2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

III. negyedéves ülését tartotta a HÉF

2019. 10. 31., 10:12

Harmadik negyedéves ülését tartotta meg a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum 2019. október 30-án, ahol tájékoztató hangzott el a ruházati ellátás helyzetéről, a lakásügyek és lakhatási támogatások 2019. évi alakulásáról, a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény bevezetésével kapcsolatban, valamint a 2019. évi béren kívüli juttatások megvalósulásáról. A munkaadói oldal vezetője Erdélyi Lajos államtitkár volt, a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő vettek részt…

  • Harmadik negyedéves ülését tartotta meg a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum 2019. október 30-án, ahol tájékoztató hangzott el a ruházati ellátás helyzetéről, a lakásügyek és lakhatási támogatások 2019. évi alakulásáról, a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény bevezetésével kapcsolatban, valamint a 2019. évi béren kívüli juttatások megvalósulásáról. A munkaadói oldal vezetője Erdélyi Lajos államtitkár volt, a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök, Szendrei Zoltán alelnök és Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő vettek részt…

A fórum levezető elnöke Dr. Molnár Ferenc ezredes a HM TKF főosztályvezetője ismertette a napirendet, majd felkérte Erdődi Zsolt ezredest az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség Ellátási Főnökség főnökét, aki ismertette az új köznapi és 15M gyakorló öltözettel kapcsolatos eddig elvégzett feladatokat. Őszintén szólt a felmerült problémákról és a megoldások lehetőségeiről.

Szendrei Zoltán a Honvédszakszervezet alelnöke válaszában felajánlotta a Hosz segítségét a ruházati ellátás helyzetének javítása érdekében, valamint a jelenlegi rendszerek fejlesztésében az együttműködést.

A lakásügyek és lakhatási támogatások 2019. évi alakulásáról a HM Vagyonfelügyeleti Főosztály mb. osztályvezetője dr. Ecsedi László alezredes tájékoztatott. A Honvédelmi Tárca az elmúlt időszakban folyamatosan felülvizsgálta, fejlesztette az általa működtetett lakhatás támogatás rendszerét a Zrínyi 2026-os Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak megfelelően. Módosította a Honvédelmi Minisztérium rendelkezésére álló lakások elidegenítésének feltételeiről szóló HM rendeletet, és az ezzel kapcsolatos végrehajtási utasítást. Tájékoztatott a Zrínyi 2026 program kiemelt céljáról, a lakhatási rendszer fejlesztéséről és az elkövetkezendő időszakban várható változásokról.

Czövek János Hosz elnök felkérte dr. Ecsedi László alezredest, hogy a 2019. november 19-20-i tisztújító Küldöttgyűlés második napján tájékoztassa a résztvevőket a lakhatási rendszer fejlesztéséről.

Győri Péter Pál ezredes a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetője a honvédelmi alkalmazottak jogállásáról szóló törvény bevezetésének tapasztalatairól tájékoztatott.

 

Varga István HODOSZ elnök részletesen kifejtette az oldal álláspontját, majd megköszönte a munkaadói oldal magas színvonalú tevékenységét ebben a folyamatban.

Győri Péter ezredes tájékoztatott a 2019. évi béren kívüli juttatások - HÉF keretein belül megkötött - megállapodás helyzetéről.

A munkavállalói oldal egységesen megállapította, hogy a 2019. évi megállapodás időarányosan végrehajtásra került. Kérték, hogy az év végi külön juttatásra az idén is kerüljön sor, valamint a 2020. évi bér- és béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalások a megfelelő ütemben folytatódjanak.

Szöveg: Klopfer Szandra

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.