2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Beszámoló a 2018. szeptember 29-i alapszervezeti rendezvényről

2018. 10. 08., 08:43

A Honvédszakszervezet Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred kaposvári alapszervezete szervezésében 2018. évben immár tizedik alkalommal került megrendezésre az őszi évadzáró családi horgászverseny. Az elmúlt években tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel, a hagyományokhoz híven új helyszínen tervezték lebonyolítani ezt az eseményt. A horgászversenynek a Kaposvár mellett található Deseda víztározó adott otthont, amely a Somogyi dombok között bújik meg, festői környezetben.

[

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Tervezett program:

-          Beérkezés:                                                                             08.00-ig.

-          Megnyitó és sorsolás:                                                            08.15.-08.30.

-          Helyek elfoglalása, beetetés:                                                08.30.-09.00.

-          Horgászverseny:                                                                   09.00.-14.00.

-          Eredményhirdetés:                                                                14.30.-15.00.

-          Kötetlen program:                                                                 15.00.-tól.

A horgászversenyen a résztvevők egy bottal, botonként egy horoggal, tetszőleges szerelékkel horgászhattak. A kifogott halak egyénenként kerültek értékelésre grammonként. A résztvevőkre a verseny ideje alatt a helyi horgászrend volt érvényes.

A megnyitót követően kiderült, hogy a rendezvényre rátervezett szolgálati feladatok ellenére 21 férfi, 1 női és 5 gyerekhorgász vállalta a megmérettetést a családtagok kíséretében.

 

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A helyek kisorsolását követően minden horgász részére kiosztásra került az alapszervezet által biztosított csali és etetőanyag, majd a megkezdődött az etetés és a verseny.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Képgaléria megtekintése (11 db kép)

 A reggeli hűvös időben nehezen indult be a halak kapása, de a horgászok kitartása meghozta a várt eredményt és egyre szebb példányok akadtak horogra. A halak nem tudtak ellenállni a felkínált csalik kavalkádjának, így kicsik és nagyok folyamatosan fogták a zsákmányt. Eközben a szervezők szorgalmasan készítették a csülökpörköltet a szeles időben átfázott, de kitartó versenyzőknek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

A verseny végén megtörtént az eredmények összesítése. Összesen 53 kg hal akadt horogra, a legtöbb fogás 6,8 kg volt, míg a legnagyobb fogás címét egy 2,7 kg-os ponty érdemelte ki.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Szöveg és fotó: Kovács Gyula 

 

 

 

 

 

A felajánlott nyeremények kiosztása után mindenki fáradtan, de élményekkel teli tért haza.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A hadműveleti képességek fenntartása, továbbfejlesztése érdekében a Magyar Légierő számára kiemelt jelentőségű NATO egységbe integrálva, nagy kötelékben gyakorlatozni. Rövid beszámoló az idei Lion Effort gyakorlatról.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.