2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fejér-megye vérellátásának biztosításához döntően hozzájárulnak a székesfehérvári laktanyában szervezett véradó napok….

2018. 01. 18., 11:46

A Honvédszakszervezet szervezésében már évek óta folyamatosan működő véradó nap az idei évben első alkalommal 2018. január 17-én került megszervezésre a helyőrségben...

A Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred tíz éve ad otthont a véradásoknak, melynek köszönhetően kiérdemelte a „Véradó barát” munkahely címet. Kérdésünkre Soós Réka a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének munkatársa elmondta, hogy a katonák és közalkalmazottaink önzetlensége, éves szinten mintegy 3600 fő rászorulónak nyújt segítséget. Tájékoztatott továbbá, hogy az idei évben a Székesfehérvári Vérellátó Szolgálat munkatársaival közösen másfél havonta terveznek a laktanyai véradással.

 

A Honvédszakszervezettől Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő vett részt a rendezvényen, aki a megjelent tagoknak és az érdeklődőknek állt rendelkezésére. Az önkéntes véradókat elsődlegesen a béren kívüli juttatások tartalma, a folyósítással kapcsolatos kérdések érdekelték, de a Hosz szolgáltatásairól is faggatták az ügyvivőt.

Aktualitásként merült fel a honvédszakszervezeti tagdíjak 2018. évi mértéke, amelyről első kézben kaphattak információt. Többen érdeklődtek a csoportos felelősségbiztosítás tartalmáról, mértékéről, a biztosítás megkötésének feltételeiről. 

 

Szöveg: Németh Nándor

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.