2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

III. negyedéves ülését tartotta a HÉF

2019. 10. 31., 10:12

Harmadik negyedéves ülését tartotta meg a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum 2019. október 30-án, ahol tájékoztató hangzott el a ruházati ellátás helyzetéről, a lakásügyek és lakhatási támogatások 2019. évi alakulásáról, a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény bevezetésével kapcsolatban, valamint a 2019. évi béren kívüli juttatások megvalósulásáról. A munkaadói oldal vezetője Erdélyi Lajos államtitkár volt, a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő vettek részt…

  • Harmadik negyedéves ülését tartotta meg a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum 2019. október 30-án, ahol tájékoztató hangzott el a ruházati ellátás helyzetéről, a lakásügyek és lakhatási támogatások 2019. évi alakulásáról, a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény bevezetésével kapcsolatban, valamint a 2019. évi béren kívüli juttatások megvalósulásáról. A munkaadói oldal vezetője Erdélyi Lajos államtitkár volt, a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő vettek részt…

A fórum levezető elnöke Dr. Molnár Ferenc ezredes a HM TKF főosztályvezetője ismertette a napirendet, majd felkérte Erdődi Zsolt ezredest az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség Ellátási Főnökség főnökét, aki ismertette az új köznapi és 15M gyakorló öltözettel kapcsolatos eddig elvégzett feladatokat. Őszintén szólt a felmerült problémákról és a megoldások lehetőségeiről.

Szendrei Zoltán a Honvédszakszervezet alelnöke válaszában felajánlotta a Hosz segítségét a ruházati ellátás helyzetének javítása érdekében, valamint a jelenlegi rendszerek fejlesztésében az együttműködést.

A lakásügyek és lakhatási támogatások 2019. évi alakulásáról a HM Vagyonfelügyeleti Főosztály mb. osztályvezetője dr. Ecsedi László alezredes tájékoztatott. A Honvédelmi Tárca az elmúlt időszakban folyamatosan felülvizsgálta, fejlesztette az általa működtetett lakhatás támogatás rendszerét a Zrínyi 2026-os Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak megfelelően. Módosította a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére álló lakások elidegenítésének feltételeiről szóló HM rendeletet, és az ezzel kapcsolatos végrehajtási utasítást. Tájékoztatott a Zrínyi 2026 program kiemelt céljáról, a lakhatási rendszer fejlesztéséről és az elkövetkezendő időszakban várható változásokról.

Czövek János Hosz elnök felkérte dr. Ecsedi László alezredest, hogy a 2019. november 19-20-i tisztújító Küldöttgyűlés második napján tájékoztassa a résztvevőket a lakhatási rendszer fejlesztéséről.

Győri Péter Pál ezredes a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény bevezetésének tapasztalatairól tájékoztatott.

 

Varga István HODOSZ elnök részletesen kifejtette az oldal álláspontját, majd megköszönte a munkaadói oldal magas színvonalú tevékenységét ebben a folyamatban.

Győri Péter ezredes tájékoztatott a 2019. évi béren kívüli juttatások - HÉF keretein belül megkötött - megállapodás helyzetéről.

A munkavállalói oldal egységesen megállapította, hogy a 2019. évi megállapodás időarányosan végrehajtásra került. Kérték, hogy az év végi külön juttatásra az idén is kerüljön sor, valamint a 2020. évi bér- és béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások a megfelelő ütemben folytatódjanak.

Szöveg: Klopfer Szandra

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.