra kerültek a Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos feladatok és az azt megelőző képviseleti ülések és az elnökségi ülés időpontjai.

Döntés született a Katonákért Közhasznú Alapítvány ez évi támogatásáról, amely biztosítja a tagjaink szociális és temetési segélyezésének pénzügyi hátterét. Felhívták a figyelmet az 1%-os támogatások fontosságára, amely nagymértékben segítheti az alapítvány karitatív tevékenységét. 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette, hogy a Honvédszakszervezet idei rendvényeit, melyek közül e hétvégén, július 11-én kerül megtartásra a ceglédi fürdőnap. A további rendezvények a járványhelyzet alakulásának függvényében kerülnek meghirdetésre.  Várjuk Tagjainkat és családtagjaikat, gyermekeiket az önfeledt szórakozás reményében.

A nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Bácskai István elmondta, hogy 2020. szeptember 04-06-ig a szlovák érdekképviseleti szervezet tartja szokásos nemzetközi rendezvényét a Magas Tátrában. A cseh szakszervezet 2020. szeptember 15-17-én tartja V4-es konferenciáját, az EUROMIL Elnöksége 2020. október 23-25-én tartja tisztújító Kongresszusát.

Szendrei Zoltán, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora tájékoztatott az Alapítványnál végzett munkáról, majd az Alapító okirat módosításával kapcsolatos anomáliákkal kapcsolatban. A kuratórium esetleges átszervezésével kapcsolatban az Elnökség elfogadhatatlannak tartja a civil kontroll esetleges megszüntetését. Ezzel kapcsolatban további egyeztetéseket kezdeményez a Tárcával.

Lippai Csaba tájékoztatta az Elnökséget a hajdúszoboszlói Apartmanok üzemeltetésével kapcsolatban. 2020. július 01-vel újra nyitott mindkét Apartman, ahova jelentős kedvezményeket biztosítva várjuk Tagjaink jelentkezését.

Beszámolt a Vodafone Zrt.-vel történő tárgyalásokról, elmondta, hogy rövid időn belül új kedvezményes tarifákkal tudunk szolgálni Tagjaink és családtagjaik részére.

A 30. évfordulós kiadvány Szerkesztő Bizottsága tájékoztatta az Elnökséget az eddig elvégzett munkával kapcsolatban. Az Elnökség további feladatokat szabott részükre.

Czövek János elnök bezárta az ülést és megerősítésként ismét jelezte, hogy a következő elnökségi ülés tervezett időpontja 2020. augusztus 18-án lesz. 

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.