2018. 01. 17. szerda
Antal, Antónia
: 309 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Évzáró karácsonyi rendezvény a Fővárosi Nagycirkuszban

2017. 12. 11., 15:17

A karácsonyi ünnepeket megelőzően a Honvédszakszervezet idén is a Fővárosi Nagycirkusz előadására invitálta Tagjait és családtagjait 2017. december 09-én…

A rendezvényen több,  mint ezer szakszervezeti tag és családtag vett részt, akiket már a bejáratnál fogadtak a Hosz tisztségviselői és Gebri Júlia az Egység 2002 Kft. ügyvezetője. A két felvonásos előadást kicsik és nagyok egyaránt izgatottan várták. A műsor megkezdése előtt a Honvédszakszervezet elnöke Czövek János és Szendrei Zoltán alelnök köszöntötte és kívánt Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet a tagság és hozzátartozói részére.

A Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb című karácsonyi cirkuszműsora a különböző állatszámok mellett az orosz és kínai rúd-, valamint akrobatamutatványok, gurtni-, diabolo- és zsonglőrprodukciókkal teremtették meg a hangulatot a Hosz tagok számára. Porondra lépett a Maik Gärtner Family és bájos indiai elefántjuk, Rani, s a sztyeppék végtelen világát idézte meg a minszki csoport dzsigit számával. A varázslat és mágia birodalma lengte át a Csodagömb bűvös világát, a rejtélyes varázsló buborékjai lenyűgöző produkciókat rejtettek.  A lengyel bűvész trükkjeivel szórakoztatta a közönséget. 

 

A magyar Orbán Richárd és Ónodi Zsolt break dance előadása után az orosz Kalashnikov Brothers nyitotta meg az előadást diabolo számukkal. A testvérpár több, mint 10 esztendeje hódítja meg produkciójával a cirkuszok porondját a Kalashnikov-cirkuszdinasztia negyedik generációs tagjaként.

Halasi Márk levegő- és hullahoppkarika-száma során bámulatba ejtette a nézőközönséget hihetetlen hajlékonyságával. A magyar artistaművész a világ egyik leghíresebb cirkuszművészeti társulatánál próbált Montrealban, a Cirque du Soleil központjában. 

Rafal Walusz lengyel bűvész  hihetetlen mutatványaira nincs racionális magyarázat. Megnyerő stílusa, páratlan ügyessége mindenkinek mosolyt csalt az arcára, mutatványaiba bevonta a nézőket, miközben a különböző dolgok láthatatlanul vándoroltak egyik helyről a másikra.

 

Takács Andrea és Takács Noémi magyar légtornász produkciója emelte az előadás látványát, akik hajuknál fogva emelkedtek a magasba.

A közönség nagy örömére az állatszám első résztvevője Rani az elefánt következett Ausztriából és a Gartner család. Rani, a 47 esztendős indiai nőstényelefánt több mint 40 éve él a családdal, amelynek három generációjával dolgozott már a porondon. 

Csehországból a Duo Supka zsonglőrszáma következett, akik futurisztikus világba varázsolták el a nézőket. A nem mindennapi szerkezetben egy új teremtmény született a mester keze által, aki partnerével együtt kivételes virtuozitással bánt a körülötte keringő labdákkal.

Az őserdők sejtelmes misztikumát idézte a hat kubai lány kínai rúd produkciója, amelyben a rendkívüli kecsesség és hajlékonyság mellett megjelent a vad, érintetlen ösztönvilág szenvedélye is. 

 

A család összetartó erejét mutatta be a porondon a Hametov Family látványos levegőszámában a mindent elsöprő, szárnyaló szerelem első pillanataitól a gyermeküket óvó szülők gyengéd szeretetéig. A kettő, majd három akrobata festői képeket alkotott a magasban, miközben játszi könnyedséggel dolgoztak a gurtnin.

Agustín Viglione buborékszáma főként a gyermekeket kápráztatta el. Kitalálása közben a fő inspirációt az jelentette számára, hogy a szép formákon keresztül, különböző érzéseket tudjon átadni a nézőknek. Azonban mivel ez egy nagyon ’illékony’ művészet, nagy odafigyelést igényel, és elég nehéz kivitelezni.

Az orosz Tufyaev csoport rúdszámában a 20-as évek gengsztervilága elevenedett meg a porondon. Az orosz csapat humorral átszőtt vidám, pörgős, dinamikus műsorszámában, amelyben hetyke könnyedséggel vetődtek egyik rúdról a másikra a csoport tagjai, miközben dupla-, tripla-, sőt quadrupla – négyes – szaltókat mutattak be a magasban, de hasonló fesztelenséggel mutatták be hand voltage számukat is. 

A sztyeppék végtelen, szabad rónaságára kalauzolta el tagjainkat a minszki lovas csoport dzsigit számával, Borisz Lazarov irányítása alatt. Rendkívül dinamikus műsorszámukban elképesztő virtuozitással ültek, álltak, lógtak, mutatványoztak a nyeregben.

 

A több, mint kétórás előadás során mindenki megtalálhatta a kedvére való produkciót, amit mi sem bizonyít jobban, mint az előadás végén felzendülő taps és a távozó gyermekek mosolya.

Idén is hangulatos, élmény dús előadást láthattak a Hosz és az Egység 2002 Kft. által szervezett rendezvényre látogatók.

Reméljük, hogy jövőre ugyanekkor, ugyanitt találkozunk!

Szöveg és fotó: Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018. 01. 09., 14:33
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Közel 25 évnyi szolgálat után, 2018. január 13-án ünnepélyes keretek között búcsúztatták a Portugál Légierő Dassault/Dornier Alpha Jet flottáját. A kiképző repülőgépek ceremóniájának a Beja légibázis (Base Aérea N.º 11) adott otthont.

  Háború Művészete magazin

Újabb sportdiplomáciai sikert könyvelhet el a Magyar Honvédség. Az idei Katonai Ejtőernyős Világbajnokság házigazdája augusztusban az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis lesz.