2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki látogatás Nyíregyházán a Nyugállományú tagozat taggyűlésén

2019. 02. 25., 15:11

A Honvédszakszervezet Nyugállományú tagozatának nyíregyházi alapszervezete 2019. február 19-én tartotta éves beszámoló és költségvetést tervező taggyűlését…

A rendezvény megkezdése előtt Czövek János elnök méltatta Pénzes József alapszervezeti vezető tevékenységét, megköszönve az érdemi munkáját tárgyjutalomban részesítette. Tóth Béla tagtársunk, aki január 26-án töltötte be 90. életévét szintén elismerésben részesült.

Pénzes József a tagdíjak befizetését követően beszámolt a tagság részére a 2018-as évben végrehajtott közösségi munkáról, valamint a pénzfelhasználás alakulásáról, amelyet a nagy létszámban jelenlevő tagság egyhangúan megszavazott. A 2019. évi munkatervet és a pénzügyi tervet megszavazták a résztvevők.

Az elmúlt év eseményei kapcsán részletesen kitért a Honvédszakszervezet helyi alapszervezetének rendezvényeire, az elvégzett közösségi feladatokra, a nyugállományúak körét érintő jogszabályi változásokra, juttatások, kedvezmények biztosítottságára.

A rendezvény meghívott vendégeként Czövek János elnök és Lippai Csaba Nyugállományú tagozat alelnök tartott tájékoztatót a honvédelmi érdekegyeztetés nyugállományúakat érintő törekvéseiről.

Részletesen beszámolt a törvényi szabályzókban bekövetkezett változásokról. Tájékoztatást kaphattak a jelenlévők a Területi Tartalékos Rendszer bevezetésének szükségességéről, a csatlakozás lehetőségéről. Az alapszervezet tagjai élénken érdeklődtek a Magyar Honvédségnél bekövetkezett változásokról, a Hosz tevékenységéről. A kérdésekre a jelenlévő tisztségviselők részletes választ adtak.

Szöveg: Czövek János

Fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.