2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelentés a HODOSZ VIII. Tisztújító Kongresszusáról

2020. 11. 10., 13:55

Október 29-én került megtartásra a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének cikluszáró, tisztújító Kongresszusa.

Tekintettel a COVID-19 vírusjárvány okozta egészségügyi helyzetre, hagyományainktól eltérően sem az állami-munkáltatói partnereinktől sem a társ szakszervezetektől sem további együttműködő partnereink részéről nem hívtunk vendégeket. Kongresszusunkon kizárólag a kongresszusi küldöttek, valamint az Alapszabályunk szerint kötelezően előírt személyek vettek részt.

A Mandátum vizsgáló és Szavazatszámláló bizottság 48 kongresszusi küldött mandátumát igazolta, a munkát 42 küldött jelenlétével kezdtük meg, amely 87%-os részvételi arányt biztosított.

A küldöttek meghallgatták a 2015-2019 közötti időszakban végzett munkához, és a Felügyelő Bizottság jelentéséhez fűzött szóbeli kiegészítéseket, majd a hozzászólásokat és a vitát követően elfogadták az előterjesztéseket. Hasonlóan zajlott a HODOSZ 2021-2025 időszakra vonatkozó Programunk meghatározása is.

A jelenlévők számos hozzászólásban értékelték a honvédségi „civil” alkalmazottak helyzetét, elismerve az elért eredményeket, Ugyanakkor kritikus szemmel tárták fel a meglévő gondokat és problémákat. Továbbra is feszültséget jelent a bértorlódás kérdése, melyet a 2019-ben életbe lépet Haj. törvény csal részben tudott kezelni. Folyamatosan értéktelenednek el bizonyos – a közalkalmazotti pótlékalaphoz kötött- pótlékok, nem megoldott a honvédségi munkajogviszony anyagi elismerése sem. Nagy létszámú egészségügyi tagságunkat képviselő küldöttek természetesen az új, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény, és a Haj. törvény összefüggései kapcsán tártak számtalan kérdést az ülés elé.

A küldöttek az említett kérdésekben, valamint a 2021-es béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokon képviselendő álláspontról is állást foglaltak, meghatározva a tárgyalók pozícióit.

A Kongresszuson megválasztásra kerültek szakszervezetünk új tisztségviselői is. Az elnöki posztot továbbra is Varga István, míg az alelnöki tisztséget Dr. Horváth Tibor tölti be. A Felügyelő bizottság változatlan személyi összetételben,- Dr. Zsiga Imre elnök, Rabóczkiné Koczka Szilvia és Szabó Ferencné tagok- folytathatja munkáját. Az elnökség, nyugdíjazások és várható nyugdíjazások miatt szinte teljese megújult. A „hosszabbító” Lovász Katalin mellett új tagként kerültek a testületbe: Bakosné Völfinger Andrea, Baráth Mária Éva, Csuka Zoltánné, Dánielné Csiszár Nóra, Döbröntei Szilvia, Németh Ernő, Salacz Zsolt, Trautmann Balázs.

Tisztségekbe választott tagtársaink releváns honvédségi és szakszervezeti tapasztalattal bírnak. Mindannyian kiállnak a HODOSZ céljai mellett, elkötelezettek a Program megvalósítása iránt.

Gratulálunk a megválasztásukhoz.

Forrás: www.hodosz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.