2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Életem árán is megvédem!

2018. 08. 17., 13:48

"A mai nap valamennyiük számára más, mint a többi, kiemelkedő jelentőségű mérföldkő” – mondta Sipos Antal ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka az alakulatnál rendezett ünnepélyes katonai eskütételen, augusztus 16-án. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a rendezvényen...

Hatvannégy szerződéses legénységi állományú katona, altiszt és tiszt tett ünnepélyes keretek között – családtagjaik és hozzátartozóik jelenlétében – katonai esküt csütörtökön délelőtt, a tatai laktanyában. Az alakulathoz júniusban alapkiképzésre bevonult katonák a 11. Harckocsi-zászlóaljon belül létrehozott kiképzőszázadnál teljesítették az előírt foglalkozásokat Paluska Balázs főhadnagy, századparancsnok vezetésével. A katonai eskü szövegének előmondója Szabó Péter közkatona volt. „Életem árán is megvédem!” – hangzott az ünnepélyes fogadalom a laktanya Klapka-terén.

cikk_02.jpg

„A most vállalt kötelezettség erkölcsi értelemben véve is erősebb az eskü szövegének egyszerű aláírásánál, mert az eskü kötelez. Önök felelősséggel tartoznak önmagukért, a bajtársaikért, a hazánkért és a nemzetért” – mondta köszöntőjében Sipos Antal ezredes. Az MH 25. Klapka György Lövészdandár megbízott parancsnoka hozzátette: a most esküt tett honvédek pár hónap alatt ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amelyre építkezve a Magyar Honvédség nagy családjának teljes értékű tagjává fognak válni. Erre alapozva kell a szolgálatot komolyan venni. „Ezzel tartoznak a hazának, amelynek védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédségnek, amelynek egyenruháját viselik, és tartoznak önmaguknak is” – fogalmazott az ezredes.

cikk_03.jpg

Az ünnepségen – amely a katonai hagyományok szerint díszmenettel zárult – mások mellett részt vett Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, dr. Beró Henrietta, Tata alpolgármestere, dr. Farkas Gábor rendőr dandártábornok, Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány és Bakos Sándor alezredes, a Komárom-Esztergom megyei Védelmi Bizottság titkára. A most esküt tett újoncok tizenöt katonai szervezetnél folytatják pályafutásukat.

02.jpg

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.