2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Életem árán is megvédem!

2018. 08. 17., 13:48

"A mai nap valamennyiük számára más, mint a többi, kiemelkedő jelentőségű mérföldkő” – mondta Sipos Antal ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka az alakulatnál rendezett ünnepélyes katonai eskütételen, augusztus 16-án. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a rendezvényen...

Hatvannégy szerződéses legénységi állományú katona, altiszt és tiszt tett ünnepélyes keretek között – családtagjaik és hozzátartozóik jelenlétében – katonai esküt csütörtökön délelőtt, a tatai laktanyában. Az alakulathoz júniusban alapkiképzésre bevonult katonák a 11. Harckocsi-zászlóaljon belül létrehozott kiképzőszázadnál teljesítették az előírt foglalkozásokat Paluska Balázs főhadnagy, századparancsnok vezetésével. A katonai eskü szövegének előmondója Szabó Péter közkatona volt. „Életem árán is megvédem!” – hangzott az ünnepélyes fogadalom a laktanya Klapka-terén.

cikk_02.jpg

„A most vállalt kötelezettség erkölcsi értelemben véve is erősebb az eskü szövegének egyszerű aláírásánál, mert az eskü kötelez. Önök felelősséggel tartoznak önmagukért, a bajtársaikért, a hazánkért és a nemzetért” – mondta köszöntőjében Sipos Antal ezredes. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka hozzátette: a most esküt tett honvédek pár hónap alatt ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amelyre építkezve a Magyar Honvédség nagy családjának teljes értékű tagjává fognak válni. Erre alapozva kell a szolgálatot komolyan venni. „Ezzel tartoznak a hazának, amelynek védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédségnek, amelynek egyenruháját viselik, és tartoznak önmaguknak is” – fogalmazott az ezredes.

cikk_03.jpg

Az ünnepségen – amely a katonai hagyományok szerint díszmenettel zárult – mások mellett részt vett Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere, dr. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány és Bakos Sándor alezredes, a Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság titkára. A most esküt tett újoncok tizenöt katonai szervezetnél folytatják pályafutásukat.

02.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.