2024. 07. 16. kedd
Valter
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökség döntött, május 16-án kerül megtartásra a Hosz Küldöttgyűlése

2018. 04. 08., 10:39

A Honvédszakszervezet elnöksége 2018. április 04-én tartotta elnökségi ülését, ahol döntöttek a május 16-i Küldöttgyűlés összehívásáról, a Katonákért Közhasznú Alapítvány támogatásáról, a 2018. évi pályázatokon történő indulásról, valamint a Sobri Jóska Kalandparki családi napról és a Hosz 24 órás országos horgászversenyének időpontjáról…

Czövek János elnök köszöntő szavai után az elnökség elfogadta a napirendi pontokat majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről, a HÉF I. negyedéves ülésén elhangzottakrólaz új Adatvédelmi reformból adódó feladatokról esett szó. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Katonákért Közhasznú Alapítvány a LIGA Szakszervezetek segítségével 2018-ban is élt a pályázatokon való indulás lehetőségével és egyben megköszönték az alapítvány önkénteseinek segítségét. A pályázat eredményéről májusig kapunk értesítést.

 

Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője tájékoztatott a Honvédszakszervezet peres ügyeiről, majd a jogsegélyszolgálat tevékenységéről. Ennek során beterjesztette az éppen aktuális, tagunktól beérkezett jogsegélyszolgálati kérelmet, melynek képviseletét az elnökség egyhangúan támogatta.

korábban létrehozott szolgálati járandóságos ügyekkel foglalkozó bizottságot Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetőjével egészítette ki az elnökség. 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette az elmúlt időszakban végzett tagtoborzó munka eredményességét, melynek során az elnökség döntésének megfelelően 52 fő lépett be a szakszervezetbe. 

Segélykérelmek elbírálására került sor, melyen 4 tag temetési segélykérelmét vizsgálták meg és a követelményeknek való megfelelés megállapítása után segélyezésükre javaslatot tettek a Katonákért Közhasznú Alapítványnak.

Elmondta, hogy a Leltározási Bizottság sikeresen elvégezte munkáját, egyben megköszönte a közreműködésüket, majd beterjesztette a 2017. évi leltározás jegyzőkönyvét és a 2017. év végi leltáreredményt, melyet az elnökség egyhangúan elfogadott.

Czövek János elnök beterjesztette a 2018. május 16-i Küldöttgyűlés (Bp. HM II.) összehívásáról szóló határozat tervezetet, melyet kisebb módosításokkal az elnökség elfogadott. Meghatározásra kerültek a Küldöttgyűlés előkészítésével kapcsolatos feladatok és az azt megelőző képviseleti ülések és az elnökségi ülés időpontjai. E szerint május 02-án a Kelet-magyarországi, május 03-án a Nyugat-magyarországi, május 04-én a Budapesti régió alapszervezetei valamint az Elnökség tartja meg ülését. 

Döntés született a Katonákért Közhasznú Alapítvány ez évi támogatásáról, amely biztosítja a tagjaink szociális és temetési segélyezésének pénzügyi hátterét. Felhívták a figyelmet az 1%-os támogatások fontosságára, amely nagymértékben segítheti az alapítvány karitatív tevékenységét.

Bazsik István alelnök a következő napirendben a gépjármű költségtérítés amortizáció értékének meghatározását terjesztette elő. A hozzászólásokat követően egyetértve abban, hogy lépést kell tenni a költségtérítés kismértékű emelésében, az elnökség támogatta a kezdeményezést.

Az elnökség döntött arról is, hogy a Hosz központi iroda figyelje a szociális partnerek részére a 2018-as pályázatok kiírását és kezdje meg a felkészülést a pályázaton történő részvételre.

 

Szendrei Zoltán alelnök ismertette, hogy a Honvédszakszervezet az idén is tervezi megtartani családi- és gyermeknapját 2018. május 26-án a Sobri Jóska Bakony Élmény- és Kalandparkban, Kislődön, melyre szeretettel várjuk kedves Tagjainkat és családtagjaikat, gyermekeiket az önfeledt szórakozás reményében.

A 24 órás országos központi horgászverseny az idén június 1-2-án Dunavarsányban kerül megrendezésre a Moby Dick horgásztavon, ahová 15 csapat jelentkezését várjuk. A versenykiírás hamarosan olvasható lesz a www.hsz.hu honlapon.

A 2018. évi aquaparki rendezvényeket július 07-én tervezzük megtartani, azonban az egyeztetések még folynak a helyszínnel kapcsolatban. 

A nemzetközi rendezvényekkel kapcsolatban Szendrei Zoltán elmondta, hogy a szlovák szakszervezet május 22-én tartja megalakulásának 25. évfordulós ünnepségét, melyre a Hosz vezetése is meghívást kapott.

Az elnökség tájékozódott az október 9-10-én a Visegrádi 4-ek katonai szakszervezeteinek konferenciája (Szolnok)az október 11-én az EUROMIL régiós találkozó, valamint az október 12-én az EUROMIL elnökségi ülése Budapesten történő megtartásának előkészítéséről 

Gebri Júlia az Egység 2002 Kft. ügyvezetője tájékoztatta az elnökséget a Hosz tulajdonában lévő hajdúszoboszlói apartman kihasználtságáról és a Béke úti ingatlan helyzetéről.

Az egyebek napirendben Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság vezetője tájékoztatta az elnökséget a Hosz Központi Iroda 2018. március 12-i ellenőrzéséről, melynek jegyzőkönyvét részletesen ismertette és megállapította, hogy az ellenőrzés során mindent rendben talált a Bizottság.

Czövek János elnök bezárta az ülést és megerősítésként ismét jelezte, hogy a következő elnökségi ülés tervezett időpontja 2018. május 04.-én lesz. 

Szöveg, fénykép: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.