2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Karácsonyi munkanap-áthelyezések

2019. 12. 02., 11:35

Mivel a karácsony a hét közepére esik, ezért decemberben két munkanapot is le kell dolgozni előre. A végeredmény: 6 napos pihenő.

A szakszervezeti követelésekkel szemben december 24 kedd nem lett munkaszüneti nap, csak a heti pihenőnap státuszt kapta meg, így le kell dolgozni. A hét keddjét kiváltó munkanap december 7-e, szombat. (Ez a bronz hétvége).

December 25 és 26 hagyományosan karácsony, tehát munkaszüneti nap. Ugyanakkor, mivel ez szerda és csütörtök, belép az a szabály, miszerint ha csak egy nap választja el a munkaszüneti napot a heti pihenőnaptól (péntek), akkor ezt a napot is le kell előre dolgozni.

Ezért a december 27-i pénteki napot is előre le kell dolgozni, méghozzá december 14-én, szombaton. (Ez az ezüst hétvége)

A boltok (vannak kivételek) december 24-én 14 óráig tarthatnak nyitva, és pénteken, december 27-én nyithatnak ki újra.

A munkavállalók többsége így ha napos pihenőidőnek örülhet. Ám a szolgáltatási, rendvédelmi, egészségügyi szektorban, vagy a műszakos munkarendben foglalkoztatottak esetében továbbra sem ez lesz a helyzet.

Forrás: www.liganet.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.