2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eltérés az európai költségvetéstől

2020. 03. 25., 11:57

2020. március 20-án az Európai Bizottság javasolta a pénzügyi keretek járvány elleni harcra fordítását, az úgynevezett általános menekülési záradék figyelembe vételét, hogy hatékonyabb lehessen a tagállamok koronavírus elleni fellépése.

2020. március 20-án az Európai Bizottság javasolta a Stabilitási és Növekedési Paktum általános menekülési záradékának alkalmazását annak érdekében, hogy gyorsan, erőteljesen és összehangolt módon reagáljon a koronavírus pandémiára. A Tanács jóváhagyását követően lehetővé teszi a tagállamok számára, hogy intézkedéseket hozzanak a válság megfelelő kezelésére, miközben eltérnek az európai költségvetési keretrendszerben általában alkalmazandó költségvetési követelményektől.

A javaslat fontos lépést jelent a Bizottság azon kötelezettségvállalásának teljesítésében, hogy a rendelkezésére álló valamennyi gazdaságpolitikai eszközt felhasználja annak támogatására, hogy a tagállamok megvédjék polgáraikat és enyhítsék a járvány súlyosan negatív társadalmi-gazdasági következményeit.

Ursula von der Leyen elnök kijelentette: "Maximális rugalmasságot javaslunk, hogy lehetővé tegyük a tagállamok kormányai számára, hogy mindenkit támogathassanak: egészségügyi rendszereket, azok személyzetét ugyanúgy, mint azokat az embereket, akiket súlyosan érint a válság. Gondoskodni szeretnék arról, hogy a lehető legjobb módon reagáljunk a koronavírus járvány emberi és társadalmi-gazdasági következményeire."

A Bizottság felhívta a Tanácsot, hogy mielőbb hagyja jóvá javaslatát. A Bizottság készen áll arra, hogy a helyzet alakulásával további lépéseket tegyen.

Forrás: www.liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.