2024. 03. 01. péntek
Albin
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött, május 16-án kerül megtartásra a Hosz Küldöttgyűlése

2018. 04. 08., 10:39

A Honvédszakszervezet elnöksége 2018. április 04-én tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek a május 16-i Küldöttgyűlés összehívásáról, a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatásáról, a 2018. évi pályázatokon történő indulásról, valamint a Sobri Jóska Kalandparki családi napról és a Hosz 24 órás országos horgászversenyének időpontjáról…

Czövek János elnök köszöntő szavai után az elnökség elfogadta a napirendi pontokat majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről, a HÉF I. negyedéves ülésén elhangzottakrólaz új Adatvédelmi reformból adódó feladatokról esett szó. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Katonákért Közhasznú Alapítvány a LIGA Szakszervezetek segítségével 2018-ban is élt a pályázatokon való indulás lehetőségével és egyben megköszönték az alapítvány önkénteseinek segítségét. A pályázat eredményéről májusig kapunk értesítést.

 

Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője tájékoztatott a Honvédszakszervezet peres ügyeiről, majd a jogsegélyszolgálat tevékenységéről. Ennek során beterjesztette az éppen aktuális, tagunktól beérkezett jogsegélyszolgálati kérelmet, melynek képviseletét az elnökség egyhangúan támogatta.

korábban létrehozott szolgálati járandóságos ügyekkel foglalkozó bizottságot Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetőjével egészítette ki az elnökség. 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette az elmúlt időszakban végzett tagtoborzó munka eredményességét, melynek során az elnökség döntésének megfelelően 52 fő lépett be a szakszervezetbe. 

Segélykérelmek elbírálására került sor, melyen 4 tag temetési segélykérelmét vizsgálták meg és a követelményeknek való megfelelés megállapítása után segélyezésükre javaslatot tettek a Katonákért Közhasznú Alapítványnak.

Elmondta, hogy a Leltározási Bizottság sikeresen elvégezte munkáját, egyben megköszönte a közreműködésüket, majd beterjesztette a 2017. évi leltározás jegyzőkönyvét és a 2017. év végi leltáreredményt, melyet az elnökség egyhangúan elfogadott.

Czövek János elnök beterjesztette a 2018. május 16-i Küldöttgyűlés (Bp. HM II.) összehívásáról szóló határozat tervezetet, melyet kisebb módosításokkal az elnökség elfogadott. Meghatározásra kerültek a Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos feladatok és az azt megelőző képviseleti ülések és az elnökségi ülés időpontjai. E szerint május 02-án a Kelet-magyarországi, május 03-án a Nyugat-magyarországi, május 04-én a Budapesti régió alapszervezetei valamint az Elnökség tartja meg ülését. 

Döntés született a Katonákért Közhasznú Alapítvány ez évi támogatásáról, amely biztosítja a tagjaink szociális és temetési segélyezésének pénzügyi hátterét. Felhívták a figyelmet az 1%-os támogatások fontosságára, amely nagymértékben segítheti az alapítvány karitatív tevékenységét.

Bazsik István alelnök a következő napirendben a gépjármű költségtérítés amortizáció értékének meghatározását terjesztette elő. A hozzászólásokat követően egyetértve abban, hogy lépést kell tenni a költségtérítés kismértékű emelésében, az elnökség támogatta a kezdeményezést.

Az elnökség döntött arról is, hogy a Hosz központi iroda figyelje a szociális partnerek részére a 2018-as pályázatok kiírását és kezdje meg a felkészülést a pályázaton történő részvételre.

 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette, hogy a Honvédszakszervezet az idén is tervezi megtartani családi- és gyermeknapját 2018. május 26-án a Sobri Jóska Bakony Élmény- és Kalandparkban, Kislődön, melyre szeretettel várjuk kedves Tagjainkat és családtagjaikat, gyermekeiket az önfeledt szórakozás reményében.

A 24 órás országos központi horgászverseny az idén június 1-2-án Dunavarsányban kerül megrendezésre a Moby Dick horgásztavon, ahová 15 csapat jelentkezését várjuk. A versenykiírás hamarosan olvasható lesz a www.hsz.hu honlapon.

A 2018. évi aquaparki rendezvényeket július 07-én tervezzük megtartani, azonban az egyeztetések még folynak a helyszínnel kapcsolatban. 

A nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Szendrei Zoltán elmondta, hogy a szlovák szakszervezet május 22-én tartja megalakulásának 25. évfordulós ünnepségét, melyre a Hosz vezetése is meghívást kapott.

Az elnökség tájékozódott az október 9-10-én a Visegrádi 4-ek katonai szakszervezeteinek konferenciája (Szolnok)az október 11-én az EUROMIL régiós találkozó, valamint az október 12-én az EUROMIL elnökségi ülése Budapesten történő megtartásának előkészítéséről 

Gebri Júlia az Egység 2002 Kft. ügyvezetője tájékoztatta az elnökséget a Hosz tulajdonában lévő hajdúszoboszlói apartman kihasználtságáról és a Béke úti ingatlan helyzetéről.

Az egyebek napirendben Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság vezetője tájékoztatta az elnökséget a Hosz Központi Iroda 2018. március 12-i ellenőrzéséről, melynek jegyzőkönyvét részletesen ismertette és megállapította, hogy az ellenőrzés során mindent rendben talált a Bizottság.

Czövek János elnök bezárta az ülést és megerősítésként ismét jelezte, hogy a következő elnökségi ülés tervezett időpontja 2018. május 04.-én lesz. 

Szöveg, fénykép: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.