2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jelentés a HODOSZ VIII. Tisztújító Kongresszusáról

2020. 11. 10., 13:55

Október 29-én került megtartásra a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének cikluszáró, tisztújító Kongresszusa.

Tekintettel a COVID-19 vírusjárvány okozta egészségügyi helyzetre, hagyományainktól eltérően sem az állami-munkáltatói partnereinktől sem a társ szakszervezetektől sem további együttműködő partnereink részéről nem hívtunk vendégeket. Kongresszusunkon kizárólag a kongresszusi küldöttek, valamint az Alapszabályunk szerint kötelezően előírt személyek vettek részt.

A Mandátum vizsgáló és Szavazatszámláló bizottság 48 kongresszusi küldött mandátumát igazolta, a munkát 42 küldött jelenlétével kezdtük meg, amely 87%-os részvételi arányt biztosított.

A küldöttek meghallgatták a 2015-2019 közötti időszakban végzett munkához, és a Felügyelő Bizottság jelentéséhez fűzött szóbeli kiegészítéseket, majd a hozzászólásokat és a vitát követően elfogadták az előterjesztéseket. Hasonlóan zajlott a HODOSZ 2021-2025 időszakra vonatkozó Programunk meghatározása is.

A jelenlévők számos hozzászólásban értékelték a honvédségi „civil” alkalmazottak helyzetét, elismerve az elért eredményeket, Ugyanakkor kritikus szemmel tárták fel a meglévő gondokat és problémákat. Továbbra is feszültséget jelent a bértorlódás kérdése, melyet a 2019-ben életbe lépet Haj. törvény csal részben tudott kezelni. Folyamatosan értéktelenednek el bizonyos – a közalkalmazotti pótlékalaphoz kötött- pótlékok, nem megoldott a honvédségi munkajogviszony anyagi elismerése sem. Nagy létszámú egészségügyi tagságunkat képviselő küldöttek természetesen az új, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény, és a Haj. törvény összefüggései kapcsán tártak számtalan kérdést az ülés elé.

A küldöttek az említett kérdésekben, valamint a 2021-es béren kívüli juttatásokról szóló tárgyalásokon képviselendő álláspontról is állást foglaltak, meghatározva a tárgyalók pozícióit.

A Kongresszuson megválasztásra kerültek szakszervezetünk új tisztségviselői is. Az elnöki posztot továbbra is Varga István, míg az alelnöki tisztséget Dr. Horváth Tibor tölti be. A Felügyelő bizottság változatlan személyi összetételben,- Dr. Zsiga Imre elnök, Rabóczkiné Koczka Szilvia és Szabó Ferencné tagok- folytathatja munkáját. Az elnökség, nyugdíjazások és várható nyugdíjazások miatt szinte teljese megújult. A „hosszabbító” Lovász Katalin mellett új tagként kerültek a testületbe: Bakosné Völfinger Andrea, Baráth Mária Éva, Csuka Zoltánné, Dánielné Csiszár Nóra, Döbröntei Szilvia, Németh Ernő, Salacz Zsolt, Trautmann Balázs.

Tisztségekbe választott tagtársaink releváns honvédségi és szakszervezeti tapasztalattal bírnak. Mindannyian kiállnak a HODOSZ céljai mellett, elkötelezettek a Program megvalósítása iránt.

Gratulálunk a megválasztásukhoz.

Forrás: www.hodosz.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.