2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött, május 16-án kerül megtartásra a Hosz Küldöttgyűlése

2018. 04. 08., 10:39

A Honvédszakszervezet elnöksége 2018. április 04-én tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek a május 16-i Küldöttgyűlés összehívásáról, a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatásáról, a 2018. évi pályázatokon történő indulásról, valamint a Sobri Jóska Kalandparki családi napról és a Hosz 24 órás országos horgászversenyének időpontjáról…

Czövek János elnök köszöntő szavai után az elnökség elfogadta a napirendi pontokat majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről, a HÉF I. negyedéves ülésén elhangzottakrólaz új Adatvédelmi reformból adódó feladatokról esett szó. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Katonákért Közhasznú Alapítvány a LIGA Szakszervezetek segítségével 2018-ban is élt a pályázatokon való indulás lehetőségével és egyben megköszönték az alapítvány önkénteseinek segítségét. A pályázat eredményéről májusig kapunk értesítést.

 

Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője tájékoztatott a Honvédszakszervezet peres ügyeiről, majd a jogsegélyszolgálat tevékenységéről. Ennek során beterjesztette az éppen aktuális, tagunktól beérkezett jogsegélyszolgálati kérelmet, melynek képviseletét az elnökség egyhangúan támogatta.

korábban létrehozott szolgálati járandóságos ügyekkel foglalkozó bizottságot Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetőjével egészítette ki az elnökség. 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette az elmúlt időszakban végzett tagtoborzó munka eredményességét, melynek során az elnökség döntésének megfelelően 52 fő lépett be a szakszervezetbe. 

Segélykérelmek elbírálására került sor, melyen 4 tag temetési segélykérelmét vizsgálták meg és a követelményeknek való megfelelés megállapítása után segélyezésükre javaslatot tettek a Katonákért Közhasznú Alapítványnak.

Elmondta, hogy a Leltározási Bizottság sikeresen elvégezte munkáját, egyben megköszönte a közreműködésüket, majd beterjesztette a 2017. évi leltározás jegyzőkönyvét és a 2017. év végi leltáreredményt, melyet az elnökség egyhangúan elfogadott.

Czövek János elnök beterjesztette a 2018. május 16-i Küldöttgyűlés (Bp. HM II.) összehívásáról szóló határozat tervezetet, melyet kisebb módosításokkal az elnökség elfogadott. Meghatározásra kerültek a Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos feladatok és az azt megelőző képviseleti ülések és az elnökségi ülés időpontjai. E szerint május 02-án a Kelet-magyarországi, május 03-án a Nyugat-magyarországi, május 04-én a Budapesti régió alapszervezetei valamint az Elnökség tartja meg ülését. 

Döntés született a Katonákért Közhasznú Alapítvány ez évi támogatásáról, amely biztosítja a tagjaink szociális és temetési segélyezésének pénzügyi hátterét. Felhívták a figyelmet az 1%-os támogatások fontosságára, amely nagymértékben segítheti az alapítvány karitatív tevékenységét.

Bazsik István alelnök a következő napirendben a gépjármű költségtérítés amortizáció értékének meghatározását terjesztette elő. A hozzászólásokat követően egyetértve abban, hogy lépést kell tenni a költségtérítés kismértékű emelésében, az elnökség támogatta a kezdeményezést.

Az elnökség döntött arról is, hogy a Hosz központi iroda figyelje a szociális partnerek részére a 2018-as pályázatok kiírását és kezdje meg a felkészülést a pályázaton történő részvételre.

 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette, hogy a Honvédszakszervezet az idén is tervezi megtartani családi- és gyermeknapját 2018. május 26-án a Sobri Jóska Bakony Élmény- és Kalandparkban, Kislődön, melyre szeretettel várjuk kedves Tagjainkat és családtagjaikat, gyermekeiket az önfeledt szórakozás reményében.

A 24 órás országos központi horgászverseny az idén június 1-2-án Dunavarsányban kerül megrendezésre a Moby Dick horgásztavon, ahová 15 csapat jelentkezését várjuk. A versenykiírás hamarosan olvasható lesz a www.hsz.hu honlapon.

A 2018. évi aquaparki rendezvényeket július 07-én tervezzük megtartani, azonban az egyeztetések még folynak a helyszínnel kapcsolatban. 

A nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Szendrei Zoltán elmondta, hogy a szlovák szakszervezet május 22-én tartja megalakulásának 25. évfordulós ünnepségét, melyre a Hosz vezetése is meghívást kapott.

Az elnökség tájékozódott az október 9-10-én a Visegrádi 4-ek katonai szakszervezeteinek konferenciája (Szolnok)az október 11-én az EUROMIL régiós találkozó, valamint az október 12-én az EUROMIL elnökségi ülése Budapesten történő megtartásának előkészítéséről 

Gebri Júlia az Egység 2002 Kft. ügyvezetője tájékoztatta az elnökséget a Hosz tulajdonában lévő hajdúszoboszlói apartman kihasználtságáról és a Béke úti ingatlan helyzetéről.

Az egyebek napirendben Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság vezetője tájékoztatta az elnökséget a Hosz Központi Iroda 2018. március 12-i ellenőrzéséről, melynek jegyzőkönyvét részletesen ismertette és megállapította, hogy az ellenőrzés során mindent rendben talált a Bizottság.

Czövek János elnök bezárta az ülést és megerősítésként ismét jelezte, hogy a következő elnökségi ülés tervezett időpontja 2018. május 04.-én lesz. 

Szöveg, fénykép: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.