2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy: bevetésre kész a Magyar Honvédség

2022. 08. 31., 12:58

Hivatalában fogadta Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát augusztus 30-án, kedden.

A szűkkörű megbeszélést követően, a Sándor-palota Tükör-terméb

A szűkkörű megbeszélést követően, a Sándor-palota Tükör-termében dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a sajtónak nyilatkozva elmondta: a köztársasági elnök asszony felkérésére negyedéves jelentést adott arról, hogy a Magyar Honvédség milyen feladatokat hajt végre, de szó esett a térség biztonsági helyzetéről is.

„Átbeszéltük az orosz-ukrán háború tapasztalatait, de természetesen szó esett Koszovó és Nyugat-Balkán helyzetéről, valamint arról, hogyan tudjuk felgyorsítani a Magyar Honvédség készenlétének elérését” – hangsúlyozta a Magyar Honvédség parancsnoka.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy kiemelte: a Magyar Honvédség állománya továbbra is azért dolgozik, hogy a magyar emberek biztonságban érezhessék magukat. „Bevetésre kész a Magyar Honvédség” – tette hozzá.

„A négyszemközi megbeszélésen elhangzottakat köztársasági elnök asszony tudomásul vette és támogatásáról biztosította a Magyar Honvédség parancsnokát” – mondta dr. Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Igazgatóság igazgatója, aki beszámolt arról is, hogy Novák Katalin szeptember 13-14-én Koszovóba látogat, ahol megtekinti az ott települő magyar KFOR-erőket.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.