2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Interjú tisztavatás alkalmából

2018. 09. 06., 13:41

Engedje meg, hogy először is gratuláljak a 2018. augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatása alkalmából. Megragadva a lehetőséget engedje meg, hogy Honvédszakszervezeti tagként néhány kérdést intézzek Önhöz és egy rövid interjút készítsek honlapunk számára...

 

Tisztelt Karakas Patrik főhadnagy!

Engedje meg, hogy először is gratuláljak a 2018. augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatása alkalmából.  Megragadva a lehetőséget engedje meg, hogy Honvédszakszervezeti tagként néhány kérdést intézzek Önhöz és egy rövid interjút készítsek honlapunk számára...

Milyen érzés volt a Kossuth téren több mint száz tiszt kollegája társaságában elmondani a tiszti esküt?

Először is nagyon jó érzés volt, egy életre szóló élmény, melyet soha nem felejtek el. Köszönöm a lehetőséget és hálás köszönet a családtagjaimnak és barátaimnak, hogy eljöttek erre az eseményre.

Miért választotta ezt a hivatást? Van-e esetleg példaképe, aki inspirálta erre a szakmára?

A példaképem édesapám,  aki alezredesként ment nyugdíjba a Honvédelmi Minisztériumból. Ő volt, aki először megismertette velem a honvédséget, ahol már kiskoromban is betekintést nyertem a katonák világába. Ennek az élménynek a hatására döntöttem el később, hogy katona szeretnék lenni.

Milyen tanulmányokat folytatott vagy folytat?

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi és Államtudományi Karán szereztem meg igazságügyi igazgatási diplomámat, és jelenleg az Egyetem Jogi karán vagyok másodéves hallgató levelező tagozaton.

Hogyan tervezi a katonai pályafutását, milyen területen szeretne dolgozni? Milyen célokat tűzött ki maga elé?

A jogi diplomám megszerzéséig szeretnék a honvédségről sok mindent megtudni és megtapasztalni, hasznos tagjává válni a közösségnek, majd a Jogi Egyetemen a diploma megszerzése után szeretném a honvédségen belül a tudásomat kamatoztatni.

Mint Honvédszakszervezeti tag milyen segítséget kapott szervezetünktől?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a szakszervezetnek köszönhetem, hogy katona lehetek.  Egy éve történt, hogy végeztem az előző tanulmányaimmal és folytatásképpen a szakszervezet segített, hogy önkéntes katona legyek. Ezúton is köszönöm, hogy segítettek a katonai pályára történő irányításban.

A katonai pályafutást nemcsak a tanulmányok, hanem a sport is befolyásolja. Milyen sportot űz szeret?

Minden sportot szeretek, a crossfit és a triatlon az abszolút kedvencem.  Két éve a Honvédszakszervezet tagjaként a Magyar Honvédségen belül szervezett kispályás labdarúgó mérkőzéseken a Hosz csapatában játszom, ahol eddig is kiemelkedő eredményeket értünk el.

Katonai pályafutásához, tanulmányi előmeneteléhez sok sikert kívánok! Az egyetem elvégzése után újból megkeresi Önt honlapunk.

Klopfer Szandra

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.