2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Harminc év alatt egyetlen harc sem volt hiábavaló

2021. 09. 15., 18:41

A Honvédszakszervezet (HOSZ) hiteles és megbízható partner; segít abban is, hogy sikeresen végre tudjuk hajtani a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program feladatait” – jelentette ki Szabó István honvédelmi államtitkár szeptember 14-én, kedden, Balatonakarattyán...

A HOSZ harminc esztendős fennállása alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlésen Szabó István kiemelte: a megalakuláskor a HOSZ jogelődje, a Katonai Érdekvédelmi Szövetség az érdekképviselet szakterületén hatalmas és nagyon különleges feladatot vállalt, amelyet az utódok azóta is sikeresen végeznek. 

„A HOSZ szakemberei megfelelően tudnak fellépni az állami és a honvédelmi vezetés felé azért, hogy elérjék céljaikat. Fennállásuk alatt sok katonacsaládon tudtak segíteni, emellett pedig egy irányba tekint a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédség vezetésével” – emelte ki az államtitkár. Szabó István szerint a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program középpontjában az ember, a katona áll, és ezen a ponton kapcsolódik a programba a HOSZ is. „A vezetők azt szeretnék, ha katonáink olyan társadalmi megbecsültséget kapnának, amelyet megérdemelnek. Ehhez szeretnénk hozzájárulni olyan törvényi háttérrel és illetményrendszerrel, amely a jogállásukat élethosszig tartó pályán támogatja” – közölte az államtitkár.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka úgy vélte: noha az érdekérvényesítés alapvetően a parancsnok feladata, a Honvédszakszervezet bizonyította: szükség van a munkájára. 

„A parancsnok figyelmét, látásmódját gyakran rá kell irányítani azokra a gondokra, problémákra, lehetőségekre és jó dolgokra is, amelyek befolyásolhatják az egyes döntések meghozatalát. Szerintem elsősorban ezért kell gratulálni a szakszervezetnek. Példaértékű, ahogy a honvédségen belüli érdekképviseleti szervek dolgoznak” – vélte a parancsnok. 

Az elöljárók nem csak szavakkal, hanem különböző elismerésekkel is köszönetet mondtak a szakszervezet dolgozóinak. Czövek János, a HOSZ elnöke az ajándéktárgyak átadása mellett elmondta: 1991. szeptember 14-én az alapítók nem csak harminc évre, hanem még hosszabb távra terveztek, és a köszönet hangjai mellett kifejezte reményét, hogy az elődöknek igazuk lesz. Kiemelte: a harminc esztendő egyetlen harca sem volt hiábavaló; a szervezet szakemberei mindig nagy odaadással, figyelemmel végezték munkájukat.

 

A fennállásának harmincadik esztendejét ünneplő szakszervezetet köszöntötte - többek között - Doszpolyné Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Póda Jenő, a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár elnöke, valamint Dobson Tibor, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.