2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét rekordot döntöttek a horgászok a Hosz XVI. Országos horgászversenyén

2022. 06. 29., 12:12

A Honvédszakszervezet XVI. országos horgászversenye 2022. június 24-25-én Székesfehérváron, a Palotavárosi Felső-tavon került megrendezésre, a székesfehérvári MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője, Grell Norbert szervezésében….

Napsütéses idő fogadta a 80 fő résztvevőt, akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XVI. Országos Horgászversenyére. A Honvédszakszervezet meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd Grell Norbert alapszervezet vezető tájékoztatta a versenyzőket a 24 órás versennyel kapcsolatos szabályokról, főbb időpontokról, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött 23 csapat között a verseny, mely rendkívül jó hangulatban zajlott.

A verseny még a tavalyi rekordokat is megdöntötte. Nem csak a Honvédszakszervezet Országos Horgászversenyen eddig elért eredmények, hanem a Palotavárosi Felső-tónál is a kifogott több, mint 5,6 tonna hallal. Elmondható, hogy a tavalyi rekordhoz képest több, mint 177 kg-al többet fogtak idén. Kiemelkedő volt a 2100 db-os halfogás is, ami a Palotavárosi tavaknál szintén rekordnak számít, de Móron a Ezerjó horgásztónál 2014-ben megrendezésre került Honvédszakszervezet VIII. Országos Horgászversenyen elért 2.146 darabos rekordfogást nem sikerült lekörözni. Mindhárom horgászverseny szervezésével Grell Norbert MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Honvédszakszervezet alapszervezet vezetőjét kérte fel a Honvédszakszervezet elnöksége.

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Vokla János ezredes a MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, Czövek János elnök és Grell Norbert alapszervezet vezető adták át.

Támogatta a horgászversenyt a MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, a MH Bakony Harckiképző Központ csapata, Szaulik György a Prologic Team Hungary I. csapatának vezetője, valamint a Logisztikai Dolgozók Szakszervezete részéről is érkezett felajánlás, melyet ezúton köszönünk. A rendezvényt a Várpalotai Múzeumkert és Étterem is támogatta.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Az első helyet a Fekete Gyémántok nevű csapat nyerte 859,6  kg-mal az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezetének képviseletében (Orsós Zsolt, Tóth Sándor és Nagy Gábor csapattagok részvételével).

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Második helyezett a Haladók csapata lett 612,3 kg-mal (Csendes Zoltán, Puska István és Varga Krisztián csapattagok részvételével) a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében.

 

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Harmadik helyezett az Alba Carp Team csapata lett, akik 489,7 kg halat fogtak (Szabó László, Veres Tamás és Dubcsik József részvételével).

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Negyedik helyezettként végzett a Honvédszakszervezet Központi Iroda csapata 370,2 kg-al (Szendrei Zoltán, Lippai Csaba és Klopfer Szandra részvételével).

A legtöbb halat 179 db-ot Nagy Gábor a Fekete Gyémánt csapatából fogta.

A verseny legnagyobb halát, mely egy 15 kg súlyú ponty volt Veres Tamás fogta ki az Alba Carp Team csapatának tagja.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

A „+ egy hal” díjat Varga Krisztián 2,1 kg-os harcsa fogásával nyerte.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

A legnagyobb amúrt Liebhaber György 12,6 kg-al és a legkisebbet Szabó-Tóth Péter fogta.

A versenyzők értékelése alapján a Honvédszakszervezet horgászversenyei közül a tavalyihoz hasonlóan magas szervezettségű és nagyon jól sikerült rendezvény volt.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Urfi Tamás HOFESZ ügyvezetőjének és Szabó Kiss Anita HOFESZ gazdasági vezetőnek, hogy rövid időn belül versenyünk lebonyolítására helyet biztosítottak, valamint a rendezvény lebonyolításában, szervezésében segítettek.

Eredménytáblázat:

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria a fényképre kattintva!

Szöveg: Grell Norbert

Fotó: Grell Norbert, Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.