2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az eskü egy életre kötelez

2017. 10. 31., 11:12

Összesen 153 honvéd tiszt- és altisztjelölt tett ünnepélyes esküt október 27-én, pénteken, Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián. Az eskütételen Czövek János elnök vett részt a Honvédszakszervezet részéről...Az ünnepségen Szabó István vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese a felsorakozott katonák előtt azt mondta: a most esküt tevők kemény munkával bebizonyították, hogy felkészültek feladataik elvégzésére. Ugyanakkor speciális helyzetben vannak, hiszen a kiképzés lezárultával a katonai oktatási intézményekben kezdik meg tanulmányaikat. A két és fél hónapos kiképzés során szembesültek a katonai elvárásokkal, követelményekkel és a kihívásokkal. „Megtapasztalhatták azt is, hogy ez a hivatás egy csapatmunka, a szó szoros értelmében szolgálni kell azt a csapatot, azt a katonai közösséget, amelyben önök bármilyen beosztást ellátnak” – hangsúlyozta, hozzátéve: az esküt tevők olyan tisztekké és altisztekké kell, hogy váljanak tanulmányaik befejeztével, akikre később parancsnokaik támaszkodhatnak, segítik a bajtársaikat, és akik gondoskodóan, odafigyelve vezetik beosztottaikat.A vezérőrnagy szavai szerint nagyon nehéz a fenti elvárásnak megfelelni, ehhez sok tanulás és munka szükséges. Rámutatott, hogy a katonák esküjükben megfogadták, elkötelezetten, fegyelemmel és engedelmesen szolgálnak. Mint a jövő katonai vezetőin, rajtuk múlik majd, hogy a Magyar Honvédség merre fejlődik, és mennyire lesz képes feladatainak ellátására. „Én azt kérem önöktől és egyben el is várom, legyenek feladataik akár belföldön, akár külföldön, elkötelezetten, fegyelmezetten, esküjükhöz híven szolgálják a Magyar Honvédséget és hazájukat, Magyarországot. Öregbítsék a Magyar Honvédség hírnevét és mindig azon legyenek, hogy az egyenruhát becsülettel és tisztességgel viseljék” – fogalmazott Szabó István vezérőrnagy.Az eskü szövegét társai előtt mondó Csernák Martin Dániel honvéd tisztjelölt a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: elsősorban a családja és a sport miatt lépett katonai pályára. A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban végzett, és az ott eltöltött négy év meggyőzte arról, hogy jól választott. Az érettségi után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar logisztika szakirányán folytatja tanulmányait. Hangsúlyozta: elsősorban az motiválta a pályaválasztás során, majd pedig a kiképzés alatt, hogy a honvédség komolyan kiveszi a részét az itthoni és a határokon túli feladatokból. „A Magyar Honvédség egyre jobban fejlődik, bővülnek az eszközök, illetve a haderőreform keretein belül egyre több tiszt- és altisztjelölt lesz. A honvédeskü, amit a mai nap folyamán tettek a honvéd tiszt- és altisztjelöltek, egy életre szól, és úgy gondolom, hogy ez motiváló, és elhivatottnak kell lenni ahhoz, hogy ezt megfelelően lehessen csinálni” – mondta.

A rendezvényen elhangzott, hogy az elmúlt években kimagasló szakmai kapcsolat alakult ki a 2013. szeptember 1-jével megalapított debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, az MH Altiszti Akadémia és az MH Ludovika Zászlóalj között. Ezért - hagyományteremtő céllal - Berkecz Gábor, a honvéd középiskola igazgatója emléklapot adott át az intézményben végzett tiszt- és altisztjelölteknek.Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.