2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Interjú tisztavatás alkalmából

2018. 09. 06., 13:41

Engedje meg, hogy először is gratuláljak a 2018. augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatása alkalmából. Megragadva a lehetőséget engedje meg, hogy Honvédszakszervezeti tagként néhány kérdést intézzek Önhöz és egy rövid interjút készítsek honlapunk számára...

 

Tisztelt Karakas Patrik főhadnagy!

Engedje meg, hogy először is gratuláljak a 2018. augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatása alkalmából.  Megragadva a lehetőséget engedje meg, hogy Honvédszakszervezeti tagként néhány kérdést intézzek Önhöz és egy rövid interjút készítsek honlapunk számára...

Milyen érzés volt a Kossuth téren több mint száz tiszt kollegája társaságában elmondani a tiszti esküt?

Először is nagyon jó érzés volt, egy életre szóló élmény, melyet soha nem felejtek el. Köszönöm a lehetőséget és hálás köszönet a családtagjaimnak és barátaimnak, hogy eljöttek erre az eseményre.

Miért választotta ezt a hivatást? Van-e esetleg példaképe, aki inspirálta erre a szakmára?

A példaképem édesapám,  aki alezredesként ment nyugdíjba a Honvédelmi Minisztériumból. Ő volt, aki először megismertette velem a honvédséget, ahol már kiskoromban is betekintést nyertem a katonák világába. Ennek az élménynek a hatására döntöttem el később, hogy katona szeretnék lenni.

Milyen tanulmányokat folytatott vagy folytat?

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi és Államtudományi Karán szereztem meg igazságügyi igazgatási diplomámat, és jelenleg az Egyetem Jogi karán vagyok másodéves hallgató levelező tagozaton.

Hogyan tervezi a katonai pályafutását, milyen területen szeretne dolgozni? Milyen célokat tűzött ki maga elé?

A jogi diplomám megszerzéséig szeretnék a honvédségről sok mindent megtudni és megtapasztalni, hasznos tagjává válni a közösségnek, majd a Jogi Egyetemen a diploma megszerzése után szeretném a honvédségen belül a tudásomat kamatoztatni.

Mint Honvédszakszervezeti tag milyen segítséget kapott szervezetünktől?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a szakszervezetnek köszönhetem, hogy katona lehetek.  Egy éve történt, hogy végeztem az előző tanulmányaimmal és folytatásképpen a szakszervezet segített, hogy önkéntes katona legyek. Ezúton is köszönöm, hogy segítettek a katonai pályára történő irányításban.

A katonai pályafutást nemcsak a tanulmányok, hanem a sport is befolyásolja. Milyen sportot űz szeret?

Minden sportot szeretek, a crossfit és a triatlon az abszolút kedvencem.  Két éve a Honvédszakszervezet tagjaként a Magyar Honvédségen belül szervezett kispályás labdarúgó mérkőzéseken a Hosz csapatában játszom, ahol eddig is kiemelkedő eredményeket értünk el.

Katonai pályafutásához, tanulmányi előmeneteléhez sok sikert kívánok! Az egyetem elvégzése után újból megkeresi Önt honlapunk.

Klopfer Szandra

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.