2024. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harminc év alatt egyetlen harc sem volt hiábavaló

2021. 09. 15., 18:41

A Honvédszakszervezet (HOSZ) hiteles és megbízható partner; segít abban is, hogy sikeresen végre tudjuk hajtani a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program feladatait” – jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár szeptember 14-én, kedden, Balatonakarattyán...

A HOSZ harminc esztendős fennállása alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlésen Szabó István kiemelte: a megalakuláskor a HOSZ jogelődje, a Katonai Érdekvédelmi Szövetség az érdekképviselet szakterületén hatalmas és nagyon különleges feladatot vállalt, amelyet az utódok azóta is sikeresen végeznek. 

„A HOSZ szakemberei megfelelően tudnak fellépni az állami és a honvédelmi vezetés felé azért, hogy elérjék céljaikat. Fennállásuk alatt sok katonacsaládon tudtak segíteni, emellett pedig egy irányba tekint a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédség vezetésével” – emelte ki az államtitkár. Szabó István szerint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program középpontjában az ember, a katona áll, és ezen a ponton kapcsolódik a programba a HOSZ is. „A vezetők azt szeretnék, ha katonáink olyan társadalmi megbecsültséget kapnának, amelyet megérdemelnek. Ehhez szeretnénk hozzájárulni olyan törvényi háttérrel és illetményrendszerrel, amely a jogállásukat élethosszig tartó pályán támogatja” – közölte az államtitkár.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka úgy vélte: noha az érdekérvényesítés alapvetően a parancsnok feladata, a Honvédszakszervezet bizonyította: szükség van a munkájára. 

„A parancsnok figyelmét, látásmódját gyakran rá kell irányítani azokra a gondokra, problémákra, lehetőségekre és jó dolgokra is, amelyek befolyásolhatják az egyes döntések meghozatalát. Szerintem elsősorban ezért kell gratulálni a szakszervezetnek. Példaértékű, ahogy a honvédségen belüli érdekképviseleti szervek dolgoznak” – vélte a parancsnok. 

Az elöljárók nem csak szavakkal, hanem különböző elismerésekkel is köszönetet mondtak a szakszervezet dolgozóinak. Czövek János, a HOSZ elnöke az ajándéktárgyak átadása mellett elmondta: 1991. szeptember 14-én az alapítók nem csak harminc évre, hanem még hosszabb távra terveztek, és a köszönet hangjai mellett kifejezte reményét, hogy az elődöknek igazuk lesz. Kiemelte: a harminc esztendő egyetlen harca sem volt hiábavaló; a szervezet szakemberei mindig nagy odaadással, figyelemmel végezték munkájukat.

 

A fennállásának harmincadik esztendejét ünneplő szakszervezetet köszöntötte - többek között - Doszpolyné Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Póda Jenő, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár elnöke, valamint Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

2024. február 21. újabb mérföldkőként vonul be a Török Légierő történetébe, hiszen teljesítette első repülését az ötödik generációs, KAAN harci repülőgép prototípusa. Mutatjuk a videót!

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.