2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az eskü egy életre kötelez

2017. 10. 31., 11:12

Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...Az ünnepségen Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese a felsorakozott katonák előtt azt mondta: a most esküt tevők kemény munkával bebizonyították, hogy felkészültek feladataik elvégzésére. Ugyanakkor speciális helyzetben vannak, hiszen a kiképzés lezárultával a katonai oktatási intézményekben kezdik meg tanulmányaikat. A két és fél hónapos kiképzés során szembesültek a katonai elvárásokkal, követelményekkel és a kihívásokkal. „Megtapasztalhatták azt is, hogy ez a hivatás egy csapatmunka, a szó szoros értelmében szolgálni kell azt a csapatot, azt a katonai közösséget, amelyben önök bármilyen beosztást ellátnak” – hangsúlyozta, hozzátéve: az esküt tevők olyan tisztekké és altisztekké kell, hogy váljanak tanulmányaik befejeztével, akikre később parancsnokaik támaszkodhatnak, segítik a bajtársaikat, és akik gondoskodóan, odafigyelve vezetik beosztottaikat.A vezérőrnagy szavai szerint nagyon nehéz a fenti elvárásnak megfelelni, ehhez sok tanulás és munka szükséges. Rámutatott, hogy a katonák esküjükben megfogadták, elkötelezetten, fegyelemmel és engedelmesen szolgálnak. Mint a jövő katonai vezetőin, rajtuk múlik majd, hogy a Magyar Honvédség merre fejlődik, és mennyire lesz képes feladatainak ellátására. „Én azt kérem önöktől és egyben el is várom, legyenek feladataik akár belföldön, akár külföldön, elkötelezetten, fegyelmezetten, esküjükhöz híven szolgálják a Magyar Honvédséget és hazájukat, Magyarországot. Öregbítsék a Magyar Honvédség hírnevét és mindig azon legyenek, hogy az egyenruhát becsülettel és tisztességgel viseljék” – fogalmazott Szabó István vezérőrnagy.Az eskü szövegét társai előtt mondó Csernák Martin Dániel honvéd tisztjelölt a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: elsősorban a családja és a sport miatt lépett katonai pályára. A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban végzett, és az ott eltöltött négy év meggyőzte arról, hogy jól választott. Az érettségi után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar logisztika szakirányán folytatja tanulmányait. Hangsúlyozta: elsősorban az motiválta a pályaválasztás során, majd pedig a kiképzés alatt, hogy a honvédség komolyan kiveszi a részét az itthoni és a határokon túli feladatokból. „A Magyar Honvédség egyre jobban fejlődik, bővülnek az eszközök, illetve a haderőreform keretein belül egyre több tiszt- és altisztjelölt lesz. A honvédeskü, amit a mai nap folyamán tettek a honvéd tiszt- és altisztjelöltek, egy életre szól, és úgy gondolom, hogy ez motiváló, és elhivatottnak kell lenni ahhoz, hogy ezt megfelelően lehessen csinálni” – mondta.

A rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt években kimagasló szakmai kapcsolat alakult ki a 2013. szeptember 1-jével megalapított debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, az MH Altiszti Akadémia és az MH Ludovika Zászlóalj között. Ezért - hagyományteremtő céllal - Berkecz Gábor, a honvéd középiskola igazgatója emléklapot adott át az intézményben végzett tiszt- és altisztjelölteknek.Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.