2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harminc év alatt egyetlen harc sem volt hiábavaló

2021. 09. 15., 18:41

A Honvédszakszervezet (HOSZ) hiteles és megbízható partner; segít abban is, hogy sikeresen végre tudjuk hajtani a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program feladatait” – jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár szeptember 14-én, kedden, Balatonakarattyán...

A HOSZ harminc esztendős fennállása alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlésen Szabó István kiemelte: a megalakuláskor a HOSZ jogelődje, a Katonai Érdekvédelmi Szövetség az érdekképviselet szakterületén hatalmas és nagyon különleges feladatot vállalt, amelyet az utódok azóta is sikeresen végeznek. 

„A HOSZ szakemberei megfelelően tudnak fellépni az állami és a honvédelmi vezetés felé azért, hogy elérjék céljaikat. Fennállásuk alatt sok katonacsaládon tudtak segíteni, emellett pedig egy irányba tekint a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédség vezetésével” – emelte ki az államtitkár. Szabó István szerint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program középpontjában az ember, a katona áll, és ezen a ponton kapcsolódik a programba a HOSZ is. „A vezetők azt szeretnék, ha katonáink olyan társadalmi megbecsültséget kapnának, amelyet megérdemelnek. Ehhez szeretnénk hozzájárulni olyan törvényi háttérrel és illetményrendszerrel, amely a jogállásukat élethosszig tartó pályán támogatja” – közölte az államtitkár.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka úgy vélte: noha az érdekérvényesítés alapvetően a parancsnok feladata, a Honvédszakszervezet bizonyította: szükség van a munkájára. 

„A parancsnok figyelmét, látásmódját gyakran rá kell irányítani azokra a gondokra, problémákra, lehetőségekre és jó dolgokra is, amelyek befolyásolhatják az egyes döntések meghozatalát. Szerintem elsősorban ezért kell gratulálni a szakszervezetnek. Példaértékű, ahogy a honvédségen belüli érdekképviseleti szervek dolgoznak” – vélte a parancsnok. 

Az elöljárók nem csak szavakkal, hanem különböző elismerésekkel is köszönetet mondtak a szakszervezet dolgozóinak. Czövek János, a HOSZ elnöke az ajándéktárgyak átadása mellett elmondta: 1991. szeptember 14-én az alapítók nem csak harminc évre, hanem még hosszabb távra terveztek, és a köszönet hangjai mellett kifejezte reményét, hogy az elődöknek igazuk lesz. Kiemelte: a harminc esztendő egyetlen harca sem volt hiábavaló; a szervezet szakemberei mindig nagy odaadással, figyelemmel végezték munkájukat.

 

A fennállásának harmincadik esztendejét ünneplő szakszervezetet köszöntötte - többek között - Doszpolyné Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Póda Jenő, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár elnöke, valamint Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.