2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Elnöki látogatás Nyíregyházán a Nyugállományú tagozat taggyűlésén

2019. 02. 25., 15:11

A Honvédszakszervezet Nyugállományú tagozatának nyíregyházi alapszervezete 2019. február 19-én tartotta éves beszámoló és költségvetést tervező taggyűlését…

A rendezvény megkezdése előtt Czövek János elnök méltatta Pénzes József alapszervezeti vezető tevékenységét, megköszönve az érdemi munkáját tárgyjutalomban részesítette. Tóth Béla tagtársunk, aki január 26-án töltötte be 90. életévét szintén elismerésben részesült.

Pénzes József a tagdíjak befizetését követően beszámolt a tagság részére a 2018-as évben végrehajtott közösségi munkáról, valamint a pénzfelhasználás alakulásáról, amelyet a nagy létszámban jelenlevő tagság egyhangúan megszavazott. A 2019. évi munkatervet és a pénzügyi tervet megszavazták a résztvevők.

Az elmúlt év eseményei kapcsán részletesen kitért a Honvédszakszervezet helyi alapszervezetének rendezvényeire, az elvégzett közösségi feladatokra, a nyugállományúak körét érintő jogszabályi változásokra, juttatások, kedvezmények biztosítottságára.

A rendezvény meghívott vendégeként Czövek János elnök és Lippai Csaba Nyugállományú tagozat alelnök tartott tájékoztatót a honvédelmi érdekegyeztetés nyugállományúakat érintő törekvéseiről.

Részletesen beszámolt a törvényi szabályzókban bekövetkezett változásokról. Tájékoztatást kaphattak a jelenlévők a Területi Tartalékos Rendszer bevezetésének szükségességéről, a csatlakozás lehetőségéről. Az alapszervezet tagjai élénken érdeklődtek a Magyar Honvédségnél bekövetkezett változásokról, a Hosz tevékenységéről. A kérdésekre a jelenlévő tisztségviselők részletes választ adtak.

Szöveg: Czövek János

Fotó: Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.