2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét rekordot döntöttek a horgászok a Hosz XVI. Országos horgászversenyén

2022. 06. 29., 12:12

A Honvédszakszervezet XVI. országos horgászversenye 2022. június 24-25-én Székesfehérváron, a Palotavárosi Felső-tavon került megrendezésre, a székesfehérvári MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője, Grell Norbert szervezésében….

Napsütéses idő fogadta a 80 fő résztvevőt, akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XVI. Országos Horgászversenyére. A Honvédszakszervezet meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd Grell Norbert alapszervezet vezető tájékoztatta a versenyzőket a 24 órás versennyel kapcsolatos szabályokról, főbb időpontokról, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött 23 csapat között a verseny, mely rendkívül jó hangulatban zajlott.

A verseny még a tavalyi rekordokat is megdöntötte. Nem csak a Honvédszakszervezet Országos Horgászversenyen eddig elért eredmények, hanem a Palotavárosi Felső-tónál is a kifogott több, mint 5,6 tonna hallal. Elmondható, hogy a tavalyi rekordhoz képest több, mint 177 kg-al többet fogtak idén. Kiemelkedő volt a 2100 db-os halfogás is, ami a Palotavárosi tavaknál szintén rekordnak számít, de Móron a Ezerjó horgásztónál 2014-ben megrendezésre került Honvédszakszervezet VIII. Országos Horgászversenyen elért 2.146 darabos rekordfogást nem sikerült lekörözni. Mindhárom horgászverseny szervezésével Grell Norbert MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Honvédszakszervezet alapszervezet vezetőjét kérte fel a Honvédszakszervezet elnöksége.

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Vokla János ezredes a MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, Czövek János elnök és Grell Norbert alapszervezet vezető adták át.

Támogatta a horgászversenyt a MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, a MH Bakony Harckiképző Központ csapata, Szaulik György a Prologic Team Hungary I. csapatának vezetője, valamint a Logisztikai Dolgozók Szakszervezete részéről is érkezett felajánlás, melyet ezúton köszönünk. A rendezvényt a Várpalotai Múzeumkert és Étterem is támogatta.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Az első helyet a Fekete Gyémántok nevű csapat nyerte 859,6  kg-mal az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezetének képviseletében (Orsós Zsolt, Tóth Sándor és Nagy Gábor csapattagok részvételével).

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Második helyezett a Haladók csapata lett 612,3 kg-mal (Csendes Zoltán, Puska István és Varga Krisztián csapattagok részvételével) a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében.

 

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Harmadik helyezett az Alba Carp Team csapata lett, akik 489,7 kg halat fogtak (Szabó László, Veres Tamás és Dubcsik József részvételével).

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Negyedik helyezettként végzett a Honvédszakszervezet Központi Iroda csapata 370,2 kg-al (Szendrei Zoltán, Lippai Csaba és Klopfer Szandra részvételével).

A legtöbb halat 179 db-ot Nagy Gábor a Fekete Gyémánt csapatából fogta.

A verseny legnagyobb halát, mely egy 15 kg súlyú ponty volt Veres Tamás fogta ki az Alba Carp Team csapatának tagja.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

A „+ egy hal” díjat Varga Krisztián 2,1 kg-os harcsa fogásával nyerte.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

A legnagyobb amúrt Liebhaber György 12,6 kg-al és a legkisebbet Szabó-Tóth Péter fogta.

A versenyzők értékelése alapján a Honvédszakszervezet horgászversenyei közül a tavalyihoz hasonlóan magas szervezettségű és nagyon jól sikerült rendezvény volt.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Urfi Tamás HOFESZ ügyvezetőjének és Szabó Kiss Anita HOFESZ gazdasági vezetőnek, hogy rövid időn belül versenyünk lebonyolítására helyet biztosítottak, valamint a rendezvény lebonyolításában, szervezésében segítettek.

Eredménytáblázat:

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria a fényképre kattintva!

Szöveg: Grell Norbert

Fotó: Grell Norbert, Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.