2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ismét rekordot döntöttek a horgászok a Hosz XVI. Országos horgászversenyén

2022. 06. 29., 12:12

A Honvédszakszervezet XVI. országos horgászversenye 2022. június 24-25-én Székesfehérváron, a Palotavárosi Felső-tavon került megrendezésre, a székesfehérvári MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred alapszervezeti vezetője, Grell Norbert szervezésében….

Napsütéses idő fogadta a 80 fő résztvevőt, akik az ország több helyőrségéből érkeztek a Honvédszakszervezet XVI. Országos Horgászversenyére. A Honvédszakszervezet meghívására több LIGA tagszervezet is részt vett a versenyen.

A rendezvényen megjelenteket Czövek János elnök köszöntötte, majd Grell Norbert alapszervezet vezető tájékoztatta a versenyzőket a 24 órás versennyel kapcsolatos szabályokról, főbb időpontokról, majd a sorsolást követően 16.00 órakor elkezdődött 23 csapat között a verseny, mely rendkívül jó hangulatban zajlott.

A verseny még a tavalyi rekordokat is megdöntötte. Nem csak a Honvédszakszervezet Országos Horgászversenyen eddig elért eredmények, hanem a Palotavárosi Felső-tónál is a kifogott több, mint 5,6 tonna hallal. Elmondható, hogy a tavalyi rekordhoz képest több, mint 177 kg-al többet fogtak idén. Kiemelkedő volt a 2100 db-os halfogás is, ami a Palotavárosi tavaknál szintén rekordnak számít, de Móron a Ezerjó horgásztónál 2014-ben megrendezésre került Honvédszakszervezet VIII. Országos Horgászversenyen elért 2.146 darabos rekordfogást nem sikerült lekörözni. Mindhárom horgászverseny szervezésével Grell Norbert MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Honvédszakszervezet alapszervezet vezetőjét kérte fel a Honvédszakszervezet elnöksége.

A verseny végén az eredményhirdetésnél a díjakat Vokla János ezredes a MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, Czövek János elnök és Grell Norbert alapszervezet vezető adták át.

Támogatta a horgászversenyt a MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, a MH Bakony Harckiképző Központ csapata, Szaulik György a Prologic Team Hungary I. csapatának vezetője, valamint a Logisztikai Dolgozók Szakszervezete részéről is érkezett felajánlás, melyet ezúton köszönünk. A rendezvényt a Várpalotai Múzeumkert és Étterem is támogatta.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Az első helyet a Fekete Gyémántok nevű csapat nyerte 859,6  kg-mal az MH 25. Klapka György Lövészdandár Hosz alapszervezetének képviseletében (Orsós Zsolt, Tóth Sándor és Nagy Gábor csapattagok részvételével).

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Második helyezett a Haladók csapata lett 612,3 kg-mal (Csendes Zoltán, Puska István és Varga Krisztián csapattagok részvételével) a Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezetének képviseletében.

 

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Harmadik helyezett az Alba Carp Team csapata lett, akik 489,7 kg halat fogtak (Szabó László, Veres Tamás és Dubcsik József részvételével).

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Negyedik helyezettként végzett a Honvédszakszervezet Központi Iroda csapata 370,2 kg-al (Szendrei Zoltán, Lippai Csaba és Klopfer Szandra részvételével).

A legtöbb halat 179 db-ot Nagy Gábor a Fekete Gyémánt csapatából fogta.

A verseny legnagyobb halát, mely egy 15 kg súlyú ponty volt Veres Tamás fogta ki az Alba Carp Team csapatának tagja.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

A „+ egy hal” díjat Varga Krisztián 2,1 kg-os harcsa fogásával nyerte.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

A legnagyobb amúrt Liebhaber György 12,6 kg-al és a legkisebbet Szabó-Tóth Péter fogta.

A versenyzők értékelése alapján a Honvédszakszervezet horgászversenyei közül a tavalyihoz hasonlóan magas szervezettségű és nagyon jól sikerült rendezvény volt.

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Köszönetünket szeretnénk kifejezni Urfi Tamás HOFESZ ügyvezetőjének és Szabó Kiss Anita HOFESZ gazdasági vezetőnek, hogy rövid időn belül versenyünk lebonyolítására helyet biztosítottak, valamint a rendezvény lebonyolításában, szervezésében segítettek.

Eredménytáblázat:

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria megtekintése (53 db kép)

Képgaléria a fényképre kattintva!

Szöveg: Grell Norbert

Fotó: Grell Norbert, Klopfer Szandra

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.