2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileumi Küldöttgyűlés a Hosz 30. évfordulója alkalmából

2021. 09. 20., 16:09

2021. szeptember 14-én 09 órától kezdődött meg a Honvédszakszervezet 30 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepi jubileumi Küldöttgyűlés Balatonakarattyán. A résztvevők számára kiosztásra került „A Hosz 30 éve” című ünnepi kiadvány…

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

A rendezvény ünnepi köszöntőkkel vette kezdetét. Czövek János megnyitójában szót ejtett arról, hogy immáron 30 éve annak, hogy létrejött formailag is a katonai érdekvédelem Magyarországon. A Katonák Érdekvédelmi Szövetsége 1991. szeptember 14-én alakult meg 2 aktív és 7 nyugállományú szervezetből, továbbá 57 fő aktív-és nyugállományú katonából. Elnöke 1993-ig Horovitz Ferenc volt. A szervezet 1995-ben átalakult szakszervezetté (Honvédszakszervezet - Hosz), így megalakult a katonák első egyéni tagokból önállóan szerveződő országos érdekvédelmi szervezete és elnöke Sörös István lett.

Köszöntőjében elmondta, hogy amikor visszatekintünk az elmúlt 30 évre, ha végiggondoljuk a Hosz minden harcát, erőfeszítését, látjuk annak minden eredményét és elmondhatjuk, hogy nem volt hiábavaló a harminc év küzdelme.

Czövek János elnök név szerint köszöntötte a megjelent alapító tagokat Sándor Jánost, Sörös Istvánt és Volentér Mihályt. Az alapítók nem csak 30 évre, hanem harminc éven túlra is terveztek a szervezet létrejöttekor.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Ezt követően köszöntő beszédet mondott Szabó István honvédelmi államtitkár, aki beszédében kiemelte, hogy „A HOSZ szakemberei megfelelően tudnak fellépni az állami és a honvédelmi vezetés felé azért, hogy elérjék céljaikat. Fennállásuk alatt sok katonacsaládon tudtak segíteni, emellett pedig egy irányba tekint a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédség vezetésével”.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőjében elmondta, hogy „Noha az érdekérvényesítés alapvetően a parancsnok feladata, a Honvédszakszervezet bizonyította: szükség van a munkájára.  Példaértékű, ahogy a honvédségen belüli érdekképviseleti szervek dolgoznak” – vélte a parancsnok. 

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

A fennállásának harmincadik esztendejét ünneplő szakszervezetet köszöntötte - többek között - Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, Dobson Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Magyar Rendvédelmi Kar elnöke, Soós Gyula alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka, Varga István a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Póda Jenő a Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetője.  Emmanuel Jacob az EUROMIL elnöke videoüzenetben köszöntötte a 30 éves Honvédszakszervezetet.

Megtisztelte jelenlétével a Küldöttgyűlést Piros Ottó ezredes az MH Kiképzési, Rekreációs és Konferencia Központ parancsnoka, Dr. Jelen Gábor ezredes a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezető helyettese is.

Az ünnepi beszédeket követően elismerések átadására került sor.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Dr. Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere, a Honvédelmi Minisztérium céljainak megvalósulását támogató tevékenységéért, valamint a társadalom és a katonák szolgálatában huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréséért elismerő oklevelet adományozott a megalapításának 30. évfordulóját ünneplő Honvédszakszervezet részére, melyet Szabó István államtitkár adott át Czövek János elnöknek.

A Honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke által alapítható és adományozható elismerésekről szóló 15/2013. HM rendelet alapján a Hosz elnökének javaslatára elöljáró parancsnoka egyetértésével, huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréséül, a Honvédszakszervezet megalakulásának 30. évfordulója alkalmából Dr. Benkő Tibor Magyarország honvédelmi minisztere Aranykor Kitüntető Cím Ezüst fokozatát adományozta Sörös István nyugállományú ezredes részére.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Emléktárgyat adományozott Szendrei Zoltán őrnagynak, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, HM Támogató Szervezeti Elemek, Üzemeltetési Feladatokat Ellátó Alegység, HM Objektumok Üzemeltetési Igazgatóság, Sport- és Rekreációs Osztály főtisztjének.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Emléktárgyat adományozott Grell Norbert főtörzsőrmesternek, az MH 43. Hiradó és Vezetéstámogató Ezred, Helyőrségtámogató Alegység, Helyőrségtámogató Parancsnokság, Zenekar, Zenész altisztnek.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Elismerő Oklevelet adományozott Garda Zoltán Lajos Törzszászlósnak, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, MHP Támogató Szervezeti Elemek, Végrehajtó Feladatokat Ellátó Alegység, Támogató Zászlóalj, Parancsnokság, vezénylő zászlósnak.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Soós Gyula alezredes az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központjának parancsnoka emléktárgyat adott át a huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréséül a Honvédszakszervezet megalakulásának 30. évfordulója alkalmából Lippai Csaba nyugállományú alezredesnek, a Hosz érdekvédelmi ügyvivőjének.

Czövek János elnök a Honvédszakszervezettel együttműködve, huzamos időn át végzett és eredményes munkája elismeréseként, a Hosz megalakulásának 30. évfordulója alkalmából emléktárgyat adományozott Szabó Istvánnak, a HM honvédelmi államtitkárának, valamint Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagynak, a Magyar Honvédség parancsnokának.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

A Honvédszakszervezet érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként, a Hosz megalakulásának 30. évfordulója alkalmából emléktárgyat adományozott Bácskai István elnökségi tagnak, Kozma Béla, Biri Viktor, Kuti Tamás és Szoboszlai Endre alapszervezet vezetőknek.

A Honvédszakszervezet érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként emléktárgyat adományozott Mészáros Tibor alapszervezet vezetőnek, Belecz István alapszervezet vezető-helyettesnek, Klopfer Szandra és Szoboszlai Annamária asszisztenseknek.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Az elismerések átadását követően a Honvéd Együttes Férfikara nagysikerű előadást tartott a megjelentek részére.

Az ünnepi megnyitót követően az aktuálisan elvégzendő feladatok vették át a főszerepet.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

A küldöttgyűlési tisztségviselők megválasztását és a napirend elfogadását követően, a küldöttek elfogadták a Hosz Elnökségének és a Felügyelő Bizottságának 2020. évi beszámolóját, majd az ennek megfelelően előkészített 2020. évi költségvetésről szavaztak a küldöttek. Ezt követően a Hosz 2021. évi fontosabb feladatairól, az Elnökség munkatervéről és a rendezvénytervről szóló határozatokat is elfogadta a döntéshozó testület.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Következő napirendként beterjesztésre kerültek a 2021. évi Szakszervezeti Munkáért díjra beérkezett jelölések. A szavazólapra ABC sorrendben felkerült jelöltek közül három fő részesült Szakszervezeti munkáért díjban: Király Csilla Noémi, Kovács Gyula György és Dr. Hajdók Marcell alapszervezet vezetők.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Az egyebek napirendi pont keretében konstruktív beszélgetés került lebonyolításra a katonákat aktuálisan érintő kérdésekről. A szeptember 25-i Fővárosi Növény- és Állatkerti szakszervezeti rendezvénnyel kapcsolatban Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatót tartott, majd ezt követően a jegyek átvételére került sor.

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

Az érdekvédelmi ügyvivő tájékoztatta a küldötteket a Fővárosi Nagycirkusz elkövetkezendő programjairól, melyről egy kisfilm is kivetítésre került.

A küldöttgyűlés az eredményes munkát követően lezárásra került.

 

Képgaléria megtekintése (98 db kép)

 

 Fotó: Antal Valéria, Szijártó Zsolt

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.