2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hétfőn érkezik a Kossuth térre az Ország Karácsonyfája

2022. 11. 21., 13:45

November 21-én, hétfőn az Országgyűlés Hivatala - több évtizedes hagyományokat követve - felállítja az Ország Karácsonyfáját a Kossuth téren. A fa Budapestre szállításában - ahogy az elmúlt években is - a Magyar Honvédség működik közre.

A felajánlások közül idén egy nagyjából 8 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű, 6-8 tonnás ezüstfenyőre esett a választás, amely egy apci családi ház kertjét díszítette.

A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a Magyar Honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezik meg a Kossuth térre.   

Az Országgyűlés Sajtóirodája felhívja a közlekedők figyelmét, egyúttal kéri a megértésüket és türemüket a fenyőfa szállításakor esetlegesen előforduló várakozás és korlátozás miatt az alábbi útvonalakon és időpontokban.  

Az ezüstfenyőt szállító szerelvény várhatóan hétfőn 12 órától az M3 autópályán halad, majd kb. 13:30-tól M0 autóút - Megyeri híd - 11. sz főút - III. Batthyány u - Rákóczi u - Szentendrei u - Pacsirtamező u - Lajos u - Árpád fejedelem u - Üstökös u - Török u - Margit híd (forgalom kizárásával) - Jászai Mari tér - Balassi Bálint u (villamos forgalom kizárásával) - Kossuth tér útvonalon okozhat a közlekedőknek hosszabb menetidőt, esetlegesen várakozást a fenyőfa érkezése.   

A Kossuth tér megújulásakor a tervezők már számoltak a fa elhelyezésével, így egy állandó, földbe süllyesztett foglalat is helyet kapott a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes biztosan tartani. A fenyőfát egy 130 centiméter magas, 103 centiméter széles, 36 centiméter mély, háromdimenziós hatású, 25 kilogramm súlyú, nyolcágú csillag alakú, meleg fehér színhőmérsékletű, energiatakarékos LED fénnyel világító csúcsdísz ékesíti.  Emellett 2500 folyóméter fényfüzér, benne 16000 energiatakarékos színes LED izzó fogja díszíteni a karácsonyfát advent első napjától. 

Idén a Nemzet Betleheme - ahogyan a készítők elnevezték - Kisgyőrből érkezik, ember nagyságú fából faragott figurákból áll.  

Az Ország Karácsonyfája adventtől vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala. 

Az Országgyűlés Sajtóirodájának közleménye.
Borítófotónk tavaly készült.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.