2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti gyűlés Kaposváron

2018. 10. 10., 12:59

Október elseje az Idősek Világnapja, ezért ez a hónap kiemelt fontosságú a nyugállományú klubok életében. Ennek tudatában készültek a Kaposváriak az éves tervükben rögzített szakszervezeti taggyűlésre. Jó előre meghívták a Hosz vezetőségét, hogy jelenlétükkel is hangsúlyozzák ennek az eseménynek a jelentőségét. Lippai Csaba a Hosz Nyugállományú tagozatának elnökhelyettese tett eleget a szíves invitálásnak és kedves szavakkal üdvözölte a szép korúakat...

Balatinácz Pálné a kaposvári alapszervezet vezetője emléklappal és egy kis ajándékkal köszöntötte a kerekévfordulós tagokat. A 90 éves Molnár János, a 80 éves Lakos Imre, a 75 éves Bolla Ferenc, a 70 éves Farkas László, Vinter Józsefné, Vörös Sándor, a 65 éves Békési Ferencné, Farkas Lászlóné, Koppány Zoltán, Rajnai Vilmosné, a 60 éves Kissné Nagy Éva, Laube István, az 55 éves Bakos Ferenc, Gelencsér László, Kardos László, Molnár Miklós, Pénteki Nándor, Rekettye Csaba, Somogyi Róbertné, és Sovák Tibor voltak az elismerésben részesítettek.

Ha már az október hónapot említjük, akkor a kaposváriak az aradi vértanúkról sem feledkeztek meg. „Az aradi vértanúk katonák voltak, akik a fegyelmet, a harctereken kiérdemelt dicsőséget tartották fontosnak életük során. Emberek, akik a magyar szabadságharc hívó szavára katonai tudásukat, majd életüket adták azért, hogy Magyarország szabad és független legyen.” Olvasta fel Balogh Dezső, aki az aradi 13-ak katonai pályafutását és az utolsó mondataikat is ismertette.  

A taggyűlés után lehetőség nyílt személyes gondok és problémák négyszemközti megbeszélésére az országos elnökség tagjával.

Lippai Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.