2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Életem árán is megvédem!

2018. 08. 17., 13:48

"A mai nap valamennyiük számára más, mint a többi, kiemelkedő jelentőségű mérföldkő” – mondta Sipos Antal ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka az alakulatnál rendezett ünnepélyes katonai eskütételen, augusztus 16-án. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a rendezvényen...

Hatvannégy szerződéses legénységi állományú katona, altiszt és tiszt tett ünnepélyes keretek között – családtagjaik és hozzátartozóik jelenlétében – katonai esküt csütörtökön délelőtt, a tatai laktanyában. Az alakulathoz júniusban alapkiképzésre bevonult katonák a 11. Harckocsi-zászlóaljon belül létrehozott kiképzőszázadnál teljesítették az előírt foglalkozásokat Paluska Balázs főhadnagy, századparancsnok vezetésével. A katonai eskü szövegének előmondója Szabó Péter közkatona volt. „Életem árán is megvédem!” – hangzott az ünnepélyes fogadalom a laktanya Klapka-terén.

cikk_02.jpg

„A most vállalt kötelezettség erkölcsi értelemben véve is erősebb az eskü szövegének egyszerű aláírásánál, mert az eskü kötelez. Önök felelősséggel tartoznak önmagukért, a bajtársaikért, a hazánkért és a nemzetért” – mondta köszöntőjében Sipos Antal ezredes. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka hozzátette: a most esküt tett honvédek pár hónap alatt ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amelyre építkezve a Magyar Honvédség nagy családjának teljes értékű tagjává fognak válni. Erre alapozva kell a szolgálatot komolyan venni. „Ezzel tartoznak a hazának, amelynek védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédségnek, amelynek egyenruháját viselik, és tartoznak önmaguknak is” – fogalmazott az ezredes.

cikk_03.jpg

Az ünnepségen – amely a katonai hagyományok szerint díszmenettel zárult – mások mellett részt vett Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere, dr. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány és Bakos Sándor alezredes, a Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság titkára. A most esküt tett újoncok tizenöt katonai szervezetnél folytatják pályafutásukat.

02.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.