2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eltérés az európai költségvetéstől

2020. 03. 25., 11:57

2020. március 20-án az Európai Bizottság javasolta a pénzügyi keretek járvány elleni harcra fordítását, az úgynevezett általános menekülési záradék figyelembe vételét, hogy hatékonyabb lehessen a tagállamok koronavírus elleni fellépése.

2020. március 20-án az Európai Bizottság javasolta a Stabilitási és Növekedési Paktum általános menekülési záradékának alkalmazását annak érdekében, hogy gyorsan, erőteljesen és összehangolt módon reagáljon a koronavírus pandémiára. A Tanács jóváhagyását követően lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy intézkedéseket hozzanak a válság megfelelő kezelésére, miközben eltérnek az európai költségvetési keretrendszerben általában alkalmazandó költségvetési követelményektől.

A javaslat fontos lépést jelent a Bizottság azon kötelezettségvállalásának teljesítésében, hogy a rendelkezésére álló valamennyi gazdaságpolitikai eszközt felhasználja annak támogatására, hogy a tagállamok megvédjék polgáraikat és enyhítsék a járvány súlyosan negatív társadalmi-gazdasági következményeit.

Ursula von der Leyen elnök kijelentette: "Maximális rugalmasságot javaslunk, hogy lehetővé tegyük a tagállamok kormányai számára, hogy mindenkit támogathassanak: egészségügyi rendszereket, azok személyzetét ugyanúgy, mint azokat az embereket, akiket súlyosan érint a válság. Gondoskodni szeretnék arról, hogy a lehető legjobb módon reagáljunk a koronavírus járvány emberi és társadalmi-gazdasági következményeire."

A Bizottság felhívta a Tanácsot, hogy mielőbb hagyja jóvá javaslatát. A Bizottság készen áll arra, hogy a helyzet alakulásával további lépéseket tegyen.

Forrás: www.liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.